Julkkikset

Anna Puu väsyi kovaan työtahtiin: ”Olen aivan loppu”

Laulaja Anna Puu on oman jaksamisensa kanssa äärirajoilla. – Olen oppinut olemaan itsekäs. En jaksa yhtään mitään turhanpäiväistä tai ylimääräistä, keikkataukoa odottava Anna sanoo.

Teksti:
Johanna Yrjölä
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Keikkatauolla Anna Puu aikoo tehdä uutta musiikkia.

Laulaja Anna Puu on oman jaksamisensa kanssa äärirajoilla. – Olen oppinut olemaan itsekäs. En jaksa yhtään mitään turhanpäiväistä tai ylimääräistä, keikkataukoa odottava Anna sanoo.

Laulaja Anna Puulla, 35, on takanaan hieman yli kaksi vuotta taukoamatonta keikkailua Rakkaudella -albumin tiimoilta. Anna on huomannut jo odottavansa joulukuussa alkavaa keikkataukoa, sillä oma jaksaminen alkaa olla äärirajoilla.

– Kaksi vuotta on ihan mahdottoman pitkä aika keikkailla. Minulla on ollut tosi kivaa, mutta samalla olen aivan loppu. Viimeisille keikoille löytyy kuitenkin vielä annettavaa, Anna lupaili samppanjamerkki Bollingerin tilaisuudessa Ranskan suurlähetystössä.

Artisti näkee jo sielunsa silmin hetken, jolloin viimeinen keikka on ohi Tavastialla joulukuun 20. päivä.

– Kaadun varmaan vain selälleni maahan ja alan itkeä, että viekää joku minut kotiin, Anna naureskeli.

Kroppa puhalsi pelin poikki

Anna sanoo, että tauolle on ollut tarvetta aiemminkin. Pahin väsymys iski kuluvan vuoden keväällä.

– En päässyt kunnolla lataamaan akkuja, ja aloitin kiertueen puolitehoilla. Jossain vaiheessa olin niin loppu, että kroppani puhalsi pelin poikki ja tulin kipeäksi, Anna muistelee.

Olo helpottui vasta, kun laulaja pysähtyi ja lepäsi enimmän väsymyksen pois. Sittemmin Anna on yrittänyt opetella kuuntelemaan paremmin itseään ja käyttämään niukan vapaa-aikansa viisaasti.

– Olen oppinut olemaan itsekäs. Valitsen seuranikin nykyään todella tarkasti. En jaksa yhtään mitään turhanpäiväistä tai ylimääräistä.

– Oman jaksamisen rajat on ollut pakko opetella tunnistamaan. Jos minulta vaaditaan liikaa, stoppi tulee nopeasti vastaan, Anna kertoi.

X