Julkkikset

Enkelikirjailija Lorna Byrne: ”Suojelusenkelit antavat meille jatkuvasti merkkejä itsestään”

Lorna Byrne uskoo, että jokaisella ihmisellä on suojelusenkeli. Hänen mukaansa enkelit myös viestivät ihmisille monin tavoin, muun muassa höyhenin.
12.11.2017 Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: Otava/Alënushka Kremer

Irlantilainen kirjailija Lorna Byrne, 64, on nähnyt lapsesta saakka enkeleitä. Uudessa kirjassaan Enkelten kosketus Lorna kirjoittaa elämästään ja kohtaamisistaan enkelten kanssa: siitä kuinka enkelit ovat auttaneet ja johdattaneet häntä. Kirjan keskiössä ovat suojelusenkelit.

– Kaikilla ihmisillä on suojelusenkeli, eikä suojelusenkeli ei voi koskaan olla kuin yhden ihmisen oma. Olen matkustanut ympäri maailmaa, enkä ole ikinä nähnyt ihmistä, jolla ei olisi omaa suojelusenkeliä. Uskonnolla tai sillä, uskooko Jumalaan tai enkeleihin, ei ole väliä, Lorna sanoo.

Lornan mukaan suojelusenkelit ovat erityisiä enkeleitä, jotka erottuvat selvästi muiden enkelten joukosta.

– Jos satoja sotilaita seisoo edessäsi ja keskellä on kenraali, huomaat hänet kyllä. Samoin on suojelusenkelin kanssa. Suojelusenkelissä on myös se erityinen piirre, ettei hän jätä sinua hetkeksikään, kun muut enkelit tulevat ja menevät.

Suojelusenkelit antavat ihmisille myös jatkuvasti merkkejä itsestään – ne vain täytyy oppia huomaamaan.

Hyöhen asunnossa

Oletko joskus löytänyt höyhenen tai linnun sulan odottamattomasta paikasta? Lorna kertoo, että enkelit voivat jättää ihmisille höyheniä merkiksi itsestään. Koska höyhenet ja sulat ovat kevyitä, enkelten on helppo liikutella niitä.

– Olen tavannut ihmisiä, jotka ovat kertoneet, etteivät esimerkiksi ole koskaan nähneet talossaan hyöhentä, mutta yhtäkkiä ovat löytäneet sieltä sellaisen. Tai että ihminen on istunut surullisena puiston penkillä ja ylös noustessaan huomannut höyhenen ilmestyneen taakseen.

Enkelien ihmisille antamat höyhenet ovat Lornan mukaan merkkejä toivosta. Hyöhen voi esimerkiksi olla viesti siitä, että edesmenneen rakkaan sielulla on rauha.

– Emme vain aina huomaa näitä merkkeä, vaan kuljemme niiden ohi. Koska höyhenen ei välttämättä tarvitse olla oudossa paikassa, emme ymmärrä sitä enkelin viestiksi.

Höyhenten lisäksi Lorna kertoo suojelusenkelien antavat ihmisille sellaisia merkkejä, jotka voi tuntea ihollaan. Kun ihminen on huolissaan tai esimerkiksi rukoilee apua, kihelmöinti käsivarrella, kevyt henkäys kasvoilla tai kutina pikkusormessa voi olla suojelusenkelin viesti siitä, että kaikki järjestyy.

Suojelusenkeli opettaa rakastamaan

Lornan mukaan suojelusenkelin tärkein tehtävä on pitää huolta ihmisen sielusta, koska se on ihmisen arvokkain asia. Kun ihminen kuolee, suojelusenkeli kuljettaa sielun taivaaseen. Elämän varrella suojelusenkeli on kaiken aikaa läsnä ja rakastaa ihmistä ehdoitta.

– Suojelusenkeli ohjaa sinua elämäsi läpi ja antaa neuvoja, joita pitää vain oppia kuulemaan. Saan itse suojelusenkeliltäni neuvoja joka päivä, ja tarvitsen häntä joka ikinen päivä. Hän saattaa esimerkiksi aamulla sanoa, että Lorna, nouse ylös, sinulla on paljon tehtävää tänään.

Lorna kertoo, että suojelusenkelin neuvon voi kokea tunteena tai äänenä sisällään. Vaikean päätöksen edessä ihmisestä voi tuntua, että hänen pitäisi tehdä tietyllä tavalla, vaikka muut ihmiset neuvoisivat toisin.

Jos ihminen kuitenkin tekee ratkaisunsa muiden ihmisten mielipiteen, eikä oman tuntemuksensa pohjalta, hän saattaa huomata jälkeenpäin valintansa olleen väärä.

– Voit löytää itsesi ajattelemasta, että sinun olisi pitänyt kuunnella sisintäsi. Uskon, että jos ihmisillä olisi vahvempi suhde suojelusenkeliinsä ja kuuntelisimme sitä herkemmin, tekisimme vähemmän virheitä. Kun saat tunteen, että pitää mennä vasemmalle, mene vasemmalle äläkä kysele miksi. Suojelusenkeli kyllä johdattaa oikeaan suuntaan. Se ei ikinä pyydä ihmistä tekemään mitään väärää tai pahaa, olemaan ilkeä tai itsekäs tai satuttamaan ketään.

Lorna uskoo suolelusenkelten myös opettavan ihmisiä jatkuvasti.

– Opimme rakastamaan, olemaan myötätuntoisia, välittämään muista sekä seisomaan oikeiden asioiden takana. Lisäksi suojelusenkeli pitää meidät tietoisena henkisestä puolestamme.

Lorna on Suomi-fani

Lorna saapuu pian viidettä kertaa Suomeen puhumaan ihmisille enkeleistä.

– Odotan Suomen vierailuani monella tapaa. Suomi on minusta todella kaunis maa, ja tunnen olevani Suomessa aina kotona. Aion myös käydä perheeni kanssa Lapissa elämäni ensimmäistä kertaa. Minulla on myös Suomessa ystäviä, joiden tapaamista odotan. Odotan innolla myös sitä, että saan puhua ihmisille, siunata heitä ja kertoa heille, että näen suojelusenkelin seisovan heidän vierellään.

Lorna Byrne vierailee Suomessa 18.–25.11.2017 . Hänellä on viisi yleisötapahtumaa sekä kirjakauppavierailuja Helsingissä, Savonlinnassa, Jyväskylässä, Oulussa ja Torniossa. Lisätietoja: www.lornabyrne.fi

Kuka?

Lorna Byrne (s. 1953) on irlantilainen kirjailija. Hänen suomennettuja teoksiaan ovat:

  • Enkeleitä hiuksissani, 2009
  • Portaat taivaaseen, 2011
  • Toivon viesti enkeleiltä, 2012
  • Taivaallinen rakkaus, 2014
  • Enkelten kosketus, 2017

Kommentit (5)

Lorna Byrne…haluaisin tavata hänet…hänen kirjansa ovat mielenkiintoisia,uskon kyllä enkeleihin!

25
2

Lorna Byrne…haluaisin tavata hänet…hänen kirjansa ovat mielenkiintoisia,uskon kyllä enkeleihin!

25
2

Hyvä kommentti! Mielenkiintoista olisi tavata kyseinen henkilö, koska uskon itsekin enkeleihin ja olen nähnyt heitä.

Ei hyvänen aika, ei järjen häivää! Nainen on onnistunut tuotteistamaan oman mielenhäiriönsä tai on huijari. Ja artikkelissa ei kritiikin häivää, mikä ihmisiä vaivaa. Emme elä enää keskiaikaa. Ihmisillä on pääsy kaikkeen maailman julkiseen tietoon, mutta uskotaan enkeleihin. Sulka lattialla??? Ei anna kovin älykästä kuvaa ihmisesta enkeleihin uskominen, mutta onko Byrne silkka huijari vaiko vain ns. pihalla?

1
9

Pakko olla kyse enkelistä jos puistosta löytää höyhenen sillä puistoissahan ei tunnetusti ole lainkaan lintuja. Osalta ihmisistä näyttää tyystin puuttuvan kyky kriittiseen ajatteluun. kun joku löytää kotoaan höyhenen ja ensimmäisenä hänelle tulee mieleen enkeli eikä se että höyhen on tarttunut vaikkapa metsäkävelyn yhteydessä vaatteisiin, niin pitäisin sitä jo ihmeenä että ko. ihminen tulee toimeen ilman 24/7 valvontaa. Ihminen jolta puuttuu noinkin täydellisesti kyky kriittiseen ajatteluun on vaaraksi itselleen ja muille.

Luen parhaillaan Portaat taivaaseen -kirjaa, jossa Lorna kehottaa ihmisiä pyytämään suojelusenkeliltään merkkiä olemassaolostaan. Mietin itsekseni tätä, samalla kun olin tekemässä uutta treeniohjelmaani. Radioon olin valinnut jostain syystä iskellmäkanavan, jota yleensä en koskaan kuuntele. Mietin merkin pyytämistä mielessäni kun hetki sen jälkeen radiokanavalla lähti soimaan Juha Tapion ja Johanna Kantolan Rakastettu. Useimpien mielestä varmasti vain yhteensattuma, minulle se pyytämäni merkki:

Minä unen läpi vajoan
Joku jätti höyhenen huoneeseen
Ja niin kuin jostakin kaukaa
Mä kuulisin kuiskauksen:

Älä pelkää, älä pelkää,
sinä et pääse putoamaan
Rakastettu on oikea nimesi
ja tulee nimenäsi olemaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme