Julkkikset

Baba Lybeck hoitaa kauneuttaan treenaamalla ja nukkumalla: ”Kovimmankaan stressin keskellä en tingi unista”

Toimittaja Baba Lybeck liikkuu ahkerasti ja kokee olevansa kauneimmillaan kevyen treenin jälkeen. Etätyöpäivät hän viettää meikittömänä.

Teksti:
Mirva Saukkola
Kuvat:
Pekka Nieminen/Otavamedia

Ruuhkavuodet saivat Baba Lybeckin muuttamaan elintapojaan 2000-luvun alussa.

Toimittaja Baba Lybeck liikkuu ahkerasti ja kokee olevansa kauneimmillaan kevyen treenin jälkeen. Etätyöpäivät hän viettää meikittömänä.

Uutisvuodon ylituomarina tunnettu toimittaja Baba Lybeck, 50, tiedetään myös sporttisesta elämäntavastaan. Baba koukuttui juoksemiseen reilut kymmenen vuotta sitten, kun hän työskenteli Nelosen uutisten ankkurina.

− Keskellä ruuhkavuosia voimat eivät tuntuneet riittävän, vaan pyörryin esimerkiksi töissä. Kun kuulin City Marathonin silloisen kilpailujohtajan Pentti Raunion luennon, innostuin ajatuksesta treenata juoksua – ensin puoli-, sitten kokomaratonille, Baba muistelee.

Siitä lähtien Baba on ammentanut energiaa ja hehkua liikunnasta.

− Suurimmankaan työstressin keskellä en tingi unista. Paine ei myöskään vaikuta nukkumiseeni, vaan pystyn käsittelemään pulmia unessa höyhensaarilla.

Millaiset ovat aamurutiinisi?

Aamiaisen tulee olla runsas. Maitokahvi saattelee vatsaani ison kulhon mysliä, jogurttia, siemeniä sekä marjoja, kuten tyrniä, puolukkaa ja mustikkaa. Suihkun jälkeen puhdistan ja kosteutan kasvoni. Olen tarkka aurinkosuojasta, sillä haluan suojata kasvoni kunnolla. Jos minulla on edessä työtapaamisia, teen kevyen meikin BB-voiteella ja poskipunalla sekä sipaisen silmiin maskaraa ja rajaukset. Etäpäivät vietän meikittömänä.

Entä iltarutiinit?

Kasvojen pesu ja suihku riittävät. Rauhoitun lukemalla hetken ennen nukahtamista. Pystyn jopa lukemaan vuoteessa tabletilta, sillä lääkärien varoittelema sinivalo ei häiritse nukahtamistani.

Mitä kosmetiikkamerkkejä suosit?

Useimmiten pyrin valitsemaan luonnonkosmetiikkavaihtoehdon, ja peilikaapistani löytyy esimerkiksi Santén ja Mádaran tuotteita. Minulla on tiettyjä luottotuotteita, joiden nimeen vannon, vaikka ne eivät edustakaan luonnonkosmetiikkaa. Diorin BB-voidetta olen käyttänyt pitkään, samoin Moroccanoilin hiusöljyä. Ulkoilmaihmisen unelmatuote on Sensain klassikkomaskara, joka peseytyy iholta vain yli 38-asteisessa vedessä.

Miten kauneudenhoitotapasi ovat heijastaneet elämäsi eri vaiheita?

Elintapani ovat muuttuneet merkittävästi viimeisen 16 vuoden aikana. 2000-luvun alussa ruuhkavuodet ja uutisankkurin epäsäännöllinen työrytmi verottivat jaksamistani. Kun aloin liikkua, voimani lisääntyivät. Aina ei tarvinnut raivata kalenteriin tuntia tai paria liikkumista varten, sillä jo vartti on parempi kuin ei mitään. Kiinnitin myös enemmän huomiota ruokavaliooni, sillä liikkuva ihminen tarvitsee monipuolisesti energiaa.

Mitä liikuntalajeja harrastat?

Juoksun rinnalle ovat tulleet kahvakuula ja uinti sekä pyöräily, jota harrastamme koko perheen voimin myös yhdessä. Triathlon- ja Ironman-kisat ovat tuoneet uusia tavoitteita liikkumiseeni.

Millainen on ruokavaliosi?

Olen perinyt lapsuudenkodistani mieltymyksen kala- ja kasvispainotteiseen ruokavalioon. Viime vuosina olen lisännyt siihen etenkin pähkinöitä ja siemeniä, joista saa tarpeellisia hivenaineita ja kuitua.

Miten valmistaudut juhliin?

Tämä on akilleenkantapääni! Havahdun yleensä asiaan liian myöhään ja tajuan, etten ehdi varata aikaa ammattimeikkaajalta. Sitten meikkaan itse kiireessä ja olen tyytymätön tulokseen.

Kenen kauneustyyliä ihailet?

Näyttelijä Helen Mirren ja Kansainvälisen valuuttarahaston pääjohtaja Christine Lagarde ovat tyyliltään vaikuttavia naisia. Robin Wrightin esittämän House of Cards -sarjan Claire Underwoodin tyyli lyhyine hiuksineen on minulle kotoisa.

Miten hiustyylisi on muuttunut vuosien myötä?

Olen aina ollut vaalea ja lyhythiuksinen. Minulla oli kahden päivän ajan punertavat hiukset, jotka eivät sopineet ihonväriini alkuunkaan. Sävyn poistamisen vaatimat vaalennuskäsittelyt kuivattivat hiukseni pahasti.

Milloin tunnet olevasi kauneimmillasi?

Hyvin levänneenä kevyen treenin jälkeen. Silloin hehku kantautuu suoraan hyvästä olostani sisältä.

X