Julkkikset

Anne Pohtamo Seurassa: Flirttailuni loukkasi miestäni

Anne Pohtamo, 61, kertoo uusimmassa Seurassa rakastuneensa aviomieheensä jo 16-vuotiaana. Annen mielestä heidän liittonsa todistaa, että nuoruudenrakkaus voi olla todella vahva – vaikka pari ehtikin erota ennen avioitumistaan.
Teksti: Outi Pippuri Kuvat: Jorma Marstio/Otavamedia

Anne Pohtamo, 61, kertoo Seurassa hänen ja aviomiehensä Arto Hietasen rakkaudesta ja siitä, miten Annen uskoontulo on vaikuttanut myös heidän parisuhteeseensa.

Anne tuli uskoon vuonna 1992. Pari oli ollut tuolloin naimisissa hieman alle 12 vuotta.

– Uskoontulo muutti minua monin tavoin, myös puolisona. Olin aiemmin aikamoinen flirttailija ja ehkä loukkasin sillä Artoa. Tein ryhtiliikkeen ja lopetin sellaisen, Anne sanoo Seurassa.

Nuoruudenrakkaus voi olla vahva

Annen mukaan heidän pitkään kestänyt avioliittonsa todista, että nuoruudenrakkaus voi olla todella vahva.

Anne rakastui Artoon jo kuusitoistavuotiaana. Aivan mutkaton parin suhteen alkuaika ei kuitenkaan ollut.

– Olimme kihloissa, kun minut valittiin Miss Universumiksi. Arto ei saanut työlupaa Yhdysvaltoihin, joten erosimme. Ystävyytemme kuitenkin säilyi.

Annen mukaan kummallakin oli eron aikaan ihastumisia.

– Arton ja minun rakkaus ei silti tainnut hävitä kokonaan, koska se pulpahti uudelleen vahvana tavatessamme vanhempieni mökillä juhannuksena 1980.

Pari meni naimisiin vielä saman vuoden lokakuussa. Heillä on neljä lasta: Jesse (1981), Joni (1984), Jasmin (1987) ja Jimi (1994).

Kipinät vaihtuivat harmoniaan

Anne tunnustaa etteivät kipinät pitkän liiton jälkeen leisku enää hyvässä ja pahassa yhtä kiihkeinä kuin nuorina.

– Tunnen silti, että olemme onnistuneet rakentamaan yhdessä jotain ainutlaatuista. Olemme kiivenneet portaita askelma kerrallaan ja saavuttaneet ihanuuden, jota nyt saan elää. Tätä nykyisenkaltaista harmoniaa ja läheisyyttä ei olisi voinut luoda muulla tavalla kuin elämällä yhdessä nämä kaikki vuodet.

Anne Pohtamo ja Arto Hietanen.

Anne Pohtamo ja Arto Hietanen osallistuivat yhdessä viime kesänä Aira Samulinin järjestämiin juhliin. Kuva: Jaakko Jaskari/Otavamedia

Lue myös:

Ismo Alangosta eronnut Kirsti Kuosmanen: ”En osannut ottaa rakkautta vastaan”

Michael Monroe elämästään vaimonsa Johannan kanssa: ”Kissat ovat meidän lapsiamme”

Sikke Sumari: ”Hyvässä liitossa täytyy antaa vapautta ja läheisyyttä”

X