Julkkikset

Avioeron jälkeen ex-miehensä kanssa yhä asuva Piritta Hagman: ”Ero ei välttämättä ole lopullinen”

Piritta ja Niklas Hagmanin avioerosta tuli virallinen joulukuussa, mutta koko perhe asuu edelleen saman katon alla. Tulevaisuudestakaan ei voi sanoa mitään varmaa. Piritta korostaa, että eroprosessi on edelleen kesken. – Eikä ero ole välttämättä lopullinen.

Teksti:
Maria Tojkander
Kuvat:
Niclas Mäkelä / Otavamedia

– Eroamme hyvin hitaasti. Aina en ole halunnut määritellä itsellenikään sitä, missä mennään, Piritta sanoo.

Piritta ja Niklas Hagmanin avioerosta tuli virallinen joulukuussa, mutta koko perhe asuu edelleen saman katon alla. Tulevaisuudestakaan ei voi sanoa mitään varmaa. Piritta korostaa, että eroprosessi on edelleen kesken. – Eikä ero ole välttämättä lopullinen.

– Monet ulkopuoliset eivät ymmärrä tätä ratkaisua yhtään. Ystäväpiirissäkin ihmiset ovat välillä ihmetelleet, olemmeko me eronneet vai emme. Että mikä tämä meidän kuvio on, Piritta Hagman, 39, kertoo.

Pirittan ja Niklas Hagmanin, 39, avioerosta tuli virallinen joulukuussa, kun he veivät avioeron toisen vaiheen hakemuksen käräjäoikeuteen. Silti he asuvat edelleen yhdessä.

Syy ei ole raha, sanoo Piritta.

– En ikinä asuisi kenenkään kanssa rahan takia. Minun taloudellinen tilanteeni on vakaa. Arkeni pyörii hyvin nykyisillä tienesteilläni.

Pirittan mielestä on päivänselvää, että jos jompikumpi löytää uuden kumppanin, kumppanin löytänyt lähtee yhteisestä kodista.

Mutta juuri nyt tämä tapa sopii heille.

– Meillä kummallakaan ei ole kiire mihinkään. Tulemme todella hyvin toimeen, ja tykkäämme toisistamme yhä. Niklas on fantastinen tyyppi ja ihana mies. Hän on loistava isä ja lasten jälkeen tärkeimpiä ihmisiä elämässäni. Edelleen.

Pirittalle on tärkeää ”erota hyvin”, myös koska se on lasten kannalta tärkeää. Lukas on 11-, Lila 9- ja Eliana 6-vuotias.

Lue myös: Niklas Hagman hänen ja Piritta-vaimonsa eroprosessista: ”Asumme yhä yhdessä ja kaikki on vielä mahdollista”

Erilleen kasvaneet

Perhe asui Niklaksen kiekkovuosina muun muassa Dallasissa, Calgaryssa, Torontossa. Kun Niklas lähti pelaamaan Venäjälle, Piritta ja lapset muuttivat Poriin.

– Nyt jälkiviisaana voin todeta, että parisuhteen kannalta ei ehkä ollut hyväksi asua talvet erillään. Väkisinkin se kasvatti meitä erillemme. Minä opin liiankin itsenäiseksi, kun totuin pyörittämään arkea yksin ja tekemään kaikki päätökset itse, Piritta sanoo.

Niklas jäi eläkkeelle vajaat kaksi vuotta sitten. Siitä asti hän on ollut koti-isänä. On ollut Pirittan vuoro rakentaa uraa. Pirittan ja Niklaksen roolien vaihtuminen vaikutti positiivisesti heidän parisuhteeseensa.

Ero tuli silti.

– Kaikki ongelmat eivät ratkea sillä, että elämäntilanne muuttuu positiivisemmaksi. On asioita, jotka alkavat vuosien mittaan vaikuttaa enemmän ja enemmän. En edelleenkään periaatteessa haluaisi erota, mutta joskus on parempi päästää irti, Piritta sanoo.

Hän korostaa, että eroprosessi on edelleen kesken.

– Eikä ero ole välttämättä lopullinen.

Luit juuri lyhennelmän Annan kansijutusta 6/2019, jossa Piritta kertoo, miksi hän uskoo ”hyvään eroon”. Entä mitä kaikkea ”hyvä ero” hänelle tarkoittaa? Kuinka Piritta on turvannut pärjäämisensä taloudellisesti? Miksi Piritta ei pidä mahdottomana, että ex-pariskunta voisi vielä mennä parisuhdeterapiaan? Piritta kertoo myös haastattelussa, kuinka hän menetti nuoruudessaan turvallisuudentunteensa. Miksi Pirittasta tuntuu, että menetykset tulevat hänen elämäänsä ryppäinä? Lue lisää numerosta Annan numerosta 6/19 tai tilaa lehden lukuoikeus täältä!

X