Emilia Vuorisalmi.
Julkkikset

Emilia Vuorisalmi päätti toisen eron jälkeen antaa aikaa lapsille – perjantait ovat vapaat: ”Ne ovat meidän rakkauspäiviä”

Rakkaustohtori Emilia Vuorisalmi opetteli toisen eronsa jälkeen elämään omannäköistä elämää.
Teksti: Emilia Saloranta Kuvat: Tiia Ahjotuli

Emilia Vuorisalmi, 43, saapui katsomaan ystävänsä Anna-Maija Tuokon tähdittämän Kupla-elokuvan ensi-iltaa.

– Sattui hyvin, sillä 4-vuotias on isällään, lääkäri-yrittäjä Emilia kertoi.

Emilia asuu kolmistaan kahden eri ikävaihetta elävän lapsen kanssa; nuoruudenliitosta syntynyt esikoinen on 17.

– Molempien lasten kohdalla on ollut onni, että olen voinut muodostaa omanlaisen kuplan heidän ollessa pieniä. Esikoisen kanssa asuimme Jenkeissä, kuopuksen kanssa korona muodosti oman todellisuutensa.

Hän arvelee, että on ollut toisella kierroksella toisenlainen äiti.

– Nuorempana en ollut näin tietoinen äiti, menin fiiliksellä. Nyt mietin, että onko sitä liian ylitietoinen vanhempi. Tai analysoiko asioita liikaakin.

Rakkauspäivä

Kuopuksen kanssa Emilia on halunnut pitää perjantait vapaina.

–  Ne ovat meidän rakkauspäiviä, jolloin mennään luontoon pyöräilemään, käydään suosikkikahvilassa syömässä pullaa. On aika hellyttävää, kun viime perjantainakin pikkuinen tuli herättämään, että ”äiti äiti, nyt on meidän rakkauspäivä”!

Rakkaudesta ja hyvinvoinnista kirjoja kirjoittanut ja luennoiva Emilia kannustaakin kaikkia elämään omannäköistä elämää.

–  Kuopuksen isästä erottuani päätin antaa aikaa lapsille ja itselleni. Että kuka minä olen ja mitä minä haluan? Lopetin mikromanageroinnin ja otin riskin, että mitään ei tapahtuisi. Puskemisen lopettamisen jälkeen asioita alkoi tapahtua. Unelmat vaativat tilaa.

Monta uraa ja unelmaa

Yksi toteutunut unelma on rooli Kullannuput-sarjassa, jonka toinen tuotantokausi nähdään tammikuun lopussa. Emilia on ollut mukana myös kehittämässä Kaveri-sovellusta, joka helpottaa yksinäisyyttä.

–  Varsinkin joulun aikaan yksinäisyys voi tuntua erityisen pahalta. Sovelluksen kautta voi löytää ystävän tai seuraa välipäiviksi.

Emilialla itsellään oli Yhdysvalloista Suomeen muuttamisen aikaan jakso, jolloin hän etsi omankaltaista seuraa.

–  Olin vähän amerikkalaistunut. Ja kun oli lapsen kanssa eron jälkeen kahdestaan, oli useinkin yksinäinen olo. Siinä vaiheessa elämää en osannut olla yksin, vaan sitä koitti täyttää aukkoa, Emilia miettii.

– Tasapainon löytymisen myötä osaan nauttia yksinolosta. Olen löytänyt tasapainon elämään merkityksellisistä lähteistä.

X