Anna-Leena Härkönen
Anna-Leena Härkönen elää uutta, haikeaa elämänvaihetta. Nuoruusvuosia hän ei kuitenkaan kaipaa: ikä on tuonut viisautta.
Julkkikset

Anna-Leena Härkösen 8 oivallusta elämästä: ”Enää en harrasta mykkäkoulua”

Kirjailija Anna-Leena Härkönen on oppinut olemaan ihmissuhteissaan jämäkämpi. – Kun tajuaa, että aikaa ei ole rajattomiin, uskaltaa paremmin vetää rajat.
Teksti: Sanna Wirtavuori Kuvat: Mirva Kakko

Kirjailija Anna-Leena Härkönen elää uutta elämänvaihetta, kun ainokainen, poika Lauri on parhaillaan armeijassa. Anna-Leena on naimisissa kirjailija Riku Korhosen kanssa, ja pari asuu eri koteja Turussa ja Helsingissä. Oivalluksia-sarjassamme Anna-Leena kertoo, mitä hän on oivaltanut elämänsä aikana eri asioista.

Mitä olet oivaltanut riidoista?

Että ne kannattaa sopia nopeasti. Nuorena jaksoin pitää mykkäkoulua useammankin päivän, mutta olen oppinut, että kiukun hautomisesta ei ole mitään hyötyä.

Lue myös psykologi Tony Dunderfeltin oivallukset: Psykologi Tony Dunderfeltin 7 oivallusta elämästä: ”Olen yrittänyt opetella riitelemään”

Entä onnellisuudesta?

Vähempikin onni riittää. Usein pienet asiat ovat kaikkein parhaita. Olin oikein onnellinen äskettäin kun kävimme poikani Laurin ja mieheni Rikun kanssa yhdessä ulkona syömässä. En yleensäkään hae äärikokemuksia, vaan ihan mukava on minulle oikein hyvä.

Äitiydestä?

Ei kannata tuputtaa mitään. On turha esimerkiksi miettiä, että tämä tai tuo olisi hänelle hyvä ammatti.

Lapsi on toivottavasti opettanut minulle rauhallisuutta. Lauri on paljon rauhallisempi kuin minä, ja yritän koko opetella relaamaan.

Rahasta?

Jos jotain haluaa, niin se kannattaa ostaa, eihän sitä tiedä mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Jossain vaiheessa panikoin sitä, että mitä jos rahat ei riitä, mutta nykyään olen rennompi. Vaatteet ovat heikkouteni, ja niihin tulee välillä tuhlatuksi liikaakin.

Parisuhteesta?

Jankuttaminen ei kannata. Yleensä ihminen ei juurikaan muutu.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Anna (@anna_lehti) jakama julkaisu

Ystävyydestä?

Joskus aika ajaa ystävyyden ohi, ja joskus ystävyyden pohjana on vain kielteisyys, niin silloin pitää päästää irti. Kielteisiin ihmisiin ei pidä kiinnittyä.

Rakkaudesta?

Joskus voi rakastaa paremmin pysymällä etäämmällä. Täytyy olla saatavilla toisen heikkoina hetkinä, mutta ei saa luisua samoihin syövereihin.

Lue myös näyttelijä Ritva Oksasen oivallukset: Näyttelijä Ritva Oksanen: ”Joinakin aamuina kipu on niin kova, etten tahdo päästä sängystä”

Ikääntymisestä?

Se ei ole pelkästään huono asia. Kun tajuaa, että aikaa ei ole rajattomiin, uskaltaa paremmin vetää rajat. Enää en suostu sietämään mitä vain, eikä minulle ole niin hirveästi väliä mitä muut ajattelevat.

Oivalluksia-juttusarjassa tutut ihmiset kertovat, mitä he ovat oivaltaneet elämästä.

X