Julkkikset

Alina Tomnikov menee naimisiin: ”Häitä juhlitaan ensi vuonna!”

Näyttelijä Alina Tomnikov suunnittelee parhaillaan häitään. – Mielessä on uudenlainen rauha ja lämpö, jotka seuraavat koko ajan mukana, Alina sanoo. Alinan ja valokuvaajapuoliso Lauri Laukkasen häitä on tarkoitus juhlia vuoden päästä kesällä. Pari työstää parhaillaan myös yhteistä elokuvaprojektia.

Teksti:
Johanna Yrjölä
Kuvat:
Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Alina Tomnikov ja Lauri Laukkanen suunnittelevat jo häitänsä.

Näyttelijä Alina Tomnikov suunnittelee parhaillaan häitään. – Mielessä on uudenlainen rauha ja lämpö, jotka seuraavat koko ajan mukana, Alina sanoo. Alinan ja valokuvaajapuoliso Lauri Laukkasen häitä on tarkoitus juhlia vuoden päästä kesällä. Pari työstää parhaillaan myös yhteistä elokuvaprojektia.

Näyttelijä Alina Tomnikov, 30, suunnittelee häitään. Alina kihlautui pari kuukautta sitten Dubain-lomareissullaan valokuvaajamiehensä Lauri Laukkasen kanssa.

Ateneumin Fantastico! -näyttelyn avajaisiin yhdessä saapunut pariskunta paljastaa, että häitä juhlitaan kesällä 2019.

– Fiilis on todella hyvä. Vaikka mikään ei ole tavallaan muuttunut, olo on ihan erilainen. Mielessä on uudenlainen rauha ja lämpö, jotka seuraavat koko ajan mukana. Häät olisi tarkoitus pitää vuoden päästä kesällä. Onneksi niihin on vielä niin hyvin aikaa, ettei järjestelyjen kanssa ole kiire. Emme ole valinneet vielä hääpaikkaakaan, Alina sanoo.

Pariskunta uskoo, että naimisiinmenon ymmärtää kunnolla vasta lähempänä, kun hääsuunnittelut käynnistyvät toden teolla. Toistaiseksi Alinalla on kokemusta häistä lähinnä roolihahmojensa kautta.

– Olen mennyt eri hahmoina naimisiin ja saanut kokeilla erilaisia hääpukuja ja -kakkuja, Alina selittää.

Alinalla onkin jo vahva tunne siitä, mitä hän häiltään haluaa.

– Hääkakustamme tulee kenties puoliksi porkkanakakku minun mielikseni ja puoliksi joku Oreo-keksikakku Laurin maun mukaan. Katsotaan kumpi puoli käy paremmin kaupaksi, Alina nauraa.

Yhteinen elokuvaprojekti

Alina ja Lauri muuttivat vasta hiljattain yhteen, ja toistaiseksi elämä saman katon alla on sujunut varsin sopuisasti ja hyvin.

– Sama osoite alkoi tuntua luontevalta, kun vietimme muutenkin niin paljon aikaa yhdessä. Emme ole vielä kertaakaan tapelleet. Jos jokin asia jää painamaan mieltä, sanomme siitä toisillemme heti, ennen kuin se ehtii kasvaa riidaksi. Samankaltaisella huumorilla ja kevyellä naljailulla pärjää jo pitkälle, Alina ja Lauri vakuuttavat.

Kulttuurialalla vaikuttava pariskunta pystyy yhdistämään osittain myös työnsä. Parhaillaan he suunnittelevat yhteistä elokuvaa.

– Yhdessä työskentely sopii meille hyvin. Olen pystynyt antamaan Alinalle jonkin verran ammatillisia neuvoja. Toisinaan pohdimme yhdessä käsikirjoituksia, ja Alina on tehnyt spiikkejä ohjaamiini mainoksiin. Tällä hetkellä meillä on yhteinen elokuva käsikirjoitusvaiheessa, Lauri paljastaa.

Kulunut vuosi on ollut Alinalle varsin työntäyteinen. Hän on näytellyt muun muassa viihdeohjelma Putouksessa, Veljeni vartija -elokuvassa ja useammassa tv-sarjassakin. Kiireen keskellä kodin ja hyvän arjen merkitys on korostunut.

– Vuosi on ollut kieltämättä raskas, mutta myös todella antoisa. Olen jaksanut hyvin, koska olen tehnyt niin erilaisia juttuja. On myös tärkeää muistaa nauttia siitä mitä tekee ja pitää kiinni muusta elämästä. Mitä enemmän minulla on töitä, sitä tärkeämpiä myös vapaa-aika ja hyvä arki ovat, Alina sanoo.

X