Aki Palsanmäki Heli Palsanmäki
– Olemme luvanneet, että niin kauan kuin ohjelmallamme riittää katsojia, jatkamme sen tekemistä, vakuuttivat Aki ja Heli Palsanmäki Nelosen syksyn ohjelmiston julkistamistilaisuudessa Apollo Live Clubilla.
Julkkikset

Aki ja Heli Palsanmäki säästävät yhä huipputuloista huolimatta: ”Olemme ihan samanlaisia ihmisiä kuin aikaisemminkin”

Huutokauppakeisari-pariskunnan Aki ja Heli Palsanmäen taloudellinen tilanne on muuttunut merkittävästi huippusuosion myötä. – Mieluummin laitan rahaa säästöön kuin ostan jotain turhaa, sanoo Aki. Mutta joskus pari myös hemmottelee toisiaan: Karibian-risteily, luksuskellot ja avoauto ovat olleet haaveita, jotka menestys on mahdollistanut.
Teksti: Johanna Yrjölä Kuvat: Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki ja Heli-vaimo nauttivat valtavaa suosiota. Aki myöntää, että suosio ihmetyttää heitä yhä tänä päivänäkin.

– Röyhistän rintaani ja olen ylpeä menestyksestämme, mutta se ei tarkoita, että minusta olisi tullut leuhka, tai että nesteet olisivat nousseet päähäni. Olemme tehneet kaiken tämän eteen todella paljon töitä, Aki muistuttaa.

– Kymmenessä vuodessa on muuttunut paljon, mutta olemme silti yhä ihan samoja ihmisiä kuin aikaisemminkin, Heli sanoo.

Menestys muutti taloudellisen tilanteen

Menestyksen myötä myös pariskunnan taloudellinen tilanne on muuttunut. Vuonna 2016 pariskunnan yhteenlasketut tulot kipusivat lähes 400 000 euroon. Akin mukaan vaurastuminen ei ole muuttanut pariskunnan suhtautumista rahaan.

– On totta, että talous on nykyään kunnossa. Jos haluan ostaa jotain, pystyn sen tekemään. Mutta tarkan markan mies olen edelleen. Mieluummin laitan rahaa säästöön kuin ostan jotain turhaa. Kun firmamme täytti kymmenen vuotta, palkitsimme itsemme ja ostimme molemmille vähän paremmat Omega-kellot. Siitäkin olin haaveillut jo pidemmän aikaa, Aki myönsi.

Karibian-risteily ja avoauto

Reissaamiseen pariskunta kuitenkin panostaa. Viime talvena he kävivät unelmalomalla Karibian-risteilyllä. Silloin tällöin Aki hemmottelee vaimoaan lahjoilla. 40-vuotta helmikuussa täyttänyt Heli sai viime kesänä etukäteissyntymäpäivälahjaksi liilanvärisen avo-Mersun.

– Ilmat olivat niin huonot, etten ole päässyt vielä paljon ajelemaan autolla. Vappuna olisi tarkoituksena lähteä Cruising-tapahtumaan Jyväskylään. Auto oli alkujaan valkoinen, mutta Aki maalautti sen liilaksi. Se on vuosimallia 1978 niin kuin minäkin, muttei ole vielä rupsahtanut, Heli vitsailee.

Pariskunta on kertonut myös harkitsevansa asunnon ostoa Espanjan Fuengirolasta. Aurinkorannikolle muutto ei ole kuitenkaan päällimmäisenä heidän ajatuksissaan.

– Ne ovat sellaisia eläkehaaveita ja mietintöjä. Töitä pitää tehdä vielä monta vuotta. Olemme luvanneet, että niin kauan kuin ohjelmallamme riittää katsojia, jatkamme sen tekemistä, pariskunta sanoo.

Suosion nurja puoli

Suosion myötä Aki ja Heli eivät ole saaneet aikoihin liikkua rauhassa julkisilla paikoilla. Suurin osa huomiosta on yhä positiivista, mutta toisinaan se myös häiritsee.

– Menemme mihin tahansa, melkein kaikki tunnistavat meidät. Kun olemme työkeikoilla, huomio on ihan mukavaa. Mutta jos olemme vapaalla ja haluaisimme vain nopeasti käydä kaupassa, se ei välttämättä enää onnistukaan, Heli sanoo.

Akin mukaan pariskunta pyrkii kuitenkin juttelemaan kaikkien kanssa – silloinkin kun heillä ei olisi siihen aikaa.

On kuitenkin paikkoja, joista he pysyttelevät tietoisesti poissa.

– Meillä ei ole enää mitään mahdollisuuksia käydä ravintoloissa iltaisin tanssimassa. Kun suomalaiset ottavat viinaa, he tulevat todella herkästi iholle, Aki sanoo.

Suomen Huutokauppakeisarin uudet jaksot nähdään Nelosella syksyllä.

X