Anna Perho pestautui päivätöihin, vaikka luuli, ettei sellainen ole häntä varten.
Anna Perho, 49, käsittelee vaikeita keskustelunaiheita uudessa kirjassaan Suorat sanat.
Julkkikset

Anna Perho vaihtoi työtä ja kotia: ”Tunteet eivät saa estää tekemästä tärkeitä asioita”

Viimeisen puolen vuoden aikana Anna Perho, 47, on vaihtanut sekä kotia että työtä. – Tajusin, että jos jotain haluaa tehdä, kannattaa toimia nyt, Uutisvuodon kapteenina aloittanut Anna sanoo.
Teksti: Sanna Wirtavuori Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Tänäkin sunnuntaina Anna Perho toisti päivän rutiininsa ja aikataulutti kalenteritaulukkoon tulevan viikon hommansa sekä töissä että vapaalla: valmennustehtävät, palaverit, neuroleadership-opinnot, kuntoilut, ja nyt ensimmäistä kertaa myös Uutisvuoto-ohjelman nauhoituksen. Hän kirjasi viikkosuunnitelmaan myös viidelle päivälle salitreeniä tai lenkkeilyä ja vähintään yhden hot jooga -tunnin.

Anna on tarvinnut menojen taulukointia nyt tavallistakin enemmän, sillä hänen arkensa on monella tapaa aivan uudenlaista.

Yksi muutos on arjessa, sillä Perho muutti perheineen kuutisen viikkoa sitten Lohjalta Helsinkiin. Taakse jäivät oma piha ja lähimetsä. Nyt koti on punavuorelaisen kerrostalon neljännessä kerroksessa.

– Asuimme Lohjalla 12 vuotta, ja nyt tuntui sopivalta lähteä: vanhempi poika kirjoitti keväällä ylioppilaaksi ja on menossa armeijaan, nuorempi aloitti lukion, ja trampoliininkin tarve on vähentynyt.

Lisäksi Anna on vaihtanut työtä. Anna muistetaan Radio Aallon aamuohjelmasta, jota hän ehti tehdä viisi vuotta. Toukokuussa hän luopui radiotyöstä, mutta tilalle tuli Uutisvuoto-ohjelman kapteenin työ televisiossa.

– Radiossa oli hauskaa viimeiseen minuuttiin asti, mutta olen aika hyvä lopettamaan asioita. En tee improvisoituja ’hyppäsin tyhjän päälle’ -päätöksiä, vaan mietin radion jättämistäkin vuoden verran. Nyt päätös on selvä, enkä vilkuile peräpeiliin. Uutisvuoto tuli tilalle puskista ja pyytämättä. Olin otettu, ja mietin tarjousta korkeintaan kaksi sekuntia. Ohjelmalla on järkyttävän isot katsojamäärät – tai on ainakin ollut ennen minua – ja brändin perintö herättää kunnioitusta, hän sanoo.

Kotijoukot kannustavat

Uusi työ, koti ja elämäntilanne yhtä aikaa voisivat aiheuttaa stressiä, mutta Anna sanoo tykkäävänsä muutoksista ja tekemisen meiningistä.

– Viihdyn epämukavuusalueella, koska siellä tunnen kehittyväni. Välillä pitää toki levätä ja ladata, mutta ei liian kauan – joka päivä pitää tehdä jotain vaikeaa.

Rohkeus rakennetaan onnistumisilla, ja Annakin on usein epävarma uusien asioiden edessä:

– Tunteet eivät saa estää tekemästä tärkeitä asioita. Vaikka pelottaa, voin silti kokeilla, ja jo se on tyydyttävää.

Taustalla ovat myös hyvä parisuhde ja tasapainoinen elämäntilanne.

– On turvallista ottaa riskejä, kun kotoa saa kannustusta ja rakkautta. Ajattelen, että kyllä tästä selviää.

Mikä ohjaa Anna Perhon valintoja ja päätöksiä? Miten ikuinen myöhästelijä on saanut oman arkensa sujumaan? Mitä Anna ajattelee äitiydestä nyt, kun lapset ovat jo lähes aikuisia? Lue Annan numerosta 40/17 lisää Anna Perhon ajatuksia. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

X