Karoliina Pentikäinen hymyilee.
Karoliina Pentikäinen on Annan uusi bloggaaja.
Julkkikset

Annan bloggaajana aloittava Karoliina Pentikäinen tunnustautuu romantikoksi: ”Meni yli 30 vuotta, kunnes löysin suuren rakkauden”

Supersuosittua Kolmistaan-blogia pitävä Karoliina Pentikäinen pitää kiinni parisuhdeajasta, vaikka perheeseen kuuluu myös kolme lasta. "Ilman kumppanin kanssa vietettyä kahdenkeskistä aikaa voi helposti käydä niin, ettei enää tunne häntä tai muista, miksi ollaan yhdessä."
Teksti: Tyyne Pennanen Kuvat: Sara Pihlaja

Karoliina Pentikäinen, 35, on Annan uusi bloggaaja. Hän kirjoittaa Kolmistaan-blogiinsa pikkulapsiarjesta ja parisuhdeasioista. Lisäksi hän käsittelee ura-asioita sekä lifestyle-aiheita, kuten sisustamista, kauneutta ja muotia. Karoliinan blogi on siirtynyt Annaan Me Naisista.

Karoliina on naimisissa ex-jääkiekkoilija Atte Pentikäisen kanssa. Uusperheeseen kuuluvat myös 9-vuotias tytär Karoliinan edellisestä suhteesta sekä 10 kuukautta vanhat kaksostytöt.

– Olen pitänyt blogiani jo kymmenen vuotta ja kirjoitan aina siitä, mikä missäkin elämänvaiheessa on kiinnostavaa. Nyt kun lapset ovat pieniä, perhejuttuja tulee kirjoitettua enemmän, hän sanoo.

Blogin Kolmistaan-nimi juontaa ajalta, jolloin Karoliinan perhekoko oli pienempi.

– En ole ajatellut muuttaa blogini nimeä, vaikka nykyisin olemmekin viisihenkinen perhe. Minulle aina sanotaan, että pidä vaan nimestä kiinni, sillä se on brändi.

Karoliina Pentikäinen uskoo suureen rakkauteen

Karoliina ja Atte ovat olleet yhdessä neljä vuotta, ja naimisiin he menivät kaksi vuotta sitten.

– Olen romantikko ja uskon suureen rakkauteen. Jossakin vaiheessa ajattelin, että onko se pöhköä, ja ei suurta rakkautta ole olemassa. Nyt voin kuitenkin sanoa, että kyllä sitä on. Meni yli 30 vuotta, kunnes löysin suuren rakkauden.

Karoliinasta on tärkeää huolehtia parisuhteesta myös pikkulapsiarjessa.

– Tuntuu hassulta, että niin moni haluaa pitää kynsin ja hampain kiinni omasta ajastaan. Mutta ilman kumppanin kanssa vietettyä kahdenkeskistä aikaa voi helposti käydä niin, ettei enää tunne häntä tai muista, miksi ollaan yhdessä.

– Minä ja Atte toimimme arjessa tiiminä, mutta minulle on tärkeää myös viettää aikaa yhdessä ilman lapsia. Nipistämme yhteisen ajan iltaisin lasten nukkumaanmenon jälkeen, vaikka se onkin pois yöunista. Meille molemmille se on elinehto.

“Saan Atelta voimaa“ – Karoliina Pentikäinen ei tunne muita kaksosten vanhempia

Vaikka kaksoset ovat vielä alle vuoden ikäisiä, arki on ollut helpompaa kuin Karoliina etukäteen kuvitteli. Näin siitä huolimatta, että vanhemmat kokevat vauva-arjen tuplana: kahdella vauvalla puhkeaa hampaat yhtä aikaa, vauvat heräävät yön aikana vuorotellen ja vuorotellen heitä otetaan syliin.

Vaikka Karoliina on kokenut jo yhden vauva-ajan, tilanne on uusi. Hän ei tunne muita kaksosten vanhempia ja sanoo, että paras tuki on oma mies.

– Saan Atelta voimaa, sillä hän on ainoa, joka tietää, millaista meidän arkemme on.

Muutto ja uudet työt

Parhaillaan Tampereella asuvaa Karoliinaa työllistää myös muutto puukerrostaloon. Pariskunta on ostanut talon Pyynikiltä.

– Se on meidän ensimmäinen yhteisesti ostamamme koti, joka on nyt tapetoitu ja maalattu. Seuraavaksi alkavat sisustushommat. Haluamme kunnioittaa vanhaa, mutta samalla talon täytyy näyttää meidän kodiltamme, ei museolta.

Lokakuussa edessä on uusi työ Sidoste-sukkatehtaan markkinointipäällikkönä. Aluksi hän työskentelee osa-aikaisesti vain puolet viikosta. Kotiin tulee lastenhoitaja.

–  En ole ajatellut hetkeäkään, että en tekisi töitä. Työ ei ole minulle vain työtä, vaan osa minua.

Karoliina Pentikäinen työskentelee oikeastaan missä ja milloin vain. Esimerkiksi kun hän odotti synnytyssairaalassa tyttöjen keisarileikkausta, hän julkaisi samalla Instagramissa kaupalliseen yhteistyöhän liittyvän päivityksen. Ja työt jatkuivat, kun tytöt olivat muutaman päivän ikäisiä.

– En koe työn tekemistä raskaana, vaan saan siitä voimaa, hän sanoo.

Karoliina Pentikäinen on Annan uusi bloggaaja. Kolmistaan-blogi on pyörinyt jo yli 10 vuotta.

Karoliina Pentikäinen muuttaa elokuun aikana perheensä kanssa uuteen kotiin.

Karoliina sanoo, ettei hän työn lisäksi tarvitse muuta omaa aikaa.

– Rakastan olla lasten kanssa, ja kaiken vapaa-ajan vietän perheeni kanssa.

Kunnostaan Kolmistaan-bloggaaja pitää huolta tällä hetkellä tekemällä päivittäin 10–15 kilometrin kävelylenkkejä kaksosten kanssa.

– Ja tytöt painavat jo 9 kiloa kipale, joten ei minun tarvitse enää salille mennä. Hauikseni ovat jo niin isot, että en saa enää käsivarsiani mahtumaan vanhoihin nahkatakkeihini. Välillä olisi kyllä ihana saada se juoksun jälkeinen tunne.

Kolmistaan-blogi vei mukanaan

Karoliina Pentikäinen on koulutukseltaan äidinkielen opettaja.

Yläkoulun opettajan työt hän lopetti kolme vuotta sitten, kun blogi alkoi työllistää kunnolla.

– Rakastin työskennellä teinien kanssa, ja koen opettajan työn kutsumusammatiksi edelleen. Teinit ovat suoria, eivätkä kumartele kuvia. Heidän kanssaan oli hyviä keskusteluja.

Vaikka Karoliina voisi ajatella palaavansa jonain päivänä opettajaksi, bloggaaminen vetää tällä hetkellä puoleensa enemmän.

– En olisi minä, jos en kirjoittaisi. Se on tapani käsitellä ajatuksiani. Minun on ylipäätään helpompi ilmaista itseäni kirjoittamalla kuin puhumalla. Joskus kirjoitan mietteitäni miehelleni ja ystävillenikin.

X