Julkkikset

Anna-Maija Tuokolla läheiset välit TTK-tanssipariinsa: ”Meillä on tosi kivaa yhdessä”

Tanssii Tähtien kanssa -kisan suosikki, Anna-Maija Tuokko, miettii tällä hetkellä tanssia ensimmäiseksi aamulla ja viimeiseksi illalla. Vaikka kisaan liittyy paljon paineita ja kipujakin, hän sanoo tanssikisan silti olevan kokemuksena uskomattoman hieno.

Teksti:
Sanna Wirtavuori
Kuvat:
Mirva Kakko, Kari Hautala/Otavamedia

Anna-Maija Tuokko kertoo ajattelevansa tanssia ensimmäiseksi aamulla ja viimeiseksi illalla.

Tanssii Tähtien kanssa -kisan suosikki, Anna-Maija Tuokko, miettii tällä hetkellä tanssia ensimmäiseksi aamulla ja viimeiseksi illalla. Vaikka kisaan liittyy paljon paineita ja kipujakin, hän sanoo tanssikisan silti olevan kokemuksena uskomattoman hieno.

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa kilpaileva näyttelijä Anna-Maija Tuokko, 35, on nyt harjoitellut tanssia 4–7 tuntia päivässä lähes kahden kuukauden ajan.

Hän sanoo, että harjoittelun intensiivisyyden lisäksi myös kisaan liittyvät henkiset paineet ovat yllättäneet hänet.

– Tanssi on vallannut minut kokonaan. Tammikuun lopusta alkaen minulla ei ole ollut yhtään vapaapäivää. Kertailen askelia mielessäni pitkin päivää. Mietin tanssia ensimmäiseksi aamulla ja viimeisenä illalla, Anna-Maija sanoo.

Nyt takana on kuusi livelähetystä, ja sama tahti jatkuu. Tällä viikolla vuorossa on samba, ja jälleen paineet jatkoonpääsystä ovat päällä.

Paritanssissa ollaan fyysisesti ja henkisesti lähekkäin

Kisan aikana Anna-Maija on ehtinyt tottua kaikenlaisiin särkyihin ja kolotuksiin; särkylääkettä on kulunut, jaloissa on rakkoja, vaivaisenluut vaivaavat ja valssin ja tangon jälkeen selän lihakset ovat olleet koetuksella.

– Onneksi olen säästynyt murtumilta ja vammoilta. Tosin ilmeisesti viime sunnuntaina tapahtui pieni venähdys lonkassa tai jotain, sillä kävellessä tuntuu vähän särkyä.

Vaikka treenirääkki on ollut kovaa, kokemus on Anna-Maijan mukaan ollut hieno.

– Parasta on, että tanssitaan yhdessä parin kanssa. Se fiilis, kun onnistuu tekemään täydellistä yhteistyötä, on todella upea, Anna-Maija sanoo ja kertoo kisan antaneen hänelle paljon.

– Olen saanut tutustua moniin tanssilajeihin. Ja mikä parasta, olen saanut hyvän, läheisen ystävän, Anna-Maija sanoo viitaten tanssipariinsa Matti Puroon.

– Meillä on tosi kivaa yhdessä. Hän on haastava ja kannustava, menen aina ilomielin treeneihin.

– Paritanssissa toimitaan koko ajan intensiivisesti yhdessä, ollaan fyysisesti ja henkisesti hyvin lähekkäin. Sellaista yhdessä tekemisen iloa ja yhtä hienoja onnistumisen hetkiä voi kokea vain harvoin.

Viime sunnuntain lähetyksessä Anna-Maija ja Matti saivat eniten yleisöääniä ja olivat siten illan paras pari.

– Ajattelin, jee, meistä tykätään! Olihan se helpottavaa ja toivoa antavaa. Unelmani on saada tanssia finaalissa. Olen kunnianhimoinen ja haluan olla niin hyvä kuin mahdollista. Olen saanut ainutkertaisen mahdollisuuden ja nyt harjoittelen ja teen työtä ahkerasti. Yritän lunastaa suosioni.

Anna-Maija Tuokko ja hänen tanssiparinsa Tanssii Tähtien kanssa -ohjelmasta Matti Puro.
Anna-Maija Tuokko ja hänen tanssiparinsa Matti Puro ovat ystävystyneet Tanssii Tähtien kanssa -kilpailun aikana.

Täytyy muistaa syödä tarpeeksi

Anna-Maija on tottunut syömään terveellisesti, mutta rankan harjoittelun vuoksi energiaa tuntuu kuluvan loputtomasti.

– Pitää oikein muistuttaa itseään, että syö tarpeeksi, Anna-Maija sanoo ja kertoo käyttävänsä joka päivä myös magnesiumlisää.

Anna-Maijan mielestä televisiosta välittyvä kisan positiivinen yhteishenki on hyvin aito. Kaikki kilpailijat kannustavat toisiaan ja kilpailevat itseään vastaan. Kukaan ei halua pudota kisasta, mutta toisaalta kukaan ei toivo kenenkään toisenkaan tippuvan.

– Viihdettähän tässä tehdään. Minä ainakin mietin vain sitä, kuinka itse saan parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Viikot huipentuvat sunnuntaisin televisiossa nähtäviin suoriin lähetyksiin. Silloin Anna-Maija menee studiolle jo puolilta päivin. Pyhäpäivän kaavasta on tullut jo tuttu: ensin kameraharjoitus, meikit, läpimenot ja pian onkin jo ilta ja suora lähetys.

– Jotkut kilpailijoista jatkavat iltaa menemällä yhdessä syömään ja juttelemaan, mutta itse lähden usein kotiin jo kymmeneltä, koska minulla on maanantaisin heti aamusta töitä. Pihistän mieluummin bailaamisesta kuin yöunesta, Anna-Maija sanoo. Kotona häntä odottavat puoliso Kari Heiskanen ja vajaa kaksivuotias tytär.

Lue lisää:

Anna-Maija Tuokko: Mieheni pitää olla itsenäinen ja vahva

Itsensä vuosien ajan väärän kokoiseksi kokenut Hanna Sumari: ”Vaikea suhteeni vartalooni on vihdoin paranemassa”

Vappu Pimiä elämän pettymyksistä: ”Pahinta on jäädä jumittamaan mokaan”

Tanssii Tähtien Kanssa -voittoo uskova Musta Barbaari: ”Harjoittelen triplasti enemmän kuin muut”

 

X