Anna Puu: "Raskauden jälkeen vei aikaa, että olin kroppani kanssa taas sinut"
– Mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän pitää muistaa pitää itsestään huolta, Anna Puu sanoo.
Julkkikset

Anna Puu suhteestaan vartaloonsa: ”Raskauden jälkeen vei aikaa, että olin taas sinut kroppani kanssa”

Laulaja Anna Puu pitää vartalostaan, mutta hänen suhtautumisensa omaan kehoonsa ei aina ole ollut yhtä myönteinen. – Fyysinen palautuminen raskaudesta tuntui kestävän älyttömän kauan. Se oli turhauttavaa, Anna sanoo.
Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: Johanna Jantunen

Mistä pidät vartalossasi eniten ja miten suhtaudut syömiseen, Anna Puu? Laulaja Anna Puu, 35, vastasi Anna-lehden Vartaloni tarina -juttusarjan kysymyksiin.

Miten suhtaudut vartaloosi?

– Enimmäkseen hyvin, mutta on minullakin huonoja päiviä.

Mitkä ovat kehosi parhaat puolet?

– Iho, ehdottomasti. Ihoni on joustava ja pehmeä, ja se on pystynyt ihmetekoihin. Olen ollut raskaana ja ihossani ei näy merkkiäkään siitä.

Entä oletko jonkin asian suhteen epävarma?

– Pidän hirveästi muodista ja vaatteista, ja olen usein miettinyt, että miksi en voisi olla vähän pidempi. Pituus on varmaan asia, jonka kanssa olen eniten paininut. Housunlahkeita pitää aina lyhentää, eivätkä vaatteet näytä ylläni samalta kuin niiden pitäisi päättää. Mutta toisaalta Madonnakin on lyhyt, ja hän on upea.

Oletko kokenut ulkonäköpaineita?

– En koe ulkopuolelta tulevia paineita. Ne ovat olleet enemmän sisäisiä asioita, joiden kanssa olen painiskellut. Uskon, että paineet eivät usein tule ulkopuolelta. Ulkonäköpaineiden kokeminen riippuu siitä, kuinka paljon niiden antaa mennä oman pääkopan sisälle ja muovata omaa suhtautumistaan itseensä.

Miten suhdaudut syömiseen?

– Minulla on selkeät raamit, joita noudatan, mutta suhtaudun kuitenkin aika vapaamielisesti ruokaan. Olen kasvissyöjä. Se on ainut asia, jonka suhteen olen täysin ehdoton. Muita tiukkoja rajoja ei ole. Voin syödä tänään pizzaa, jos haluan.

Onko liikunta sinulle tärkeää?

– Yritän pitää liikunnan rutiinina, mutta välillä tulee kausia, jolloin en muka ehdi liikkua. Sitten huomaan, kuinka huono fiilis siitä itselle tulee. Kroppa tarvitsee liikuntaa.

Tykkään siitä, että liikunta on monipuolista. Kyllästyn aika helposti. En halua aina tehdä samoja sarjoja salilla tai noudattaa samaa ohjelmaa. Sen takia mulla on personal trainer. Hän tekee jokaisesta tunnista erilaisen.

Onko suhtautuminen omaan kehoosi muuttunut iän myötä?

– Olen miettinyt, että miksei kaksikymppisellä voisi olla nelikymppisen mieli. Millaisia pakkauksia me naiset olisimmekaan, jos jo parikymppisenä olisi se itsevarmuus ja rauha – huom. jonkinlainen rauha – , joka päälle kolmikymppisellä on. Mutta kaikkea ei voi saada.

Mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän pitää muistaa pitää itsestään huolta. Aamukuuteen valvominen ei enää toimi.

Millaista raskausaikasi oli?

– Voin hyvin koko ajan ja tykkäsin joka vaiheesta raskaudessa – paitsi siitä, että fyysinen palautuminen raskaudesta tuntui kestävän älyttömän kauan. Se oli turhauttavaa.

Olet kertonut harkinneesi silikoneja, mutta muutit mielesi. Miksi?

– Ehkä se vain kuului siihen oman kropan muuttumiseen raskauden jälkeen. Vei vain aikaa, että vartaloon tottui ja sen kanssa tuli taas sinuiksi.

Olen saanut kommentteja, että ”et sinä tarvitse silikoneja”. Mutta nämä ovat sellaisia asiota, joita ei todellakaan tehdä tai olla tekemättä toisten ihmisten mielipiteiden takia.

Millaisen mallin suhteesta omaan kehoon haluat antaa tyttärellesi?

– Omassa lapsuudessani oli normaalia kommentoida, että ”onpas toi ihonut” tai ”onpa hän aikamoinen pallonaama”. Oli aivan holtitonta kommentointia! Minä murahdan aika äkäisesti, jos lapseni kuulleen puhutaan tuollaista.

Yritän olla niin, että vartalosta ei tarvitse puhua. Emme siis hirveästi puhu siitä, paitsi välillä ihmettelemme, kuinka hänellä on ihan uskomattomat vatsalihakset.

The Voice of Finland, Nelonen pe 5.1. alkaen klo 20

X