Antti Holma
Antti Holma pitää kuunneltavan materiaalin tuottamisesta.
Julkkikset

Auta Antti! Onko suosikkipodcastista tulossa 3. kautta? Antti Holma vastaa monia mietityttäneeseen kysymykseen ja paljastaa, millaista työtä haluaisi tehdä

Näyttelijä, käsikirjoittaja ja kirjailija Antti Holma, 36, tunnetaan myös suosituista podcasteistaan. Radio Sodomasta ilmestyi vastikään uusi kausi, mutta miten on Auta Antti! -podcastin tulevaisuuden laita? Kysyimme asiaa Antilta.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: Mirva Kakko

New Yorkissa aviomiehensä kanssa asuva Antti Holma on käynyt hiljattain Suomessa työmatkalla. Purkkiin on saatu niin keväällä alkavan Mestaritekijä-tosi-tv-ohjelman kuvaukset kuin Antin esikoisohjaus Kill Anneli -lyhytelokuvakin.

Suomalaiset ovat saaneet viime aikoina iloita myös miehen jo valmistuneista töistä: Radio Sodomasta ilmestyi vastikään uusi kausi. Toinen Antin suosikkipodcasteista on Auta Antti!, josta kuulijat ovat saaneet nauttia kahden kauden verran. Onko kolmatta kautta tulossa?

– Ei ole, koska minulta loppuivat jutut. Se oli siinä, Antti sanoo.

Hän kuitenkin lupaa, että podcasteja on tulossa lisää. Toistaiseksi Antti tekee kaikki työnsä Suomeen, sillä hänelle ei ole vielä myönnetty työlupaa Yhdysvaltoihin.

– Teen vähän eri kulmalla ja eri juttuja, minulla on monenlaisia ideoita, Antti paljastaa.

Kuunneltavan materiaalin tuottaminen on Antin mieleen.

– Tykkään siitä, että se tuo kuulijan lähelle. Lisäksi audiota tehdessä voi näyttää ihan siltä, miltä haluaa. Tykkään kauheasti siitä, Antti sanoo ja nauraa.

”Minulta loppuivat jutut.”

Antti Holma haaveilee kahdeksasta neljään -työstä

Vaikka podcastia kuunnellessa saattaa kuulostaa siltä, että kyseessä on pelkkä rento jutustelu, yhden podcast-jakson tekemiseen kuluu paljon aikaa, eikä tuntipalkkakaan huimaa päätä.

Antti käyttää yhden podcast-jakson kirjoittamiseen kolme päivää, nauhoittamiseen kaksi tuntia ja editointiin toiset kaksi tuntia.

– Kun tämä toistuu joka viikko, niin tyhjän paperin kammo on alkanut olla niin kova, että minulle on tullut sellainen olo, että minulle kaikista parhain tai kiinnostavin olisi joku sellainen työ, jossa joku muu kertoisi minulle, mitä teen. Haaveilen siitä, että saisin kahdeksasta neljään -duunin muutamaksi vuodeksi. Ihan todella. Ihmiset ajattelevat, että en kestäisi sitä, Antti kertoo.

Hän itse kuitenkin uskoo, että kahdeksasta neljään -työ voisi jopa sopia hänelle. Tiettyjä toiveita Antilla työn suhteen kuitenkin on. Yksi toive on esimerkiksi se, että työ ei sisältäisi asiakaspalvelua.

– Työ voisi olla ihan mitä tahansa toimistotyötä, jossa joku sanoisi minulle, että tee nämä tehtävät. Ja sitten, kun työt olisivat ohi, ne eivät enää seuraisi minua kotiin. Jotakin sellaista työtä, jossa voisin ahertaa nurkassa kahdeksan tuntia.

Antti Holma

Antti Holma haaveilee kahdeksasta neljään -työstä, joka ei sisällä asiakaspalvelua.

Viime vuonna Antti sai ranskalaiselta aviomieheltään, maailmankuululta harpistilta Emmanuel Ceyssonilta tehtävän koristella pääsiäismunia.

– Koristelin ne itäsaksalaiseen tyyliin. Silloin tajusin, että tämä on sellaista, mitä voisin tehdä työkseni – tällaista liukuhihnamunankoristelua, Antti sanoo ja nauraa.

Samanlaiseen keskittyneen tekemisen tilaan Antti on viime aikoina päässyt, kun hän on lukenut työkseen äänikirjaa.

Antti on luvannut itselleen, että tekee enää vain haluamiaan juttuja

Vaikuttaa siis siltä, että tulevaisuudessa Antilla saattaa olla edessään jonkinlainen alanvaihto.

– Minulla ei ole kauhean intohimoista suhdetta tähän ammattiini. Ehkä minulla pitäisi olla. Mutta minulla ei ole sellaista ajatusta, että haluaisin tehdä vielä jotkin tietyt asiat. Olen saanut tehdä aika paljon ja olen hirveän kiitollinen siitä. Nyt olisi kiva tutustua Jenkkeihinkin ja jos ikinä saa työluvan, tehdä jotain siellä ja tutustua ihmisiin, Antti sanoo.

Antti tuli suuren kansan tietoisuuteen näyttelijänä. Tullaanko häntä näkemään enää ollenkaan valkokankaalla tai lavalla?

– Olen kiinnostunut näyttelemisestä edelleen, mutta en ole hirveän hyvä siinä. Se on tragediani. Haluaisin kaikista eniten ehkä näytellä, mutta olen aika keskinkertainen ja asun muualla. Siinä on monta juttua. Jos haluaisin oikeasti tehdä sitä, kannattaisi olla Suomessa ja tehdä teatteria ja muita juttuja. Olen tavallaan jäänyt eläkkeelle siitä hommasta.

Antti myöntää olevansa myös kranttu näyttelijän töiden suhteen.

– Olen luvannut itselleni, että minun ei tarvitse enää koskaan tehdä mitään muuta kuin sellaisia juttuja, jotka todella haluan tehdä eli joiden takia olen itse valmis maksamaan lentoliput ja tulemaan Suomeen. Se on kriteeri. Ennen kuin sellaisia tulee, ja ei ole hirveästi ollut kyselyjä, teen ihan mielelläni muita hommia, Antti sanoo.

Lue myös:

Vuoden naimisissa ollut Antti Holma: ”Kaikki pääsi tapahtumaan sen takia, että olin lomalla, kun tapasimme”

Ihosyöpä laittoi Antti Holman elämänarvot uusiksi: ”Haluan elää hieman holtittomammin”

Antti Holma: ”Minulla on ollut yksi suuri rakkaus”

X