Julkkikset

Edellisten suhteiden vaikutus näkyy Pepe Willbergin ja Pauliina Visurin liitossa edelleen: ”Hiljattain paljastui, että Pepellä on kuudeskin lapsi”

Pepe Willbergillä ja Pauliina Visurilla on yhteensä monta lasta. – Pauliina pitää enemmän yhteyttä lapsiin. Minusta on kiva tavata heitä ja lastenlapsia, mutta minulla on oma elämäni ja heillä omansa, Pepe sanoo.

Teksti:
Annan Toimitus
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Mökkeily aiheuttaa hieman ristivetoa, mutta Pepe myöntyy aina lähtemään.

Pepe Willbergillä ja Pauliina Visurilla on yhteensä monta lasta. – Pauliina pitää enemmän yhteyttä lapsiin. Minusta on kiva tavata heitä ja lastenlapsia, mutta minulla on oma elämäni ja heillä omansa, Pepe sanoo.

Pauliina Visuri: ”Sinä aikana mentiin päivä kerrallaan eteenpäin

Yllättävän pitkään olemme tulleet toimeen keskenämme, vaikka ensimmäisen kymmenen vuoden aikana romantiikka oli suhteestamme kaukana. Tutustuimme Pepen kanssa Tahkolla vuonna 1998. Pari vuotta sen jälkeen tapasimme helsinkiläisessä ravintolassa, kun Pepe oli keikalla. Hänellä oli tuolloin paljon ongelmia sekä yksityiselämässään että ammatissaan. Ura polki paikoillaan, ja toisessa avioliitossa meni huonosti. Rupesimme silti tapailemaan.

Minulla oli takanani avioliitto ja juuri päättynyt avoliitto. Olin nelikymppinen kolmen lapsen äiti. En tuntenut muusikkopiirejä, mutta kävin mielelläni keikoilla. Poikani Janne oli lukiossa, tytöt Katariina ja Marianna olivat 9- ja 5-vuotiaita.

Pepellä oli viisi lasta. Ensimmäisestä avioliitosta syntynyt Heidi oli jo aikuinen. Toisen liiton lapset Kastanja, Kirsikka ja Otto olivat koululaisia. Pepellä oli myös parikymppinen poika, Jere.

Pepen lapset olivat minusta heti tosi kivoja, ja kaikki olisi voinut mennä oikein hyvin, elleivät aikuiset olisi toimineet tyhmästi. Jatkuvasti oli riitaa tapaamisajoista ja muusta. Sopimuksista ei pidetty kiinni, eikä mistään voinut neuvotella. Rankkaa riitelyä kesti kymmenen vuotta. Sinä aikana mentiin päivä kerrallaan eteenpäin. Elämä oli välillä niin hankalaa, ettei voi kuin ihmetellä, mitä kaikkea ihminen jaksaa, kun on pakko.

Riitely vaikutti myös lapsiin. He eivät aina tienneet, kenen puolella heidän kuului olla. Tilanne muuttui, kun he kasvoivat ja alkoivat ajatella omilla aivoillaan. Nyt lasten kanssa menee hyvin. Tapaamme heitä usein, ja kummankin lapset tapaavat toisiaan. Toukokuussa muun muassa vietettiin Kastanjan häitä, joihin kaikki oli kutsuttu. Lastenlapsia Pepellä on kuusi ja minulla kolme.

Tänä vuonna vahvistui myös tieto, että Pepellä on kuudeskin, jo aikuinen lapsi, Marco. Toistaiseksi emme ole tavanneet häntä. Joku lapsista oli nähnyt hänet ja sanoi, että Marco vaikuttaa mukavalta ja on aika paljon Pepen näköinen.

On hyvä, että tällaisetkin asiat tulevat esiin ennen kuolemaa. Olisi ikävä selvitellä niitä myöhemmin.

Pepe Willberg: ”Pauliina on se, joka pitää enemmän yhteyttä lapsiin”

Kun tapasimme 1990-luvun lopulla, ajattelin, että kiva, jos näen 2000-luvun. Käyttäydyin itseäni – ja varmaan vähän muitakin – kohtaan huonosti. Alkoholin käyttöni oli säännöllistä. Määrättyyn kellonaikaan sen sai aloittaa joka päivä. En ymmärtänyt olevani heikossa kunnossa. Minulla ei ollut mitään tulevaisuuden näkymiä. Pauliina sanoi, että tuon pitää loppua, jos haluat laulaa. Se oli hirveän yksinkertaista.

Meistä Pauliina on se, joka pitää enemmän yhteyttä lapsiin. Minusta on kiva tavata heitä ja lastenlapsia, mutta minulla on oma elämäni ja heillä omansa. He soittavat, kun muistavat. En minäkään muistanut aikoinani soitella mutsille. Pauliina on enemmän perhekeskeinen. Hän soittelee äitinsä kanssa melkein päivittäin. Pauliinan äiti täytti juuri sata vuotta.

Marcon olemassaolosta minulla on kyllä ollut jonkinlainen käsitys jo vuosien ajan. Nyt asia sitten varmistui. En tiedä tavanneeni häntä koskaan.

Viihdyn parisuhteessa. Uskon, että se lähtee siitä, että olen yksinhuoltajan poika. Totuin siihen, että mutsi vei ja minä vikisin. Olen myös luonteeltani sellainen, että vetäydyn mielelläni tietynlaiseen toimettomuuden tilaan, ellei minulle osoiteta tekemistä. En voisi kuvitellakaan, että hoitaisin itselleni esiintymisiä – ehkä äärimmäisessä hädässä voisin sen tehdä.

Luit juuri lyhennelmän Annan jutusta, jonka on kirjoittanut Minna Juti. Jutussa Pauliina Visuri ja Pepe Willberg pohtivat muun muassa sitä, minkälainen merkitys Pauliinalla on ollut Pepen uralle. Ja ylipäätään sitä, mitä on rakkaus pitkässä liitossa. Lue koko juttu Annasta 41/2022 tai digilehdestä. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

X