Sebastian Rejman ja Darude nousevat yhdessä viisulavalle.
Sebastian Rejman ja Darude nousevat yhdessä viisulavalle.
Julkkikset

Daruden ja Sebastian Rejmanin yllättävä ystävyys: ”Jo ensimmäisenä tapaamispäivänämme jaoimme aika syvällisiä asioita”

Suomen edustaja vuoden 2019 Euroviisuissa on DJ Darude eli Ville Virtanen. Daruden feattaajana viisuissa nähdään laulaja-näyttelijä Sebastian Rejman. Kaksikko löysi yhteisen sävelen oitis tavatessaan vuonna 2014.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: Hilppa Alanko

Yle valitsi Suomen edustajaksi vuoden 2019 Eurovision laulukilpailuun 90-luvulla julkaistusta Sandstorm-hitistään tunnetun DJ Daruden eli Ville Virtasen, 43. Daruden kanssa viisulavalle nousee The Giant Leap -yhtyeestään tunnettu laulaja ja näyttelijä Sebastian Rejman, 41.

– Kun kysymys ja kutsu kävi, niin hetken harkittuani sanoin mielelläni kyllä. Artistina ja musiikillisesti täytyy aina haastaa itseään, Darude eritteli syitään lähteä mukaan Euroviisuihin Hotel Kämpissä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Lauluosuudet hoitava Sebastian Rejman odottaa tulevaa mielenkiinnolla

Darude ei laula kappaleissaan  itse, eikä Euroviisuihin voi osallistua instrumentaalikappaleella.

– Aika harva on kuullut minun laulavan. Ja ne, ketkä ovat, eivät luultavasti halua kuulla sitä uudestaan. Värväsin rakkaan ystäväni Sebastian Rejmanin hoitamaan tämän tontin. Hänen kanssaan olemme hioneet biisit meille sopiviksi. Hän tuo äänensä ja karismansa tähän koko hommaan, Darude kertoi lehdistötilaisuudessa.

– Suomen edustaminen Euroviisuissa tuntuu hyvältä. Tosi mielenkiintoinen kevät tulossa, Sebastian kommentoi osallistumistaan.

”Meitä yhdistää lapset ja perhe”

Annalle Darude kertoo, että hän ja Sebastian Rejman löysivät heti tavattuaan yhteisen sävelen. Kaksikko tapasi ensimmäisen kerran biisileirillä vuonna 2014, kun Darude teki kappaleita uutta albumiaan varten.

– Minä, Sebastian ja Enqvistin Jarkko istuttiin ja duunattiin yhdessä päivässä oikeastaan valmis demo. Siitä tuli Moments ja myöskin Moments-albumin nimibiisi. Sen jälkeen olemme rundanneet Suomessa, Ruotsissa ja Virossa, Darude kertoo.

Darude arvioi, että hän ja Sebastian ovat tehneet yhdessä 20–30 keikkaa. Jo ensimmäisestä tapaamispäivästä alkanut ystävyys on pysynyt.

– Jo ensimmäisenä tapaamispäivänämme jaoimme aika syvällisiä asioita. Puhuimme muun muassa perheestä ja sairauksista. Ennen tapaamistamme tiesin vain Sebastianin nimen ja yhtäkkiä ensimmäisen yhteisen päivän jälkeen tuntui, että olimme frendejä. Se oli tosi makeeta, Darude muistelee.

Muun kuin hyvän ystävän kanssa Darude ei viisulavalle haluaisi noustakaan.

– Meitä yhdistää lapset ja perhe. Lisäksi pelaamme kummatkin lätkää, Darude luettelee hänen ja Sebastianin yhtäläisyyksiä.

Kansa valitsee kaksikon edustuskappaleen maaliskuussa

Eurovision laulukilpailut järjestetään 14.–18. 5. Vuoden 2018 kisan voitti Israelin Netta Barzilai kappaleellaan Toy. Tämän vuoden viisut järjestetään siis Israelissa. Kisakaupungiksi vahvistui syyskuussa Tel Aviv.

Kappale, jolla kaksikko edustaa Suomea, valitaan Uuden Musiikin Kilpailussa lauantaina 2.3.2019. Darude on työstänyt koko syksyn ajan salassa kolmea kappaletta, joiden joukosta edustuskappale valitaan. Kappaleet julkaistaan 8., 15. ja 22. helmikuuta.

– Sain vapaat kädet. Minulla oli itselläni 10–15 demoa. Lisäksi pyysin luottopiiriltäni hyvän kourallisen lisää. Noin 30–35 biisiä vedin läpi, Darude kertoo kappaleiden valintaprosessista.

Tiedossa on Daruden mukaan tanssimusaa ja isot bileet.

– Voin sen verran paljastaa niistä biiseistä, että niissä on paljon meitä teksteissä ja tematiikassa. Tulee olemaan mielenkiintoista, miten yleisö ottaa vastaan ja tulkitsee tekstit, Darude pohtii.

X