Bettina-Sågbom-Ek
Bettina Sågbom-Ek kertoo, että suru läheisten menetyksestä tulee aaltoina.
Julkkikset

Bettina Sågbom menetti koronakeväänä sekä äitinsä että puolisonsa – kertoo Kotiliedessä, miten selviytyi elämänsä raskaimmasta ajasta

Toimittaja Bettina Sågbom-Ekin puoliso ja äiti menehtyivät molemmat syöpään samana keväänä, jolloin koronapandemia alkoi levitä. Nyt Bettina kertoo Kotiliedessä, miten hän on selviytynyt raskaasta vuodesta.
Teksti: Lilli Berghäll Kuvat: OM-arkisto

Bettina Sågbom-Ekin, 55, aviomies Tomas Ek alkoi kärsiä syksyllä 2019 oudoista oireista. Bettina kertoo Kotiliedessä, kuinka syöpädiagnoosi selvisi alkuvuodesta 2020. Tilanne oli vakava. Samaan aikaan koronavirus alkoi levitä Suomessa ja herätti pelkoa, eikä kovista kivuista kärsinyttä ja laihtunutta Tomasia aluksi otettu sisälle sairaalaan.

”Pelkäsin, että hän kuihtuu käsiini, sillä hän ei pystynyt syömään eikä juomaan tarpeeksi,” Bettina kertoo lehdessä.

Samana keväänä Bettinan syöpää sairastanut iäkäs äiti menehtyi hoitokodissa. Bettina kertoo haastattelussa, miten joutui siirtämään äidin kuoleman suremisen sivuun voidakseen tukea miestään. Tämä menehtyi toukokuun alussa.

Lue myös: Bettina Sågbomin mies Tomas Ek kuoli – Bettina jakoi suru-uutisen Twitterissä: ”Lepää rauhassa, rakkaani, suloinen mieheni”

Puutarhanhoito, purjehtiminen ja läheisten tuki pitivät pinnalla

Bettina kertoo Kotilieden haastattelussa, miten paperitöiden määrä surun keskellä yllätti hänet. Isosta omakotitalosta yksin huolehtiminen on aiheuttanut myös taloushuolia. Toisaalta kodin puuhat ovat auttaneet jaksamaan.

”Suren tekemällä. Puutarhanhoito, purjehtiminen, koirien kanssa lenkkeily ja arkiset askareet ovat minulle parasta surutyötä,” Bettina sanoo jutussa.

Bettina kertoo myös, miten läheisten tuki ja hyvä työyhteisö ovat kannatelleet häntä. Suru tulee edelleen aalloissa, mutta on muuttunut pikkuhiljaa kaipaukseksi. Bettina kertoo lehdessä uskovansa, että äidin kuoleman aiheuttaman surun käsitteleminen on vielä edessä.

”Mieli on sellainen, että se suojelee ihmistä. Viime keväänä minulla oli yksinkertaisesti liikaa mietittävää. Yritin vain selvitä tunnista toiseen”, Bettina sanoo.

Lue Bettina Sågbom-Ekin koko haastattelu Kotiliedestä!

X