Saara Aalto
Saara Aalto huokuu iloa ja positiivisuutta.
Julkkikset

8 asiaa, jotka tekevät Saara Aallosta niin erityisen

Saara Aallon suosio on kasvanut räjähdysmäisesti brittien X Factorin myötä. Listasimme kahdeksan asiaa, joiden takia Saaraan ei voi kuin ihastua.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Saara Aalto, 29, on saanut Suomen sekaisin osallistuttuaan brittien X Factoriin. Sunnuntaina 11.12.2016 ratkeaa, viekö Saara laulukilpailun voiton. Ainakin hän sen ansaitsisi!

Nämä asiat tekevät Saarasta niin erityisen:

1. Hän on harvinaisen sinnikäs

Talent Suomessa, Suomen euroviisukarsinnoissa, The Voice of Finlandissa ja Uuden Musiikin Kilpailussa Saara jäi uskomattomista lahjoistaan huolimatta vaille voittoa. Se ei kuitenkaan ole lannistanut päättäväisesti unelmiaan päin kulkevaa naista – päinvastoin.

– Olen niin monessa kilpailussa jäänyt ilman voittoa, että tiedän häviöstä seuraavan aina jotain vieläkin parempaa kuin voitosta, Saara kertoo.

2. Hän pyrkii rakastamaan jokaista

Saara on todellinen rakkauden sanansaattaja. Hän osoitti rohkeutta rakkaudessa kertomalla toukokuussa 2015, että hän on parisuhteessa naisen eli nykyisen kihlattunsa Meri Sopasen kanssa. Uudesta rakkaasta huolimatta myös välit ex-kumppani Teemu Roivaisen kanssa ovat edelleen lämpimät. Teemu on Saaran läheinen ystävä.

– Rakkaus pysyy. Näen rakkauden enemmän universaalina kuin parisuhderakkautena. Minulle on ihan sama, onko puolisoni mies vai nainen. En ole koskaan ajatellut, että siinä olisi mitään kummallista. Pyrin rakastamaan kaikkia ihmisiä.

3. Hän ei ole ulkonäkökeskeinen

Saara ei ole koskaan halunnut muuttaa mitään ulkonäössään. Eräs musikaalikavereiden kanssa käyty lounaskeskustelu sai Saaran parikymppisenä tajuamaan, että hänellä todellakin on poikkeuksellisen mutkaton suhde ulkonäköönsä.

– Selitin muille tytöille, miten minulla oli tapana aamuisin peilailla itseäni ja sanoa, että vau, olenpas tosi söpö tänään, tooosi söpö. Muut tytöt olivat aivan ihmeissään. Kukaan muu ei tehnyt siten. Useimmat olivat jo pienestä pitäen kuulleet äitinsä ja muiden sukulaisnaisten arvostelevan selluliittejään. Minä taas en ollut koskaan kuullut äidin sanovan mitään ulkonäöstään. Tajusin, että se on mahtava juttu. Olin oppinut, että ulkonäöllä ei ole niin suurta väliä.

4. Hän on loistava esikuva nuorille

Itseään jatkuvasti kehittävä Saara on nuoresta asti uskaltanut olla oma itsensä. Hän ei ole ajelehtinut massan mukana vaan kulkenut urheasti omia teitään. Hän on hypännyt yhden luokan yli, jättänyt teinikännäilyt väliin ja opetellut itsekseen vieraita kieliä jo lapsena.

– Olin vuoden nuorempi kuin muut, koska olin hypännyt ensimmäiseltä luokalta suoraan kolmannelle. Viihdyin koulussa, viittasin tunneilla innoissani. Lauleskelin koulun käytävillä enkä pukeutunut kuten muut, koska en pitänyt lökähousumuodista, joka silloin oli valloillaan. Hankin kirppikseltä värikkäitä minihameita ja liivejä, omasta mielestäni söpöjä vaatteita.

5. Hän huokuu iloa ja positiivisuutta

Saara tunnetaan erityisesti iloisuudestaan ja positiivisuudestaan. Enää edes väsymys ei vedä naisen suupieliä alaspäin.

– X Factorin aikana olen oppinut, että maailmalla positiivinen asenne on kaikki kaikessa. Pitää jaksaa olla superpositiivinen ja kohtelias kaikille, vaikka väsyttäisi.

6. Hän tietää, miltä tuntuu, kun rahasta on tiukkaa

Saara on vanhin kolmesta sisaruksesta. Saaran lapsuudessa Oulunsalossa Pohjois-Pohjanmaalla perheen talous oli tiukilla. Vaikka äiti ja isä eivät koskaan valittaneet, Saara tiesi, että heillä oli rankkaa. Siksi hän otti reippaan tytön roolin. Myöhemmin Saara on tajunnut, että hänen ei olisi tarvinnut olla niin reipas, hänhän oli vasta lapsi.

– Ajatus siitä, että pärjään tilanteessa kuin tilanteessa, on lohduttanut minua usein.

7. Hän haluaa auttaa muita löytämään omat vahvuutensa

Elämäntaitovalmentajaksi opiskeleva Saara kokee, että hänen tehtävänsä on opastaa muita löytämään omat parhaat puolensa. Hänellä on ollut nuoresta saakka piano- ja lauluoppilaita. Hän on opettanut myös sellaisia, jotka eivät ”osaa” laulaa. Taitoja tärkeämpänä Saara näkee rohkeuden ja heittäytymisen, palon löytämisen omasta sisimmästään.

– Haaveilen siitä, että perustan joskus henkisen kasvun koulun. Siellä voisin musiikin, luovuuden ja heittäytymisen kautta auttaa ihmisiä löytämään omat vahvuutensa.

8. Hän muistuttaa, että erilaisuus on rikkaus

Saaran persoonallisuus ihastuttaa niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

– On tärkeää olla erilainen. Siitä X Factorin tekijätiimi on minua kiitellyt. Uskon, että minulla on mahdollisuuksia voittaa, koska olen uniikki.

Saaran sitaatit on poimittu Annan nro 40/2016 kansijutusta.

Lue myös:

X Factor -kilpailussa menestynyt Saara Aalto: ”Luulin, ettei koulukiusaaminen jättänyt jälkiä”

Saara Aalto suunnittelee muuttoa Englantiin : ”Kokeilen mielelläni jo toistakin maata”

He ovat uuden ajan voimanaiset – kuka heistä sopii parhaiten mentoriksesi?

X