Anne Pohtamo
– Arton kanssa sovimme jo vuosia sitten, ettemme osta lahjoja toisillemme, vaan jotain yhteistä kotiin. Tosin lipsun siitä joka vuosi, Anne Pohtamo kertoo Seurassa.
Julkkikset

Anne Pohtamo kertoo Seurassa erilaisesta joulustaan: ”Tämä on meille kaikille myös mahdollisuus uuteen”

Tänä vuonna Anne Pohtamon joulupöydässä ei nähdä lapsia puolisoineen. Kerta on ensimmäinen. Vaikka tilanne on haikea, on siinä myös lupaus uudesta, Anne kuvailee tuoreessa Seura-lehdessä.
Teksti: Anna.fi Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Anne Pohtamo kertoo tuoreessa Seura-lehdessä viettävänsä ensimmäistä kertaa joulun kahdestaan puolisonsa Arto Hietasen kanssa – sitten lasten syntymän jälkeen.

”Tunteeni ovat ristiriitaiset. Olen iloinen lomasta ja levosta, mutta toisaalta mieli on haikea. Joulut yhdessä lasten ja myöhemmin myös heidän puolisoidensa kanssa ovat olleet minulle tärkeitä. Tiedän ikävöiväni heitä ja erityisesti kolmevuotiasta lapsenlasta.”

Vaikka tilanne onkin haikea, on se samaan aikaan myös lupaus jostain muusta.

”Tämä on meille kaikille myös mahdollisuus uuteen.”

Joulu luodaan Floridaan kukin ja kynttilöin

Annen mies matkusti marraskuun puolivälissä Floridaan, missä perheellä on ollut toinen koti jo 1990-luvun alusta alkaen. Anne seurasi perässä pari viikkoa ennen joulua.

Anne kertoo luovansa jouluntuntua Floridan aurinkoon kukin ja kynttilöin. Myös musiikki on suuressa roolissa aikuisten joulussa.

”Arto kerää joka jouluksi uuden kokoelman joulumusiikkia. Suosikkiartisteja ovat Karen Carpenter ja Carola  Häggkvist. Bing Crosbyn laulama White Christmas on aina mukana.”

Sen sijaan kaikenlainen touhottaminen saa Annen puolesta jäädä.

”En hirveästi välitä aherruksesta ja puunailusta. Minulle joulussa tärkeintä on tunnelma, hiljentyminen, joulun sanoma ja pyhän kosketus. Pyhä  Jumala on silloin erityisen lähellä.”

Lue lisää uusimmasta Seurasta! 

X