Julkkikset

Aamulypsyn Anni Hautala: ”Uskoin, etten koskaan eroaisi”

Radiosta ja televisiosta tuttu juontaja Anni Hautala, 34, luuli olevansa ”avioliitossa ollaan yhdessä vanhaksi asti” -tyyppinen ihminen. Avioeroprosessinsa aikana hän joutui muuttamaan käsitystä itsestään.

Teksti:
Iina Alanko
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Radiosta ja televisiosta tuttu juontaja Anni Hautala, 34, luuli olevansa ”avioliitossa ollaan yhdessä vanhaksi asti” -tyyppinen ihminen. Avioeroprosessinsa aikana hän joutui muuttamaan käsitystä itsestään.

Rohkeat miehet viehättävät Annia

Mihin kiinnität miehessä ensimmäiseksi huomiota?
Tykkään parrakkaista miehistä, mutta miehen koko olemus on tärkeä. Kauniita miehiä kyllä katselen, mutta he eivät välttämättä vetoa minuun.

Millainen on miehekäs mies?
Rohkea ja suoraselkäinen; mies joka seisoo sanojensa takana ja tietää, mitä haluaa, ja uskaltaa toteuttaa omaa juttuaan. Arvostan rohkeutta olla oma itsensä ja olla välittämättä muiden mielipiteistä. Olen itse aina välittänyt muiden mielipiteistä liikaa. Nytkin syynään Twitteristä ihan hulluna katsojapalautetta, kun juontamani Kielletty rakkaus -ohjelma tulee telkkarista.

Lue lisää: Testaa, millaisen ensivaikutelman annat

Lue lisää: Laura Malmivaara: ”Enää en laita onnellisuuttani miehen harteille”

Anni haluaa sopia heti, ollaanko yhdessä vai ei

Miten hurmaat miehen?
Olemalla oma itseni. Kun rakastun, olen todella rakastunut heti. En ole mikään ”no katellaan” -tyyppi. Miehen kanssa pitää sopia heti, ollaanko yhdessä vai ei. Ystäväpiirissäni on se pieni ongelma, että miehet kattelevat ja naiset toivovat, että voi kun se nyt valitsisi minut. Yli kolmikymppisillä aika alkaa tehdä tehtävänsä, ja naisille tulee kiire löytää se oikea.

Miten mies hurmaa sinut?
Minua on vaikea hurmata muuten kuin tutustumisen kautta ja olemalla hauska. Suorat ehdotukset eivät innosta minua ollenkaan. Minua ei ylipäätään koskaan ole hirveästi pokailtu. Ystäväni väittävät, että jotkut ovat kyllä yrittäneet, mutta en vain ole tajunnut sitä.

Lue lisää: Se Oikea – Onko niitä yksi vai useampi?

Anni pettyi avioerossa itseensä

Olet kokenut avioeron. Mitä olet oppinut päättyneistä parisuhteistasi?
Olin 26, kun menin naimisiin. Uskoin, etten koskaan eroaisi. Mutta en sitten ollutkaan sellainen ”avioliitossa ollaan yhdessä vanhaksi asti” -tyyppi. Olin varma, että olen – enhän olisi muuten mennyt naimisiinkaan. Erosimme, kun olin 31-vuotias. Exäni on lapseni isä ja minulle yhä rakas ihminen. Kasvoimme yhdessä aikuisiksi, ja onneksi minulla on lapsi juuri hänen kanssaan. Ystävänä säilyminen on tahdonalainen asia, vaikka mikään ei kovin mustavalkoista olekaan. Erot ovat muuttaneet ennen kaikkea käsitystä itsestäni. Olen ollut pettynyt itseeni, koska olin kuvitellut olevani ihan erilainen kuin olen.

Lue lisää: Nämä 10 ongelmaa aiheuttavat avioeron – ratkaise ne!

Aamulypsyn ronski läppä saa kuvittelemaan liikoja

Millainen miehen käytös saa sinut hämmentymään?
On todella hämmentävää, kun joku tulee liian nopeasti iholle ja esimerkiksi puristaa peffasta. Se on ihan käsittämätöntä, koen sen alistamisena. Ei sitä onneksi ole kovin usein tapahtunut.

Koska heitämme Radio Suomipopin Aamulypsy-lähetyksissä kollegoideni Jaajo Linnonmaan ja Juha Perälän kanssa hurttia juttua, niin joskus muutkin miehet kuvittelevat, että he voivat puhua minulle samaan tapaan. Sehän ei käy missään tapauksessa. Mies, jota en tunne, ei voi alkaa puhua minulle tuosta noin vain vaikka suuseksistä.

Lue myös: Jaajo Linnonmaa: Paljettipaidat johtavat suoriin ehdotuksiin

Katkelma Annan nro 16 Nainen puhuu miehestä -kansijutusta.

 

X