Aino-Kaisa Saarinen
Aino-Kaisa Saarinen toimii nykyään Salpausselän kisojen pääsihteerinä.
Julkkikset

Aino-Kaisa Saarinen avaa liikanimensä Oikku-Aikun taustaa Seurassa: ”Kisaan valmistautuessani olin kulmikas ja mustavalkoinen”

Salpausselän kisojen pääsihteerinä nykyään toimiva entinen huippuhiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen ei oikutellut urheilu-uransa aikana turhasta – huippu-urheilija ei voi ottaa turhia riskejä esimerkiksi flunssavirusten suhteen, Saarinen selittää Seurassa.
Teksti: Anna.fi Kuvat: OM-arkisto

Aino-Kaisa Saarinen on uusien haasteiden edessä: hän aloitti Salpausselän kisojen pääsihteerinä kohun saattelemana, mutta niihinhän entinen huippuhiihtäjä on tottunut jo urheilu-uransa aikana.

Aino-Kaisa kertoo uusimmassa Seura-lehdessä, mistä liikanimi Oikku-Aikku oikein kumpusi.

”Kisaan valmistautuessani olin kulmikas ja mustavalkoinen. Tiuskin käskyjä. Kun kisa alkoi ja hermostuneisuus katosi, tiuskiminenkin loppui. Useimmat ovat ymmärtäneet, että käytös liittyi äärimmäisen paineistettuun tilanteeseen.”

Aino-Kaisa Saarinen haki ruokaa kumihanskat kädessä

Osaltaan liikanimen käyttämistä ruokki myös Aino-Kaisa Saarisen tarkka ja kokonaisvaltainen valmistautuminen kisasuorituksiin.

Esimerkiksi noutopöydästä ruokaa hakiessaan Aino-Kaisa veti käsiinsä ensin kumihanskat, jotta kauden pöpöt eivät tarttuisi häneen, Seura-lehti kertoo. Lisäksi hänellä oli tapana imuroida hotellihuoneensa kisamatkojen aikana vesi-imurilla, jotta huonepöly ei rasittaisi urheilijan huippuunsa viritettyjä keuhkoja.

Yöpöydällään Aino-Kaisalla oli puolestaan tapana pitää latukarttaa. Ennen nukahtamista oli hyvä kelata tulevan kisan reittiä yhä uudestaan ja uudestaan läpi.

”Mielestäni yksityiskohdat olivat oleellisia ja pidin huolen, että ne toteutuivat. Sitten sain kuulla olevani Oikku. Huipulla menestyminen ratkaistaan kuitenkin niillä”, Aino-Kaisa Saarinen toteaa Seurassa.

Lue lisää Aino-Kaisa Saarisen kuulumisista uusimmasta Seura-lehdestä!

X