Elina Kottonen, 36, juontaa Big Brother -ohjelmaa, joka huipentuu sunnuntaina 29.11. Elinaa kuullaan myös Radio Suomipopin viikonlopuissa.
Elina Kottonen, 36, juontaa Big Brother -ohjelmaa, joka huipentuu sunnuntaina 29.11. Elinaa kuullaan myös Radio Suomipopin viikonlopuissa.
Julkkikset

Juontaja Elina Kottonen aloitti työt kuopuksensa ollessa parikuinen: ”Näin saan säilyttää ammattitaitoni ja toimeentuloni”

Juontaja Elina Kottonen esiintyy täydessä tällingissä televisiossa, mutta kotiin tullessaan hän heittää vauvan pukluharson olkapäälleen.
Teksti: Piia Sainio Kuvat: OM-arkisto

Elina Kottonen, miltä arkesi näyttäisi, jos sitä kuvattaisiin 24 tuntia, kuten BB-talossa?

Ihanan täydeltä pyykkiralleineen ja lasten sylittelyineen. Tapahtumia on ympäri vuorokauden, koska tietenkin imetän vauvaa öisinkin. Välillä pyörähdämme hienoina tv-ruudussa ja kotona heitämme pukluharson olkapäälle. Eteisessä ovat rivissä kuraiset toppakengät ja kultaiset korkokengät.

Lue lisää: Juontajakaksikko Lauri ja Elina Kottonen saavat vauvan!

Aloitit työt syksyllä, kun kuopuksesi oli pari kuukautta. Oletko ollut tyytyväinen ratkaisuusi?

Olen. Tiesin, että pystyn siihen, koska jo ensimmäisen lapsen kanssa tein samoin. Yleensä työkeikat kestävät vain muutaman tunnin, joten minun ei tarvitse olla liikaa erossa vauvasta eikä hänen minusta.

Samalla saan säilyttää ammattitaitoni ja toimeen­tuloni. Uskon, että monet äidit tekisivät mielellään lyhyitä työkeikkoja vauva-aikana. En missään nimessä olisi voinut palata työhön, jossa tehdään pitkää päivää.

Lue lisää: Anna-Maija Tuokko nautiskelee vauva-arjesta – vaikka töitäkin on tullut jo tehtyä: ”Tyttö on hyvin sopeutuvainen ja rento”

Onko helppoa olla vauvan kanssa töissä?

On, onneksi. Big Brotherin lähetyspalaverissa voin antaa maitoa vauvalle ilman, että kukaan siitä kiusaantuu. Ennen kuin BB:n suora lähetys alkaa, Lauri on jo hakenut vauvan kotiin. Lauri on tosi ihana iskä lapsille, ilman häntä tästä ei tulisi mitään.

Miten jaat arjen palapelin miehesi Lauri Kottosen kanssa?

Onhan se välillä sumplimista, mutta asiaa helpottaa se, että lapset ovat selvästi tärkeintä meille molemmille. Laurillakaan ei ole perinteisiä pitkiä työpäiviä: hän tekee urheilu­selostuksia ja juontaa Viiden jälkeen -tv-ohjelmaa.

Kumpikin tietää, miltä tuntuu olla kotona lasten kanssa ja toisaalta poissa kotoa. Se tekee hyvää avioliitollemme.

Onko vauva-aika ollut erilaista nyt kuin esikoisen kanssa neljä vuotta sitten?

On. Ensimmäisen kanssa vanhemmaksi tuleminen oli hirveän tunteikasta. Rakkaus ja huoli olivat valtavia! Tämän toisen kanssa olin jo valmiiksi äiti. Nyt ymmärrän, että väsymys ja suuret tunteet kuuluvat asiaan. Ja se, että vauva-aika on vain silmänräpäys.

Lue lisää: Juontaja Elina Kottonen: ”Ajattelin etukäteen, etten osaa olla äiti”

Miten isosisko on suhtautunut pikkuveljeen?

Hän rakastui vauvaan ensi sil­mäyksellä. Nyt poika on viisi kuukautta. Edelleen sisko haluaa helliä pikkuveljeään ensimmäiseksi aamulla ja viimeiseksi illalla. Vauva on alkanut kommunikoida, ja lapsilla on jo keskenään omia leikkejä ja vitsejä. Sitä on ihana seurata.

Miten työpäiväsi sujui tänään, Elina Kottonen?

Teimme tämän vuoden viimeisiä kuvauksia The Voice of Finland -ohjelmaan, joka alkaa tammikuussa. Päivä oli lyhyt, ja lapset olivat kotona. Pidemmille työkeikoille otan aina vauvan mukaan.

Miten rentoudut, Elina Kottonen?

Istun vauva sylissäni sohvannurkassa ja luen esikoiselle. Siitä tulee alkukantainen onnen tunne. Suurimman osan päivistä olen verkkareissa kotona lasten kanssa.

 

X