Julkkikset

Bloggaaja Sara Vanninen julkaisi meikittömän kuvan ja menetti 100 seuraajaa – tästä on hänen mielestään kyse

Sara Vanninen on huomannut, että seuraajia kaikkoaa aina, kun hän julkaisee itsestään meikittömän kuvan. Hänellä on mielessään muutama selitys ilmiölle, joka on tuttu myös muille bloggareille.

Teksti:
Tiia Kailaheimo
Kuvat:
Saara Autere / Nelonen Media, Sara Vannisen Kotialbumi

Sara Vanninen on yksi Suomen tunnetuimpia bloggaajia.

Sara Vanninen on huomannut, että seuraajia kaikkoaa aina, kun hän julkaisee itsestään meikittömän kuvan. Hänellä on mielessään muutama selitys ilmiölle, joka on tuttu myös muille bloggareille.

Sara Tickle -blogista ja Selviytyjistä tunnettu Sara Vanninen kertoi sunnuntaina Instagram-seuraajilleen oudosta ilmiöstä. Aiemmin päivällä Sara oli julkaissut Instagramin tarinoissa meikittömän kuvan itsestään, ja tämän johdosta hän kertoi menettäneensä 100 seuraajaa.

– Aina kun julkaisen täällä meikitöntä materiaalia, kuvan tai videon, niin minulta lähtee seuraajia, vähintään 100. Tänään tapahtui taas se droppi, Sara kertoo Instagram-tarinoissa.

Saralla on Instagramissa 61,3 tuhatta seuraajaa. Sosiaaliseen mediaan sisältöä tuottavalle bloggaajalle seuraajat mahdollistavat työn teon.

– Se on surullista, koska peräänkuulutetaan luonnollisuutta, mutta silti ei olla valmiita näkemään sitä kuitenkaan. Tulee fiilis, että hitsi, ehkä minun ei kannata julkaista tällaista vaikka todellisuudessa todellakin kannattaa. Ehkä se on merkki juuri siitä, että sitä tarvitaan, Sara pohtii tarinoissa.

Hän aikoo myös näyttää silmäpusseja ja näppylöitä kanavillaan jatkossakin.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön SARA TICKLE (@saratickle) jakama julkaisu

Kuva on kuvituskuva, ei tarinoissa mainittu meikitön kuva.

Soitimme bloggaajalle ja kysyimme, mistä hän arvelee seuraajakadon johtuvan.

– Tein yhdessä vaiheessa paljon hiottua ja viimeisteltyä sisältöä, jonka kautta on tullut esimerkiksi ulkomaalaisia seuraajia kanaville. Silloin en julkaissut meikitöntä materiaalia. Ehkä sillä voi olla jotain tekemistä asian kanssa, Sara arvelee puhelimessa samalla, kun on vaunulenkillä vauvan kanssa.

Myös Saran kollegat ovat huomanneet ilmiön.

Toiseksi syyksi Sara arvelee Instagram-tarinoiden ja puhelinkameroiden kaunistavia, epäkohtia silottelevia filttereitä. Niistä on tullut peruskauraa, minkä myötä luonnollisuutta ei haluta nähdä, vaan naisen tulisi aina näyttää viimeistellyltä.

Lue myös: Miksi somen selaamisen jälkeen olo voi olla sekava tai surullinen? Omia somerajoja pitää vaalia kuten muutakin hyvinvointia, muistuttaa sometutkija

– Totta kai jokainen saa rakentaa sellaisen Instagram-kuplan kuin haluaa. Toiset hakee sieltä viimeisteltyä ja kaunista, inspiroivaa sisältöä.

Sara itse on tehnyt tietoisen päätöksen olla käyttämättä filttereitä kasvoja kuvatessaan. Hän ei tunnista filttereistä itseään eivätkä ne tunnu aidoilta.

– Some tarvitsee luonnollisuutta ja arvostan sellaisia sisällöntuottajia, jotka tuovat sitä esille. Jos näen aidompaa, meikitöntä materiaalia tulen hyvälle tuulelle ja ajattelen, että on ihana nähdä tällaista. Haluan itsekin olla mukana tekemässä sitä – lähti sitten seuraajia tai ei.

”Nainen saa meikata niin paljon kuin haluaa”

Sara korostaa, että hän myös viihtyy meikissä ja tykkää meikata, mutta haluaa tuoda kanavillensa materiaalia maskien takaa.

– Nainen saa meikata niin paljon kuin haluaa tai olla vaikka koskaan näyttäytymättä ilman meikkiä, se on tosi fine. Edelleen eletään sellaisessa maailmassa, jossa voi saada meikittömänä töihin mennessä kommentteja, että ’Näytät väsyneeltä, onko kaikki kunnossa?’

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön SARA TICKLE (@saratickle) jakama julkaisu

Saran mukaan seuraajia tulee ja menee jatkuvasti. Myös kannanotot yhteiskunnallisiin aiheisiin tai äitiyteen tiputtavat pois sellaisia, joita aiheet eivät kiinnosta.

– Se on tosi ymmärrettävää, että seuraa niitä tyyppejä joilla on itselle ajankohtaista ja inspiroivaa sisältöä. Meikittömyys tuntuu vaan niin hullulta syyltä lopettaa seuraaminen. Mikä siinä triggeröi niin?

Sara ei halua antaa seuraajamäärien hallita itseään liikaa, mutta vaikuttajan työssä seuraajat ovat tärkeitä. Ne kertovat mainostajalle, millaisia tavoittavuuksia vaikuttaja voi saavuttaa.

– Olisi ihana ajatus, että rakentaa turvallisen ja kivan yhteisön, jota sisältöni kiinnostavat, mutta totta kai kuuntelen myös yleisöä ja seuraan statistiikkaa, että mikä on toimivaa ja mikä ei, koska se on työtäni.

Saran mukaan vaarana on, että alkaa tuottaa sisältöä vain seuraajat mielessä, vaikka se ei olisikaan itselle enää niin mielekästä. Siksi seuraajamäärien ei voi antaa hallita itseä liikaa.

Ihanaa vauva-arkea

Tällä hetkellä Sara nauttii hieman erilaisesta arjesta kotona joulukuussa syntyneen vauvan kanssa. Vanhempainvapaalla olo on hänen mielestään ollut ihanaa.

– Ihana nähdä tyypin kasvavan ja kehittyvän, Sara sanoo.

Myös yhteys vauvaan vahvistuu koko ajan, mitä enemmän oppii tuntemaan.

– Vielä jonkun aikaa porskutetaan vauvan kanssa ja sitten olisi tarkoitus vaihtaa rooleja, ja isä jää kotiin.

Kaksplus.fi: Sara Vanninen, 32, silittelee nyt suloista esikoistaan – syntymää edelsi raastava viikko

X