– Voimakkaat, jopa pahat henkilöt ovat olleet keino kokeilla toista puolta itsessäni, Elina Knihtilä kertoo Kotilieden haastattelussa.
– Voimakkaat, jopa pahat henkilöt ovat olleet keino kokeilla toista puolta itsessäni, Elina Knihtilä kertoo Kotilieden haastattelussa.
Julkkikset

Elina Knihtilä herkkyydestään Kotiliedessä: ”Miksi omia tunteita tai kykyä empatiaan pitäisi hävetä?”

Näyttelijä Elina Knihtilä sanoo uusimmassa Kotiliedessä, että naisten kyyneleet tulkitaan yhä herkästi heikkoudeksi.
Teksti: Anna.fi Kuvat: Sampo Korhonen

Viime syksynä näyttelijä ja Teatterikorkeakoulun näyttelijätyönprofessori Elina Knihtilä, 47, sai tietää television keskusteluohjelmassa, että hänen kollegansa on raiskattu. Elinalle nousi kyyneleet silmiin, niin järkyttynyt hän oli kuulemastaan, kertoo uusin Kotiliesi.

Ohjelman jälkeen puheenaiheeksi ei kuitenkaan noussut seksuaalinen väkivalta, vaan Elinan kyyneleet. Elina kertookin lehdessä oppineensa, että naisten kyyneleet tulkitaan heikkoudeksi ja emotionaaliseksi epätasapainoksi.

“Minulle ei tullut reagoinnistani nolo olo. Ennen olisi kyllä tullut. Mutta miksi omia tunteita tai kykyä empatiaan pitäisi hävetä?”

Lue myös: Näyttelijä Elina Knihtilä: ”Tein pitkään, mitä käskettiin”

Elina Knihtilä opettelee yhä itsekin suhtautumista herkkyyteen

Elina kertoo lehdessä kyselleensä myös Teatterikorkeakoulun kollegaltaan, pitävätkö opiskelijat häntä epävakaana, koska hän liikuttuu herkästi.

“Hän sanoi, että anna tulla vaan. Olet esimerkki meille muille.”

Elinan mukaan hän opettelee kuitenkin myös itse yhä suhtautumaan omaan herkkyyteensä.

“Itku kertoo siitä, että asialla on minulle merkitystä.”

Lue lisää uusimmasta Kotiliedestä!

X