– Minusta on ollut aina vaikeaa hahmottaa elämälleni vain yhtä polkua, Emilia Vuorisalmi sanoo.
Julkkikset

Emilia Vuorisalmi toteuttaa vihdoin pitkään haudattuna olleen unelmansa: ”Mielestäni on tärkeää olla rehellinen itselleen”

Näyttelijä Emilia Vuorisalmi on kipuillut sen kanssa, mitä uskaltaa ammatillisesti tehdä. – Nykyään olen kuitenkin aidosti se, kuka olen.
Teksti: Johanna Yrjölä Kuvat: Kristiina Kurronen

Lääkärinä ja kirjailijana tunnettu Emilia Vuorisalmi tekee ensimmäisen ison roolinsa näyttelijänä Ylen helmikuussa alkavassa Kullannuput-komediasarjassa.

Kullannuput kertoo niin keski-ikäisten naisten kriiseistä kuin teinityttöjen pulmistakin. Emilian mukaan sarja heijastelee jossain määrin myös hänen omaa elämäänsä.

– Omakin tyttäreni on teini, ja meilläkin pidetään viikonloppubrunsseja ja jutellaan pojista. Pääsen myös puhumaan sarjassa rakkaushormoneista, tosin täysin eri näkökulmasta kuin lääkärintyössäni.

Haudattu unelma

– Näytteleminen on ollut pitkään haudattu unelmani. Aikoinaan Yhdysvalloissa asuessani opiskelin muutamia kursseja näyttelemistä ja nautin tosi paljon. Se oli mielestäni kauhean vapauttavaa, Emilia kertoo sarjan etänä toteutetussa mediatilaisuudessa.

Emilia uskoo, että kiinnostus luovaan tekemiseen on hänen taiteellisen isoäitinsä peruja.

– Isoäitini käsikirjoitti paljon näytelmiä, ja altistuin jo pienenä tosi vahvasti teatteritaiteelle ja elokuville. Saatoimme käydä yhden päivän aikana sekä Kansallisteatterin että Kaupunginteatterin esityksissä ja teimme myös kotona omia näytelmiämme. Minusta on myös ollut aina vaikeaa hahmottaa elämälleni vain yhtä polkua. Olen pitänyt yhtä lailla luonnontieteistä, taiteista kuin kilpaurheilustakin.

Toisaalta, lääkärin ammatti on saanut Emilian miettimään, mille asioille hän uskaltaa sanoa kyllä.

– Olen kipuillut aikoinaan sen kanssa, että minun pitäisi edustaa jotain tiettyä roolia. Näyttelijänkursseilla en kertonut, että olen lääkäri, ja lääkärinä olen miettinyt, uskallanko tehdä joitain tiettyjä asioita.

– Nykyään olen kuitenkin aidosti se, kuka olen. Mielestäni on tärkeää olla rehellinen itselleen ja elää omien arvojensa mukaisesti. Siitä syystä myös sanoin näyttelemiselle kyllä!

X