Julkkikset

Aaro Niinistö täyttää 1 vuotta – Sauli Niinistön ja Jenni Haukion Aaro-vauvasta kasvoi puolivallaton taapero

Presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion poika Aaro Veli Väinämö täyttää vuoden 2.2.2019. Koostimme juhlapäivän kunniaksi ikimuistoiset hetket yhteen.

Teksti:
Katri Koskinen
Kuvat:
All Over Press Finland, Lehtikuva

Presidenttipari poistui poika-vauvansa kanssa Naistenklinikalta. Kuvassa tasavallanpridentti Sauli Niinistö ja Rouva Jenni Haukio.

Presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion poika Aaro Veli Väinämö täyttää vuoden 2.2.2019. Koostimme juhlapäivän kunniaksi ikimuistoiset hetket yhteen.

Rouva Jenni Haukion, 41, ja presidentti Sauli Niinistön, 70, hartaasti toivottu ja odotettu yhteinen lapsi, Aaro Veli Väinämö, täyttää 2. helmikuuta 2019 yhden vuoden. Pienestä Aaro-vauvasta tulee nyt taaperoikäinen.

Muistatko vielä vauvauutiset?

Lokakuun 9. päivä 2017 oli suurten uutisten päivä. Presidenttipari ilmoitti aivan yllättäen odottavansa vauvaa.

69-vuotias Sauli Niinistö ja 40-vuotias Jenni Haukio kertoivat koskettavassa tiedotteessa odottavansa ensimmäistä yhteistä lastaan. Niinistölle lapsi olisi kolmas ja Haukiolle ensimmäinen.

Ilouutiset kirivät nopeasti. Annan Facebookissa vauvauutiset keräsivät järisyttävän määrän tykkäyksiä ja onnitteluviestejä. Vauva syntyisi helmikuussa. Edessä oli vielä neljä kuukautta odotusta.

”Olemme nyt pienen pojan vanhempia!”

Tammikuu oli juuri jäänyt taakse. Helsingissä oli ollut koko päivän plussa-asteita, pilvistä ja poutaa. Aurinko oli laskenut kello 16.36 ja ilta jo pimentynyt, kun presidenttiparin vauva saapui maailmaan.

Saulin ja Jennin esikoislapsi syntyi perjantaina 2. helmikuuta hieman ennen kello iltakahdeksaa Naistenklinikalla. Sauli Niinistö oli mukana synnytyksessä.

”Olemme nyt pienen pojan vanhempia!” Sauli Niinistö julkaisi ilouutisen Facebook-sivuillaan vielä samana iltana, vain muutama tunti synnytyksen jälkeen.

”Sekä äiti että lapsi voivat hyvin, synnytyksessä mukana ollut isä kertoi tiedotteessa.

Ilouutinen levisi kulovalkean tavoin. Niinistön julkaisema vauvauutinen keräsi kaiken kaikkeaan yli 154 tuhatta tykkäystä ja onnitteluita sateli vuolaasti.

Aaro Niinistö
Presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio lähtivät kotia kohti vastasyntyneen poikavauvansa kanssa Naistenklinikalta seuraavana maanantaina.

Aaro Veli Väinämö

Huhtikuun 7. päivä presidenttiparin pojan nimestä tuli julkinen.

”Piispa Eero Huovinen antoi tänään kasteen pojallemme Aaro Veli Väinämölle”, presidentti Sauli Niinistö kirjoitti virallisilla Facebook-sivuillaan.

Annan lukijat olivat veikanneet etukäteen lapsen nimeksi Väinöä. Presidentti Niinistön vuonna 1991 edesmennyt isä oli nimeltään Väinö Pellervo ja presidentin toinen nimi on Väinämö.

Ensimmäinen kuva Aarosta – Lennun ilme kertoo kaiken

Elokuussa presidentti Sauli Niinistö julkaisi 70-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi ensimmäistä kertaa kuvan puolivuotiaasta Aaro-pojasta.

Hassuttelukuvassa pyöreäposkinen Aaro-vauva istuu maireasti hymyilevän isänsä sylissä oikealla polvella. Toisen polven on varannut pohdiskeleva ja Aaroa hieman ihmettelevä Lennu-koira.

Hauskassa kuvaparissa Aaro ja Lennu katsovat toisiaan suoraan silmiin. Jos koiralle olisi kirjoitettu ajatuskupla, siinä olisi hyvin voinut lukea vaikkapa ”Kuka ihme tämä tyyppi oikein on?”  – no, Aaro Niinistöhän se siinä. Kuva on monella tapaa riemastuttava!

”Kaikkea hyvää koko perheellenne – aika puolivallattoman näköinen vesseli siellä onkin jo varttumassa😉”, eräs Facebook-käyttäjä kommentoi kuvan alle.

Paljon onnea 1-vuotiaalle Aarolle ja presidenttiparille!

Lue myös:

Sauli Niinistön ja Jenni Haukion salattu rakkaustarina: uutuuskirja paljastaa, miten presidenttipari oikeasti tapasi toisensa

Sauli Niinistö ja Jenni Haukio 10 vuotta naimisissa – katso tinahääpäiväänsä viettävän presidenttiparin ikimuistoiset yhteiskuvat

Jenni Haukio kirjoittaa Seurassa, että puheet ”synnytystalkoista” loukkaavat lapsettomuudesta kärsiviä: ”Kaikki eivät saa valita”

X