Ensitreffit alttarilla -Esa on edelleen sinkku! “Voisin lähteä treffeille minua somessa lähestyvän naisen kanssa”
Katsojien suosikiksi nouseminen oli Esalle yllätys.
Julkkikset

Ensitreffit alttarilla -Esa on edelleen sinkku: “Voisin lähteä treffeille minua somessa lähestyvän naisen kanssa”

Esa ei löytänyt rakkautta Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta. Avioliitto ja perhe ovat kuitenkin yhä katsojien suosikiksi nousseen Esan toiveissa. – Opin, että rauhallinen eteneminen suhteessa on meikäläisen juttu.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: MTV

Ensitreffit alttarilla -ohjelman neljännellä tuotantokaudella yksi kolmesta avioliittoon ensitapaamisellaan astelleista pareista oli hyvinkääläinen Aliisa, 26, ja pieksämäkeläinen Esa, 29. Aliisan ja Esan toisilleen valitsivat ohjelman asiantuntijat eli seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen, rakkaustutkija Jason Lepojärvi ja psykologi Tony Dunderfelt.

Vaikka parin onni ei kestänyt ohjelman kuutta viikkoa kauempaa, sympaattisesta ja kiltistä Esasta tuli hetkessä katsojien suosikki.

– Sinkkuna olen ja ihan itsekseni elelen, Esa paljastaa tämän hetken parisuhdestatuksensa.

Suosio tuli täytenä yllätyksenä ja ihmetyttää yhä

Ohjelman lopussa Aliisa ja Esa päättivät erota, koska Aliisa ei kokenut Esaa kohtaan ihastumisen tunteita. Loppuratkaisun kuulemisen jälkeen sosiaalinen media täyttyi Esaa ylistävistä kommenteista ja sen hehkuttamisesta, kuinka monet sinkkunaiset ovat onnellisia siitä, että Esa on nyt vapailla markkinoilla.

Jopa Esan työnantaja eli VR otti osaa sosiaalisen median keskusteluihin alla olevalla humoristisella tekstillä ja kuvalla.

Esalle suosio tuli täytenä yllätyksenä. Hän ei edelleenkään osaa analysoida, miksi juuri hänestä tuli katsojien suosikki.

– Ihmettelen asiaa syvästi. Eikö tällaisia tavallisia, suomalaisia miehiä ole Suomen maassa muitakin? Vai onkohan tavallisuuteni juuri se asia, mikä viehättää? En tiedä. Ei suosio minun elämääni ole vaikuttanut millään tavalla. Olen jatkanut elämistä ihan samalla tavalla ja pysynyt ihan samana ihmisenä kuin ennenkin. Ihmiset tulevat aika harvoin puhumaan kasvotusten, Esa kertoo.

No, onko Pieksämäen junissa ollut ruuhkaa?

– Kun olen sattunut näkemään, niin ovat ne olleet aika täynnä. Mutta en kyllä tiedä, johtuuko se minusta. Voi olla ihan jouluruuhkaa, Esa pohtii pilke silmäkulmassa.

Haaveena edelleen avioliitto ja perhe

Esan tulevaisuudenhaaveet ovat edelleenkin pitkäaikainen parisuhde, naimisiin meneminen ja perheen perustaminen. Enää hän ei kuitenkaan halua, että asiat tehdään pikapikaa niin kuin ohjelmassa.

– Ohjelman myötä opin, että rauhallinen eteneminen suhteessa on kuitenkin enemmän meikäläisen juttu, Esa linjaa.

Ohjelman jälkeen Esa on saanut runsaslukuisten kannustusviestien lisäksi myös treffipyyntöjä sosiaalisessa mediassa. Voisiko Esan unelmien nainen löytyä sosiaalisesta mediasta?

– Miksi ei! Voisin ihan hyvin lähteä treffeille minua somessa lähestyvän naisen kanssa.

Esan unelmien nainen on huumorintajuinen, ihmisten kanssa hyvin toimeen tuleva ja puhelias – ja ihan tavallinen niin kuin hänkin.

– Ja sellainen, jolla on omat juttunsa, mutta joka tykkää kuitenkin tehdä asioita myös yhdessä. Toivon, että kumppanini on paitsi kumppanini myös paras kaverini, Esa sanoo.

Aliisan kanssa hyvissä väleissä

Aliisan ja Esan välit ovat edelleen hyvät. He ovat keskenään ystäviä ja vaihtavat kuulumisia aina silloin tällöin.

– Jos jotain tulee, toiselle voi aina soittaa tai laittaa viestiä, Esa kertoo.

Esalla ei ole Ensitreffit alttarilla -ohjelmaan osallistumisesta mitään pahaa sanottavaa. Häntä ei kaduta.

– En vaihtaisi päivääkään pois. Totta kai olisin halunnut, että avioliitollemme olisi käynyt toisin. Mutta vaikka asiantuntijat kuinka valitsevat parin, joka vaikuttaa hyvältä, niin henkilökemioista ei silti tiedä. Ohjelmaan osallistuminen oli hyvä kokemus, ja olen edelleen hyvillä mielin asiasta, Esa sanoo.

X