Julkkikset

Danny-musikaalissa nähtävä Erika Vikman: ”Jouduin pohtimaan tosi kauan, voinko lähteä mukaan”

Laulaja Erika Vikmania arvelutti, pystyykö hän näyttelemään omasta puolisostaan kertovassa musikaalissa siten, ettei ota asioita liian henkilökohtaisesti. Erikan mukaan näytelmässä ei ole kuitenkaan tarkoitus alleviivata hänen ja Dannyn suhdetta.

Teksti:
Johanna Yrjölä
Kuvat:
Om-Arkisto

Erika Vikman näyttelee Katri Helenaa Danny-musikaalissa.

Laulaja Erika Vikmania arvelutti, pystyykö hän näyttelemään omasta puolisostaan kertovassa musikaalissa siten, ettei ota asioita liian henkilökohtaisesti. Erikan mukaan näytelmässä ei ole kuitenkaan tarkoitus alleviivata hänen ja Dannyn suhdetta.

Laulajalegenda Dannystä, 76, kertova musikaali saa ensi kesänä ensi-iltansa Suomen kesäteatterissa Valkeakoskella. Yhdessä näytelmän päärooleista nähdään Dannyn naisystävä, laulaja Erika Vikman, 25.

Omasta puolisosta kertovalla musikaalilla on Erikalle erityistä tunnearvoa.

– Totta kai musikaali tuntuu minusta erityisen läheiseltä ja tärkeältä, ja lähden ehdottomasti suurella rakkaudella ja koko sydämelläni mukaan projektiin. Danny on suhtautunut myönteisesti mukanaolooni ja tukee minua tietysti projektissa. Jaamme varmasti paljon ajatuksia musikaalista kotonakin, mutta en aio rasittaa häntä liikaa näillä asioilla. Musikaali tehdään ensisijaisesti ohjaajan vision mukaan, Erika kertoo Suomen kesäteatterin lehdistötilaisuudessa Ravintola Vltavassa.

Roolin vastaanottaminen epäilytti Erikaa

Kun Erikaa pyydettiin mukaan musikaaliin, hän joutui harkitsemaan tarkkaan, onko aihe hänelle liian henkilökohtainen.

– Jouduin pohtimaan tosi kauan, voinko lähteä mukaan musikaaliin, joka kertoo minulle niin läheisestä ihmisestä. Mietin, pystynkö tekemään töitä niin, etten ota asioita henkilökohtaisesti. Voinko olla samalla asenteella mukana työryhmässä kuin kaikki muutkin, ja tarkastella Dannyn elämää ulkopuolelta.

Kollegoiden neuvot auttoivat Erikaa seuraamaan päätöksessä sydäntään.

– Kysyin neuvoja monilta alan ammattilaisilta. Moni oli sitä mieltä, että jos musikaali tuntuu minusta oikeasti hyvältä ajatukselta, niin miksen voisi lähteä mukaan. Suurin osa näytelmästä koskee joka tapauksessa menneitä tapahtumia, joita katselen itsekin etäältä. Uskon, että olisin saattanut jäädä katumaan, jos olisin kieltäytynyt näytelmästä.

Erika esittää Katri Helenaa, mutta luvassa on toinenkin, salaperäinen rooli

Erikaa verrataan toisinaan Dannyn edesmenneeseen ex-naisystävään Armi Aavikkoon, mutta musikaalissa hän näyttelee Dannyn toista entistä rakasta, Katri Helenaa.

– Monet olisivat varmasti veikanneet, että esitän Armia. Mutta, koska minua on vertailtu häneen, on kiva näytellä jotakuta toista. En tunne Katria, mutta arvostan häntä paljon, Erika kertoo.

Erikalle on kirjoitettu myös toinen rooli, jossa on ohjaaja Heikki Paavilaisen mukaan joitakin samoja piirteitä kuin Erikassa itsessäänkin. Kyse on kuitenkin kuvitteellisesta hahmosta.

–Heikki vasta vihjaili minulle roolista, jossa on kieltämättä jotain salaperäistä. Hän lupasi kuitenkin, etten joudu esittämään itseäni. Se ei olisi oikein mielekästä. Musikaalissa ei ole tarkoitus alleviivata suhdettamme Dannyn kanssa, vaan nostaa esiin hänen 50-vuotinen, hieno uransa. Musikaali päättyy nykyhetkeen, mutta se on Heikin käsissä, miten hän sen tarinallisesti ratkaisee.

X