Päivi Storgård ja Kaleva Tikkamäki.
Julkkikset

Elämänmuutoksen tehnyt Päivi Storgård uudesta rakkaastaan: ”Kaleva kutsuu minua emännäksi”

Politiikan jättänyt Päivi Storgård huomasi, ettei voi pelastaa koko maailmaa eikä edes Suomea, mutta voi silti tehdä paljon tärkeitä asioita. Suuren elämänmuutoksen myötä rinnalle löytyi myös uusi rakas Strömforsin ruukista Loviisasta, Kaleva Tikkamäki.
Teksti: Sanna Wirtavuori Kuvat: OM-arkisto

Päivi Storgård täytti tammikuussa 50 vuotta, mutta hänen mukaansa moni asia on jo ehtinyt mennä uudella vuosikymmenellä uusiksi.

– Jätin esimerkiksi politiikan. Luovuin RKP:n varapuheenjohtajuudesta jo aiemmin ja vuoden alussa jätin Helsingin kaupunginvaltuuston. Huomasin, että en voi pelastaa koko maailmaa enkä edes Suomea, mutta lähitasolla voin tehdä paljonkin tärkeitä asioita, kuten opettaa suomea turvapaikanhakijoille, jotka asuvat kylässämme. Ainoa luottamustehtäväni on nykyään kyläyhdistyksen hallituksen jäsenyys, hän sanoo.

Elämän mullistava klik

Viime kesänä Päivi oli lähdössä mustikkaan ja meni samalla kiittämään kissoja hoitanutta naapurin tyttöä. Sattumalta hän tapasi tytön isän, Kaleva Tikkamäen, ja –  klik –  sillä tiellä ollaan.

Jo 12 vuotta Strömforsin ruukissa asunut Kaleva on metalliartesaani eli seppä, ja nyt hän suorittaa luonto- ja eräoppaan tutkintoa.

Aiemmin teatterinjohtaja Johan Storgårdin kanssa naimisissa olleella Päivillä on ollut avioeronsa jälkeen kaksi jo päättynyttä suhdetta, mutta nyt kaikki on hyvin.

– Kaleva ja minä olemme suunnilleen saman ikäisiä, tällaisia innostuvia tulisieluja. Lisäksi meitä yhdistää rakkaus luontoon ja maailmanparantaminen, Päivi kehuu miestään, jonka luo hän muutti viime syksynä.

Lue myös: Päivi Storgård: Enää en häpeä psyykkistä sairauttani

Vanhan puutalon suurperhe

Tavarat tuotiin kantamalla, sillä Kalevan iso, vanha puutalo on aivan Päivin vanhan vuokra-asunnon naapurissa.

Uusperheeseen kuuluvat Kalevan 14-vuotias poika ja 12-vuotias tyttö sekä viikonloppuisin myös Päivin 17-vuotias Emil ja 14-vuotias Saga.

– Lastenkin yhteiselo on sujunut tosi hyvin. Olen ottanut sellaisen tavan, että kerään aina lauantaiaamuisin kaikilta lapsilta kännykät pois ja annan ne takaisin vasta sunnuntaiaamuna. Aluksi käytäntö herätti vähän närää, mutta siitä on seurannut paljon hyvää ja erilaista tekemistä, hän sanoo.

Lue myös: Salailun lopettaminen pelasti henkeni

Ollaan emäntä ja isäntä

Päivin ja Kalevan uusi yhteinen kesätyö liittyy matkustamiseen ja nostalgiaan.

– Järjestämme aikamatkoja. Meillä on käytössä ja vuokrattavana aitoja vespoja ja uusvanhoja pappamopoja, joilla teemme opastettuja retkiä Loviisan vanhaan kaupunkiin sekä Strömforsin ruukin alueelle, Moision kartanoon ja Mustilan arboretumiin.

Päivi kertoo, että heillä on käytössään myös stailisti ja aitoja asuja, joten historian tuntua voi täydentää vaikka muuntautumalla 1950-luvun kaunottareksi kellohelmoineen, meikkeineen ja kampauksineen.

– Olemme niin innoissamme tästä jutusta ja täysin nostalgian lumoissa. Kaleva kutsuu minua emännäksi, ja hän on minulle isäntä. Ei muuta kuin helmat hulmuamaan ja tukka tuuleen!

Lue myös: Testaa elätkö nostalgiahuumassa

X