Julkkikset

Bess tapasi tanskalaisen Danny-avomiehensä hääkeikalla: ”Kysyin, kuka on tuo komea mies, ja ilmoittauduin jonoon”

Laulaja Bessin tie esiintyjäksi kävi nuoruuden masennuksen ja pelkojen kautta. Aikuisena hän on uskaltanut tehdä omannäköisiä ja oikealta tuntuvia valintoja.

Teksti:
Minna Juti
Kuvat:
Liisa Valonen, Bessin kotialbumi, OM-arkisto

Bess on musiikkiuransa ohella työskennellyt myös parturi-kampaajana.

Laulaja Bessin tie esiintyjäksi kävi nuoruuden masennuksen ja pelkojen kautta. Aikuisena hän on uskaltanut tehdä omannäköisiä ja oikealta tuntuvia valintoja.

Olen ollut tosi pyörryksissä, laulajatähti Bess sanoo istuessaan onnellisen oloisena levy-yhtiön neuvotteluhuoneen sohvalla.

– Onneksi en ole ihan ensimmäistä kertaa näissä hommissa, hän jatkaa.

Bess on vetänyt hiuksensa poninhännälle, meikannut silmänsä vahvasti ja ottanut kynsiinsä jo kolmannen kerran samanlaisen manikyyrin: neulanterävät kynnet loistavat liilan ja turkoosin sävyissä kuin hologrammit. Käsissään hänellä on vuoroin vesipullo ja vuoroin kännykkä, josta hän aina tuon tuosta innostuu etsimään jonkin keskusteluumme liittyvän kuvan tai viestin.

Viime vuonna näihin aikoihin alkoi kaikkialla soida Bessin UMK-kilpailussa esittämä kappale Ram pam pam. Sitä ei valittu Suomen edustajaksi euroviisuihin Torinossa, mutta siitä tuli viime vuoden kuunnelluin biisi Suomessa.

Helmikuussa tänä vuonna Bess palkittiin neljällä Emma-palkinnolla Musiikkituottajien gaalassa, ja lähes sen perään hän esiintyi UMK:ssa illan artistivieraana. Taas kerran kuullun Ram pam pamin loppukoreografia sai katsojat haukkomaan henkeä: 15 sentin koroilla seissyt Bess lähti biisin loppuvedossa taipumaan siltaan. Taakseen katsomatta hän otti vasemmalla kädellään lattiasta ja liukui kauniisti ja hallitusti hartioidensa varaan ja selälleen.

– Ram pam pamia ei voi vetää ujostellen.

Näin saat käyttöösi kaikki upeat edut

Annan tilaaja pääsee käsiksi kaikkiin klubietuihin.

Tilaaja: Kirjaudu tai luo tili tästä.

Kirjaudu

Mikäli et ole vielä tilaaja, tilaa Anna tästä.

Tilaa

Pulmatilanteissa ole yhteydessä asiakaspalveluun.

X