Kuvassa Danny.
Dannyn elämäkerrassa tytär Heidi Lipsanen kertoo lapsuusvuosistaan.
Julkkikset

Kirja: Dannyn tytär Heidi Lipsanen katkeroitui, kun sai tietää isänsä ja Armi Aavikon suhteesta: ”En puhunut isälle moneen vuoteen”

Uudessa elämäkerrassa laulaja ja musiikkineuvos Dannyn tytär Heidi Lipsanen kertoo vaikeasta isä-tytärsuhteesta. Dannyn avioliiton ulkopuolinen suhde Armi Aavikkoon paljastui Heidin ollessa teini-ikäinen.
Teksti: Roosa Roivainen Kuvat: OM-arkisto

Laulaja ja musiikkineuvos Dannyn elämäkerrassa tytär Heidi Lipsanen, 45, avautuu elämästään Dannyn tyttärenä. Kirjassa Heidi kertoo, miten isän avioliiton ulkopuolinen suhde Armi Aavikkoon vaikutti koko perheen elämään.

Alakouluikäisenä Heidi joutui muun muassa koulukiusatuksi Dannyyn ja Armiin liitettyjen suhdehuhujen takia. Tuolloin Danny oli naimisissa Heidin äidin, Liisa Lipsasen kanssa.

”En esimerkiksi voinut mennä kouluun Armin nimipäivänä, koska pelkäsin, miten minua sen vuoksi piinataan. Ne kokemukset ovat varmasti vaikuttaneet siihen, etten ole koskaan kokenut isän julkisuutta ylpeyden aiheena vaan taakkana.”

Dannyn ja Armin suhde valkeni Heidille teini-iässä

Varsinainen totuus isän ja Armin suhteesta paljastui Heidille teini-iässä. Heidin mukaan aiheesta ei ole keskusteltu avoimesti vielä tänäkään päivänä.

”Olin 16-vuotias, kun yritin puhua siitä isän kanssa. Isä ei suoraan myöntänyt mitään, vaikka kuinka tivasin. Kun käsitin totuuden, olin katkera, enkä puhunut isälle moneen vuoteen, vaikka asuin kotona. Isäkään ei  tehnyt asiassa aloitetta. Se oli aika vaikea tilanne, jota minun oli pakko yrittää käsitellä omin päin.”

Elämäkerrassa Heidi pohtii myös parisuhdemallia, jonka sai vanhemmiltaan. Danny ja Liisa Lipsanen erosivat vuonna 2005.

”Isä sanoo, ettei halunnut erota äidistä lastensa vuoksi. Minä en pidä eroa pahana asiana. Lapset tuntevat kaiken. Jos vanhempien välillä ei ole rakkautta ja suhde ei toimi, sillä on suuri vaikutus lapsiin. Ja miten sellainen parisuhde voisi toimia esikuvana?”

Kuvassa Danny ja Liisa Lipsanen vuonna 2002.

Danny oli naimisissa Liisa Lipsanen kanssa vuosina 1972–2005. Kuva on otettu Linnan juhlissa vuonna 2002.

Suhde isään on tänä päivänä hyvä

Vaikka Heidi kuvailee teinivuosiaan mustiksi ja kapinallisiksi, aikuisiällä hän on yrittänyt myös ymmärtää isänsä valintoja.

”Nyt tiedän, ettei kaikki ole mustavalkoista, vaan tilanteissa on myös harmaan sävyjä.”

Heidin elämä avautui uusiksi, kun hän pääsi ulkomaille opiskelemaan. Nykyään Heidi asuu Luxemburgissa ja tekee töitä toimittajana.  Suhde isään on tänä päivänä hyvä, mutta ei kovin tiivis.

”On hurjaa todeta, mutta en voi sanoa tuntevani isääni pohjimmiltaan. Hän on mestarillinen puhuja, mutta hän ei puhu omista asioistaan, vaan pelkästään asioista. Isä elää ikään kuin omassa sisäisessä maailmassaan.”

Kursivoidut kohdat ovat Pirjo Kemppisen kirjoittamasta elämäkerrasta Tuntematon Danny (Otava 2021). 

Lue myös: Seura: Pekka Lipsanen asui 5-vuotiaana Danny-veljensä kanssa kahdestaan, kun vanhemmat lähtivät

X