Lotta Onttonen näytteli vuosina 1994–1995 Blondi tuli taloon -sarjassa "Missu" Hurmalaa.
Lotta Onttonen näytteli vuosina 1994–1995 ilmestyneessä Blondi tuli taloon -sarjassa Missu Hurmalaa. Hän on halunnut pitää menneisyytensä näyttelijänä visusti omana tietonaan.
Julkkikset

Blondi tuli taloon -sarjan tähti Lotta Jurica jätti näyttelijän työt ja loi huippu-uran Saksassa: ”Minun oli helpompaa lähteä pois Suomesta”

Missun roolista Blondi tuli taloon -sarjasta tuttu Lotta Jurica perusti perheen ja loi huippu-uran Saksassa.
Teksti: Johanna Yrjölä Kuvat: Atte Kajova

1990-luvun legendaarisessa Blondi tuli taloon -sarjassa Leena-Marja ”Missu” Hurmalaa näytellyt Lotta Jurica (os. Onttonen) opiskeli kuvausten päätyttyä teolliseksi muotoilijaksi ja muutti miltei saman tien ulkomaille. Nykyään hän asuu Saksassa ja toimii unelma-ammatissaan kansainvälisen megabrändi Adidaksen suunnittelujohtajana.

– Duunini on aivan mahtava. Matkustan ympäri maailmaa ja teen kansainvälisten huippuvaikuttajien kanssa töitä, Lotta kertoi Blondi tuli taloon -näytelmän ensi-illassa kulttuuritalo Martinuksessa Vantaalla.

– Olen suunnitellut muun muassa kaikki Adidaksen viime vuosikymmenen tennisasut, joita starojenkin yllä on nähty. Viimeksi tein töitä brittisuunnittelija Stella McCartneyn kanssa. Lanseeraamme ensi syksynä hillittömän kampanjan New Yorkissa, Lotta paljasti.

Lotta Jurica muutti Saksaan ja perusti perheen

Blondi tuli taloon -sarjan kuvausten aikaan Lotta oli vasta 17-vuotias lukiolainen. Nyt nelikymppinen suunnittelujohtaja on asunut Saksassa 14 vuoden ajan ja saanut sinä aikana kaksi tyttöä. Lastensa isän kanssa hän ei ole enää yhdessä.

– Suhteeni on päättynyt, ja minusta tuntuu, että elän ihan uutta vaihetta elämässäni. Lapseni ovat 13- ja 14-vuotiaita teinityttöjä, ja lähtevät varmaan muutaman vuoden päästä omille teilleen, Lotta kertoi.

– Puhun heidän kanssaan saksaa ja englantia, sillä olen ollut töideni vuoksi niin paljon poissa kotoa, etten ole voinut pitää heidän suomen kieltään yllä. En halua myöskään tuputtaa suomalaisuutta heille, vaan he keksivät sen itse aikanaan, jos keksivät, Lotta tuumi.

Blondi tuli taloon -sarjan tekeminen oli rankka kokemus herkälle luonteelle

Vaikka Lotta viihtyykin erinomaisesti työssään, Saksan työkulttuuri ei saa häneltä kiitosta. Lotta haaveilee muuttavansa vielä jonain päivänä takaisin Suomeen.

– Saksalainen maailma on aika tiukkapipoinen, eikä sovi oikein luonteelleni. Tarkoituksenani ei ole jämähtää koko loppuelämäkseni maahan. Sydämeni on yhä visusti Suomessa, ja tänne tunnen kuuluvani. Nyt olen kerännyt oppeja maailmalla, ja haluan tuoda niitä vielä joskus takaisin Suomeen, Lotta kertoi.

Lotta Onttonen näytteli vuosina 1994–1995 Blondi tuli taloon -sarjassa "Missu" Hurmalaa.

Lotta Jurica näytteli vuosina 1994–1995 Blondi tuli taloon -sarjassa ”Missu” Hurmalaa. Sarjan jälkeen hänestä tuli kansainvälisen jättibrändin suunnittelujohtaja.

Vaikka Blondi tuli taloon -sarja nosti Lotan maineeseen, hän ei harkinnut koskaan vakavasti, että näyttelemisestä tulisi hänen ammattinsa. Lotan edesmennyt isä on teatteri- ja elokuvaohjaaja Markku Onttonen, joten hän oli seurannut alaa sivusta pienestä pitäen ja tiesi, mitä se vaatii.

– Ajattelin, että teatterimaailma olisi liian kova paikka minulle. Olen todella herkkä luonne, eivätkä muut tuntuneet aina ymmärtävän kuvauksissakaan, mikä minulle välillä tuli.

– Vaikka kuvausvuodet olivat hienoa aikaa, sarjan tekeminen oli samalla niin rankka kokemus, että minun oli helpompaa lähteä vain joksikin aikaa pois Suomesta. Sittemmin tuo aika on venynyt 14 vuodeksi, Lotta nauroi.

Ulkomaille muuttonsa jälkeen hän on halunnut pitää menneisyytensä näyttelijänä visusti omana tietonaan.

– Sarja on ollut oma salajuttuni, enkä ole halunnut alkaa revitellä sillä. Olin jo nuorena hyvin kunnianhimoinen tyyppi. Sarja oli vain sivujuttuni, ja minulla oli vahva tarve tehdä elämälläni jotain muuta. Toivoin saavani näyttää, missä olen oikeasti hyvä. Nyt tuntuu, että se juttu on löytynyt.

Blondi tuli taloon -sarjasta tehty näytelmä sai ensi-iltansa Vantaan Kulttuuritalon Martinus -salissa 8.3.

Muistatko vielä Blondi tuli taloon -sarjan näyttelijät?

X