– Me olemme saaneet tämän kauniin maan, meidän tehtävämme on pitää siitä huolta, Emma Kari sanoo.
– Minulle tämä päivä on hetki arvostaa kaikkea sitä, mitä olemme saaneet, Emma Kari sanoo.
Julkkikset

Emma Karin iltapuvun voi vuokrata itselleen Linnan juhlien jälkeen – koska se on ekologista: ”Me olemme saaneet tämän kauniin maan, meidän tehtävämme on pitää siitä huolta”

Kansanedustaja Emma Karin Linnan juhlat -asu on yhdistelmä uutta ja vanhaa. Pikamuodin maailmassa Emma haluaa viestittää iltapuvullaan kierrättämisen mahdollisuuksia.
Teksti: Roosa Roivainen Kuvat: Mirva Kakko

Kansanedustaja Emma Kari, 36, juhlii Linnan juhlissa jo neljättä kertaa suunnittelija Anne-Mari Pahkalan iltapuvussa. Asullaan Emma haluaa nostaa esille kiertotaloutta sekä uudelleen käyttämisen mahdollisuuksia.

– Puvussani yhdistyy uutta ja vanhaa. Siihen on käytetty siis osittain jo aiemmin lainaukseen tuotetun ilta-asun materiaaleja, joille on nyt annettu uusi muoto. Suurin osa puvun materiaaleista on uusiokäytössä aina vetoketjusta lähtien, Emma kertoo Annalle. 

Linnan juhlien jälkeen Emman asu siirtyy vuokrattavaksi Vaatelainaamo Vaatepuuhun.

– Haluan tuoda puvullani esille sen, ettei aina tarvitse ostaa uutta. Käytetyt materiaalit ovat ekologinen ja eettinen ratkaisu.

– Linnan juhlia edeltävä viikko eduskunnassa on ollut poikkeuksellisen raskas, joten jatkoille ei varmaankaan riitä energiaa, Emma Kari sanoo.

– Linnan juhlia edeltävä viikko eduskunnassa on ollut poikkeuksellisen raskas, joten jatkoille ei varmaankaan riitä energiaa, Emma Kari sanoo.

Kohtaamisia ja mielenkiintoisia keskusteluja

Tämän vuoden Linnan juhlilta Emma odottaa eniten ystävien tapaamista ja mielenkiintoisia keskusteluja. Myös juhlien teema, tieto ja yhteiskunta, on kansanedustajalle läheinen.

– Minulle tämä päivä on hetki arvostaa kaikkea sitä, mitä olemme saaneet. Meillä on syytä olla kiitollinen hienoista asioista tässä maassa. Siksi luonnosta huolehtiminen ja tiedon jakaminen ympäristömme tilasta ovat minulle tärkeä osa suomalaisuutta ja Suomea. Me olemme saaneet tämän kauniin maan, meidän tehtävämme on pitää siitä huolta,  Emma kertoo.

Hektisen eduskuntaviikon jälkeen Emma uskoo, että ilta menee muuten rauhallisissa merkeissä.

Linnan juhlia edeltävä viikko eduskunnassa on ollut poikkeuksellisen raskas, joten jatkoille ei varmaankaan riitä energiaa.

Enemmän aikaa läheisten kanssa

Kaiken kaikkiaan kansanedustaja kertoo kuluvan syksyn olleen kiireinen. Töitä on Emman mukaan tehty paljon koulutuksen, ilmaston ja ihmisoikeuksien edistämiseksi.

– Vaikka tänä syksynä on saatu monia tärkeitä asioita eteenpäin, työtä paremman maailman rakentamiseksi on yhä reilusti jäljellä, Emma lisää.

Tällä hetkellä Emma kertookin odottavansa joululomaa, jolloin hänellä on aikaa rentoutua.

– Suuntaamme perheeni kanssa Lappiin. On helpottavaa päästä hengähtämään pohjoisten metsien keskelle raskaan syksyn päätteeksi.

Myös ensi vuodelle kansanedustajalla on jo muutama toive.

– Toivon ensi vuodelta hiukan enemmän rauhaa ja yhteistä aikaa läheisten kanssa. Tämä vuosi oli aika hurja ja kiireinen.

Lue kaikki vuoden 2019 Linnan juhlista täältä!

X