Julkkikset

Au pairit Miamissa -ohjelmassa kohua aiheuttanut Jane: ”Minut on saatu näyttämään hirveältä ihmiseltä, vaikka oikeasti olen ihan kiva tyyppi”

Au pairit Miamissa -Jane kokee, ettei suosikkiohjelma anna aitoa kuvaa hänestä. – Olisi voitu näyttää normaalia arki-Janea, mutta bile-Jane haluttiin tuoda esiin, hän sanoo. Jane myös paljastaa, millaiset välit hänellä ja Neealla on nykyään.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Yle Kuvapalvelu/Kendri Rodriguez

Jane Hölsö sanoo saaneensa myös positiivista palautetta. – Nuoret tytöt ovat laittaneet viestiä, että olisinpa minäkin noin rohkea ja ulospäinsuuntautunut.

Au pairit Miamissa -Jane kokee, ettei suosikkiohjelma anna aitoa kuvaa hänestä. – Olisi voitu näyttää normaalia arki-Janea, mutta bile-Jane haluttiin tuoda esiin, hän sanoo. Jane myös paljastaa, millaiset välit hänellä ja Neealla on nykyään.

Huippusuositussa Ylen Au pairit Miamissa -ohjelmassa mukana oleva seinäjokelainen Jane Hölsö, 22, on palannut au pair -kokemuksensa jälkeen takaisin normaaliin arkeen. Myyjänä ja cheerleader-valmentajana työskentelevä Jane kertoo, ettei paluu Miamista Suomeen ollut helppo.

– Kesti hetken, ennen kuin sain itseni sellaiseen moodiin, että pitäisi tehdä töitäkin. Koska palasin Suomeen tammikuun lopussa, myös kylmyys iski heti vasten kasvoja, Jane nauraa.

Jane haki mukaan Au pairit -ohjelmaan kaverinsa ehdotuksesta.

– Mietin, että olisi siistiä tehdä jotain uutta. Lisäksi minulla oli hirveästi töitä ja ajattelin, että voisin lähteä hetkeksi pakoon todellisuutta.

Vaikka au pair -kokemus oli mahtava, Jane ei ole varma, lähtisikö au pairiksi enää uudestaan.

– Minulla oli tosi rennot oltavat. En joutunut elämään yhtä rankkaa arkea kuin esimerkiksi Neea ja Joona, joilla oli todella paljon töitä. Voisi olla mielenkiintoista nähdä sellainenkin au pairin arki, mutta ainakaan tällä hetkellä ei ole fiilistä, että lähtisin uudestaan.

Jane on saanut ilkeiden kommenttien lisäksi myös positiivista palautetta

Au pairit Miamissa -ohjelma kuvaa Janen, Neean, Joonan ja Matleenan au pair -elämää, johon kuuluu paitsi lastenhoitoa myös juhlimista ja draamaa. Keskustelupalstoilla on kohistu etenkin Janen ja Neean ristiriidoista.

Janen mielestä ohjelma ei anna täysin oikeaa kuvaa hänestä.

– Ennen kuin olin nähnyt ohjelmaa, olin sitä mieltä, että siellä olen minä itse, eikä siinä ole selittelemistä. Mutta ohjelman lopullinen leikattu versio yllätti. Minut on saatu näyttämään ihan hirveältä ihmiseltä, mikä ei todellisuudessa pidä paikkaansa. Olen oikeasti ihan kiva tyyppi.

Se, ettei ohjelmassa juurikaan näytetä Janen arkea 10-vuotiaan Phoenixin ja 8-vuotiaan Ivy Janen kanssa, harmittaa Janea.

– Ohjelmassa haluttiin näyttää vain angstit ja kännireissut, eikä minusta näytetä hirveän paljon hyviä hetkiä. Se jäi kaivelemaan, koska niitä hyviä hetkiä oli oikeasti tosi paljon. Ohjelmassa olisi voitu näyttää normaalia arki-Janea, mutta bile-Jane haluttiin tuoda esiin.

Vaikka Jane on lukenut ikäviä kommentteja itsestään, hän ei ole antanut niiden mennä ihon alle. Janea kuitenkin turhauttaa se, että ihmiset sanovat hänestä asioita, jotka eivät pidä paikkaansa.

– Ikäviä kommentteja on kuitenkin tullut tosi vähän suoraan minulle. Keskustelupalstoilla puhutaan ties mitä, mutta omalla nimellä ja kuvalla ei uskalleta sanoa asioita. Se on myös tärkeää, että niiltä ihmisiltä, jotka tuntevat minut, ei ole tullut millään tavalla huonoa palautetta.

Lisäksi positiivisen palautteen määrä on ollut hurjaa.

– Nuoret tytöt ovat laittaneet viestiä, että olisinpa minäkin noin rohkea ja ulospäinsuuntautunut. Vaikka ohjelmasta saa kuvan, etten ole kauhean kiva ihminen, niin on myös sellaisia ihmisiä, jotka näkevät sen läpi.

Janen ja Neean välit ovat kunnossa

Jane ei koe, että au pair -kokemus olisi muuttanut häntä ihmisenä. Tosin tyylistä on tullut aiempaa naisellisempi.

– Isäntäperheeni äiti, Brooklynn, oli aina todella tyylitelty ja laitettu, ja se jollain tavalla vaikutti minuunkin, Jane kertoo.

Brooklynnista ja Janesta tuli lopulta hyvät ystävät, vaikka ensimmäisten au pair -viikkojen aikana Janesta tuntui siltä, että Brooklynn piti häntä uhkana.

– Kun menin perheeseen, Brooklynn oli todella vetäytyvä. Mutta kun sain tietää, ettei hän edes olisi halunnut ottaa heille au pairia, ymmärsin, ettei hänen käytöksensä johdu mistään muusta kuin siitä, että hänen kotiinsa on tuotu ihminen, jota hän ei haluaisi sinne. Se oli haaste itselleni, mutta minun piti vain voittaa hänen luottamuksensa puolelleni. Aloin kertoa hänelle itsestäni ja avautua omista asioistani, ja vähitellen hänkin alkoi avautua minulle.

Jane ja Brooklynn pitävät yhä yhteyttä toisiinsa sähköpostitse – aikaeron vuoksi puhelimessa puhuminen on hankalaa. Myös au pairit ovat toistensa kanssa yhteyksissä.

– Joona oli juuri käymässä minun luonani. Myös Neean kanssa olemme erittäin hyvissä väleissä. Meidän välillämme ei ole mitään dramatiikkaa. Sarjassa on saatu näyttämään siltä, että vihaamme toisiamme, mutta se ei siis pidä paikkaansa.

Jane näyttelee kesäteatterissa

Tällä hetkellä Jane keskittyy työntekoon ja valmentamiseen, ja hänen elämänsä on samanlaista kuin ennen au pairiksi lähtemistäkin.

Musikaalitreenit tuovat kuitenkin vaihtelua arkeen. Jane on mukana kesällä Seinäjoella esitettävässä Provinssi-musikaalissa. Hän on opiskellut kansanopistossa näyttelijäntyötä ja ollut aiemmin muun muassa Tuntematon sotilas -elokuvassa ja Syke-sarjassa avustajana.

– Oli lottovoitto, että pääsin musikaaliin. Esiintyminen on aina ollut mun juttu.

X