Bettina Sågbom menetti rakkaan miehensä.
Julkkikset

Bettina Sågbomin mies Tomas Ek kuoli – Bettina jakoi suru-uutisen Twitterissä: ”Lepää rauhassa, rakkaani, suloinen mieheni”

Bettina Sågbom kertoi viikonloppuna sosiaalisessa mediassa, että hänen miehensä, toimittaja Tomas Ek on menehtynyt.
Teksti: Tyyne Pennanen Kuvat: Miguel Vera

Toimittaja Bettina Sågbomin mies, toimittaja, muusikko Tomas Ek on menehtynyt. Bettina kertoi menetyksestään Twitterissä viime lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Tomas Ek oli kuollessaan 63-vuotias.

“Lepää rauhassa, rakkaani, suloinen mieheni. En koskaan uskonut, että menettäisin sinut näin varhain elämässä, ja kaipaan sinua jo nyt. Kiitos rakkaudesta, jota annoit minulle ja pojilleni. Rakastan sinua ikuisesti”, Bettina kirjoitti.

Bettina Sågbomin mies sairasti kotona – Bettina toivoi, että Tomas olisi leikattu jo tammikuussa

Bettina kertoi Annassa huhtikuun alussa raskaasta keväästään. Hän hoiti syöpään sairastunutta Tomasia kotona ja pelkäsi miehen saavan koronavirustartunnan. Kaikki perhenjäsenet noudattivat äärimmäistä varovaisuutta suojellakseen laihtunutta ja heikkoon kuntoon joutunutta miestä.

“Kaikki huonot asiat ovat sattuneet samaan aikaan. Että pitääkin ihmisen joutua sairastamaan syöpää juuri silloin, kun on hirveä virus”, Bettina sanoi tuolloin.

Bettina toivoi, että Tomas Ek olisi otettu aikaisemmin sairaalaan. Sairautta piti kuitenkin tutkia ja lääkärit pelkäsivät, että mies saa sairaalasta koronavirustartunnan.

Kun Bettina Sågbomin mies lopulta huhtikuun alussa otettiin sairaalaan, Bettina oli helpottunut.

“Helpotti huomattavasti, koska tiedän, että hän on nyt hyvissä käsissä”,  hän sanoi.

Lue myös: Bettina Sågbomin raskas kevät – mies sairastui syöpään ja äiti kuoli: ”Niin kauan kuin on pakko jaksaa, sitä jaksaa”

Kun on pakko jaksaa

Kulunut kevät on ollut Bettinalle poikkeuksellisen surullinen. Huhtikuun alussa hänen äitinsä menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen. Raskaina aikoina Bettina kertoi saaneensa valtavasti apua muilta ihmisiltä: pojiltaan, naapuriltaan, tutulta lääkäriltä, esimiehiltään.

Hän myös luonnehti itseään henkilöksi, joka jaksaa niin kauan kuin on pakko painaa päälle.

“Ihminen on outo, niin kauan kuin on pakko jaksaa, sitä jaksaa”, hän sanoi tuolloin.

Lue myös: Aina sanoja ei löydy, kun sairaanhoitaja Ulla Mähönen kohtaa syöpäpotilaan: ”Tämä työ vaatii herkkiä tuntosarvia”

X