23 vuotta naimisissa ollut Hanna Sumari: ”On väärin, että ihmiset valittavat omasta ulkonäöstään puolisonsa kuullen”

Teksti: Annan toimitus Kuvat: Mirva Kakko

Juontaja ja toimittaja Hanna Sumari ei ymmärrä ihmisiä, jotka haukkuvat omaa ulkonäköään puolison kuullen. Koska puoliso todennäköisesti näkee rakastamansa ihmisen viehättävänä, Hannan mielestä on loukkaavaa väittää muuta. Hannan oma parisuhdeonni Jari-puolison kanssa kukoistaa yhä 23 avioliittovuoden jälkeen.

Juontaja ja toimittaja Hanna Sumari on 61-vuotiaana elämänsä parhaassa vauhdissa. 25 vuotta jatkunut ura tv-toimittajana ottaa vain uusia kierroksia, ja Hanna on suositumpi kuin koskaan. Hän on juontanut jo kuusi kautta MTV:n Suomen kaunein koti -ohjelmaa. Viime kesänä hän kiersi tuotantotiimin kanssa ympäri maata kuvaamassa ensi kesän jaksoja. Silloin katsojat pääsevät valitsemaan Suomen kauneinta kesämökkiä.

Tänä syksynä samalla kanavalla alkoi uusi ruokaohjelma Mitä tänään syötäisiin? Perjantai. Kun Hannaa pyydettiin vetämään sitä kokki Harri Syrjäsen rinnalla, hän oli innoissaan.

– Minulla oli ollut jo pitkään kova hinku päästä tekemään muutakin kuin sisustusohjelmia. Pidän hyvästä ruoasta ja erityisesti leipomisesta. Harrin kanssa opin kokkaamisesta koko ajan jotakin uutta. Tärkeintä on kuitenkin se, että pääsen toimittajana laajentamaan ja näyttämään osaamistani.

Hanna Sumari, Mitä tänään syötäisiin Perjantai

– Joskus ajattelen, että vaikuttajan asemaa pitäisi osata käyttää johonkin todella hyvään. Minulla ei kuitenkaan ole mitään yhtä suurta intohimoa, jonka puolesta toimisin, Nyt tärkein sanomani on se, että olisimme toisillemme mukavia, Hanna sanoo.

”Ikä on vahvuuteni bloggarina”

Hanna on freelance-yrittäjä. Ohjelmien tekemisen ohella hän kirjoittaa lehtijuttuja ja kahta blogia.

– Ikä on vahvuuteni. 61-vuotiaana olen harvinaisuus blogimaailmassa. Myös kohderyhmäni on poikkeuksellisen laaja, sillä seuraajani ovat 25–60-vuotiaita.

Vanhuuden merkeistä kasvoillaan Hanna ei piittaa. Hän suorastaan ärsyyntyy aiheesta.

– En halua valittaa vanhenemisesta, sillä siitä ei ole mitään hyötyä. Rakastan elämää liikaa, jotta edes ajattelisin sitä, vaikka rypyt naamalla välillä harmittavatkin.

– On muuten väärin, että ihmiset valittavat omasta ulkonäöstään puolisonsa kuullen. Minusta se on epäkohteliasta. Puolisohan rakastaa sinua ja on valinnut juuri sinut. Todennäköisesti hän näkee sinut viehättävänä. On loukkaavaa väittää muuta hänen kuultensa.

Omassa parisuhteessaan Hanna on hyvin onnellinen. Avioliitto Jari Mutikaisen kanssa on kestänyt 23 vuotta.

– Minulla on käynyt satumainen tuuri. Luotan kumppaniini sataprosenttisesti. Meillä on Jarin kanssa yhdessä hauskaa ja ihanaa.

Hanna Sumari, 61

Ura: Toimittaja, juontaja ja bloggari. Yrittäjä, jolla oma viestintätoimisto Aurinkoinen.

Koti: Talo Espoossa.

Perhe: Puoliso Jari Mutikainen, kolme tytärtä, yksi lapsenlapsi.

Harrastukset: Leipominen, fustra.

Ajankohtaista: Juontaa Mitä tänään syötäisiin? Perjantai -ruokaohjelmaa televisiossa.

Luit juuri lyhennelmän Annan kansijutusta, jonka on kirjoittanut Minna Juti. Millaisia vaiheita ja kriisejä Hanna Sumarilla on ollut pitkällä urallaan? Miten hän selvisi ajasta, jolloin oli lähes kaksi vuotta ilman töitä? Miksi Hanna ajattelee, että tunnollisuus on hänen menestyksensä salaisuus? Mikä on Hannan mielestä ihaninta tuoreessa isoäitiydessä? Lue koko juttu Annan numerosta 45/2019 tai digilehdestä! Voit tilata digilehden täältä!

X