Annimari Korte harjoittelee nykyään Rafael Blanquerin opissa Valenciassa.
Annimari Korte asuu ja harjoittelee nykyään Rafael Blanquerin opissa Valenciassa.
Julkkikset

Aitajuoksija Annimari Korte luopui jo unelmastaan, kunnes yksi kysymys muutti kaiken – kertoo asiasta Seurassa

Tähtiaituri Annimari Korte juoksi heinäkuussa uuden Suomen ennätysajan. "Haluan tehdä nyt kaikkeni, sillä minulla ei ole montaa vuotta jäljellä pikajuoksijana", Annimari sanoo Seurassa.
Teksti: Aino Haaparanta Kuvat: Tommi Tuomi

Annimari Korte, 31, on tällä hetkellä yksi Euroopan parhaita aitajuoksijoita. Hän juoksi heinäkuun lopussa Joensuussa uuden Suomen ennätyksen – 12,72 – jättäen taakseen Nooralotta Nezirin pinkoman edellisen huippulukeman.

Nyt Valenciassa asuva tähtiaituri kertoo uusimmassa Seurassa koko tarinansa: miten koulukiusaaminen vaikutti häneen lapsena, mitä urheilu merkitsee hänelle sekä sen, miten hän on selättänyt lukuisat loukkaantumiset.

Yhden suurimmista vastoinkäymisistä Annimarin uralle ovat kuitenkin asettaneet lukuisat allergiat, joista huippu-urheilija ei vuosikausiin tiennyt kärsivänsä.

”Olin varma, että kuolen”, Annimari muistelee syksyn 2015 kauhun hetkeä – hän oli meinannut tukehtua kurkunpalaan.

Kerta ei ollut ensimmäinen. Annimari kertoo Seurassa olleensa tuohon aikaan jatkuvasti kuumeessa ja pystyneensä syömään lähinnä muuseja, koska tukehtumisen tunne seurasi herkästi pienistäkin ruoan kappaleista.

Annimari oli entinen urheilija, joka ei jaksanut kiivetä edes rappusia ylös vanhempiensa asunnossa, jonne hän oli muuttunut romahtaneen terveydentilansa vuoksi.

Kysymys, joka muutti kaiken

Urheilujournalismin maisterin tutkinnon St. Maryn yliopistossa Lontoossa suorittanut Annimari teki helmikuussa 2017  editoivan toimittajan töitä Barcelonassa. Allergioista johtuvat tukehtumiskohtaukset olivat vähentyneet edellisenä vuonna radikaalin ruokavaliomuutoksen myötä.

Silloin tapahtui jotain odottamatonta. Annimarin vanha tuttu, hollantilainen kymmenottelija Eelco Sintnicolaas oli tulossa harjoitusleirille Barcelonaan, ja pyysi Annimaria mukaan harjoituskentälle.

Annimari suostui. Vaikka aidat piti siirtää tavallista lähemmäksi toisiaan, oli aitominen Annimarista hauskaa. Kipinä harjoitella syttyi uudestaan ja tuotti nopeasti myös tulosta.

”Käsitin, että olen lahjakkaampi kuin ennen luulin. Se ei vain koskaan noussut kunnolla esiin uran alussa, kun ongelmat olivat niin suuria.”

Lue lisää uusimmasta Seurasta!

X