Sanna Marin
Sanna Marin
Julkkikset

Demaripoliitikko Sanna Marin odottaa vauvaa: ”Olen onnellinen, että tässä kävi näin”

Kansanedustaja Sanna Marin, 31, odottaa esikoistaan puolisonsa Markus Räikkösen kanssa. Hektiseen poliitikon elämään vauva tuo isoja muutoksia.
Teksti: Mervi Alatalo Kuvat: Sara Pihlaja/Otavamedia

Kansanedustaja Sanna Marinilla, 31, on vahva tahto.

– Kysykää keneltä tahansa lähelläni elävältä.

Hänellä on myös mielipiteitä, joita hän ei epäröi sanoa ääneen.

Mutta yhdestä asiasta hän on ollut visusti hiljaa viimeiset kuukaudet. Vaikka alkukesästä kuvotti ja väsytti, jollei syönyt riittävän usein. Ja vaikka housut eivät enää meinaa mahtua kiinni, eivätkä kaikki mekotkaan päälle.

Ja vaikka oman puolueen puheenjohtaja Antti Rinne höpisi vieressä tökeröitä synnytystalkoista, Sanna oli hiljaa yhdestä asiasta.

Mutta nyt, kun tuntemuksia vatsassa ei voi sanoa miksikään höyhenen sipaisuiksi vaan teräviksi potkuiksi, tamperelainen kansanedustaja ja SDP:n varapuheenjohtaja on valmis rikkomaan hiljaisuuden.

– Odotamme puolisoni kanssa vauvaa, jonka laskettu aika on tammikuussa, Sanna Marin sanoo lounaalla Ravintola Telakassa Tampereella.

Kukaan ei ole Sannan mielestä huomannut raskautta.

– Olen hyvä feikkaamaan alkoholittomalla siiderillä ja kuohuviinillä.

”Äitienpäivänä tuli olo, että kannattaisi tehdä testi”

– Jätin pillerit pois viime vuonna. Tiesimme, että raskaaksi tuleminen ei välttämättä ole helppoa. Ystäväpiirissämme on pariskuntia, jotka ovat monta vuotta yrittäneet saada vauvan, Sanna kertoo.

Kevään kuluessa hän teki raskaustestejä säännöllisesti. Hän halusi varmistaa, ettei odottaessaan vahingossakaan tulisi juoneeksi alkoholia.

– Olin tehnyt viimeisimmän negatiivisen testin juuri ennen vappua. Äitienpäivänä minulle tuli olo, että nyt kannattaisi varmaan tehdä taas testi. Se ei ollut mikään fyysinen tuntemus vaan pelkkä tunne. Nyt.

Sannan puoliso Markus Räikkönen kävi silläkin kerralla apteekissa ostamassa testin, etteivät tunnetun poliitikon raskaaksituloyritykset paljastuisi tamperelaisille.

Markus oli vieressä, kun viivat piirtyivät.

– Se oli onnellinen hetki, ihan mahtava.

Sannan äiti itki puhelimessa onnesta, ja tunnissa Markus oli järjestänyt lapselle tulevan hoitopaikan perhepäivähoitajana työskentelevältä sukulaiseltaan.

– Poliitikon elämä on hektistä. Ja varsinkin nuorena naisena, jonka ura on aikamoisessa vauhdissa, on vaikea sanoa, milloin on oikea aika yrittää saada lapsia. Täydellistä hetkeä ei varmaan koskaan tule. Mutta olen onnellinen, että tässä kävi näin, Sanna sanoo.

Juttu on katkelma Annan nro 36/2017 jutusta. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

X