Julkkikset

Endorfiinikoukussa-blogin Elina Hovinen: ”Terapian avulla opin hölläämään”

Endorfiinikoukussa-blogia Anna.fi:ssä pitävä Elina Hovinen ei halua tuntea enää morkkista treenien laiminlyönnistä.

Teksti:
Elisa Hurtig
Kuvat:
Roope Permanto/Otavamedia

Bloggaaja Elina Hovinen pitää Endorfiinikoukussa-blogia.

Endorfiinikoukussa-blogia Anna.fi:ssä pitävä Elina Hovinen ei halua tuntea enää morkkista treenien laiminlyönnistä.

Kuinka paljon käytät aikaasi bloggaamiseen?

– Pari tuntia päivittäin. Bloggaaminen ei ole enää vain kirjoittamista, mukana on myös sosiaalinen media. Instagramiin postaan aktiivisesti kuvia ja videoita. Minulla menee yllättävän paljon aikaa siihen, että vastailen kommentteihin ja selvitän lukijoille, mistä jotain tuotetta saa.

Minkälaisesta lukijapalautteesta ilahdut?

– Sain juuri viestin, jossa yksi lukijani kertoi, että oli kadottanut liikunnan ilon työuupumuksen vuoksi, mutta kirjoitti saavansa minusta voimaa. Se tuntui käsittämättömän hyvältä. On mahtavaa, jos voin inspiroida muita uusien harrastusten tai parempien elämäntapojen pariin.

Mitkä ovat sinun syysi liikkua?

– Olen liikkunut aina, mutta vasta parin viime vuoden aikana olen tosissani tajunnut hyvän olon merkityksen. Aiemmin treenieni piti olla tehokkaita ja tavoitteellisia ja syyt urheilla olivat vähän pinnallisia. Silloin en myöskään käsittänyt, miten suuri merkitys arkiaktiivisuudella on. Nykyään huomaan selvästi, miten metsäretki tai juoksulenkki löysyttää kiristynyttä pinnaa ja lievittää stressiä.

Miten opit ottamaan liikkumisen rennommin?

– Puin asiaa terapiassa ja opin hölläämään liikunnan lisäksi vähän kaikessa: en enää vaadi muilta enkä itseltäni liikoja, eikä kodin tarvitse kiiltää joka hetki. Nykyään kuuntelen kehoani enemmän. Aina ei tietenkään tunnu kivalta lähteä treenaamaan, mutta usein sen jälkeen on hyvä olo. Jos treenien väliin jättämisestä tai syömisistä tulee huono omatunto, tiedän olevani väärillä raiteilla.

Minkälainen liikkuminen inspiroi sinua juuri nyt?

– Olen innostunut suunnistuksesta. Siinä saa haastaa itseään sopivasti ja rastin löytäminen on aina yhtä mahtavaa. Kun auringonvalo siivilöityy kauniisti havujen välistä, näkyä on pakko pysähtyä fiilistelemään – jos vain maltan nostaa katseeni kartasta.

Elinan blogi on luettavissa täällä.

Lue myös:

Rasvanpolttokävely: näin poltat tehokkaasti rasvaa vyötäröltä kävelemällä

Testasimme urheilukellot ja aktiivisuusrannekkeet – onko rannekkeista hyötyä?

X