Ihmissuhteet 14.7.2017

Ensitreffit alttarilla -pari Tiina ja Samuel astelivat uudelleen alttarille: ”Halusimme itse valita toinen toisemme”

Teksti: Hilppa Alanko Kuvat: Markku Tahvanainen
Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa viime vuonna avioituneet Tiina ja Samuel Svahnström uusivat vihkivalansa. Ensimmäisissä häissään heidät valitsi toisilleen ohjelman asiantuntijat, toisissa häissään he valitsivat itse toinen toisensa.

Viime vuoden Ensitreffit alttarilla -ohjelman suosikkipari Tiina, 36, ja Samuel Svahnström, 34, uusivat vihkivalansa Pyhän Laurin kirkossa Vantaalla toukokuussa, vain muutama päivä ensimmäisen hääpäivänsä jälkeen. Kirkkovihkiminen oli parille luonnollinen valinta, sillä usko yhdistää Tiinaa ja Samuelia, vaikka Samuel ei kirkkoon kuulukaan.

– Ajattelen, että usko liittyy arvoihimme. Että olemme armollisia itsellemme ja toisillemme sekä pyrimme pitämään arjessa perushyveitä yllä. Siksi vihkiminen kirkossa oli meille tärkeää, Tiina summaa.

Ohjelmassa nähdyissä häissä Tiinan ja Samuelin toisilleen valitsivat haastattelujen ja testien perusteella rakkaustutkija Jason Lepojärvi, seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen ja psykologi Tony Dunderfelt. Toisissa häissä asetelma oli erilainen.

– Halusimme itse valita toinen toisemme. Se oli meille kummallekin tärkeä syy mennä uudestaan naimisiin, Samuel kertoo.

Toiset häät olivat iloiset riemujuhlat

Suoraan kirkosta Tiina ja Samuel sekä häävieraat siirtyivät juhlatilaan, jossa tarjoiltiin kuohuviiniä ja sormiruokaa, kuten pulled pork -pitaleipiä. Hääkakun sijaan tarjolla oli pieniä suklaaleivoksia.

– Meillä oli jo istuva illallinen ensimmäisissä häissämme. Toisissa häissämme vain vanhoille ihmisille oli varattu pöydät, Samuel kertoo.

Suurin satsaus häissä oli bilebändi, joka soitti hääparin lempikappaleita Ensitreffit alttarilla -Spotifty-listasta.

Loppuillasta jatkoille suunnattiin Sokos Hotel Vantaan Tulisuudelman vip-tiloihin.

– Ensimmäinen hääjuhlamme loppui jo kymmeneltä, mutta näissä toisissa bileissämme juhlimme ihan tappiin asti, Samuel sanoo.

Uutta häämatkaa Tiina ja Samuel eivät ole vielä toisten häidensä jälkeen tehneet. Suunnitelmissa on kuitenkin monet yhteiset matkat. Viimeksi pari oli Thaimaassa tammi-helmikuun vaihteessa.

– Matkustamme aina, kun se on mahdollista, Tiina kertoo.

Ajatuksena oli pukeutua samoihin hääasuihin

Tiina ja Samuel sopivat heti vihkivalan uusimisesta päättämisen jälkeen, että he astelevat alttarille samoissa vaatteissa kuin ensimmäisellä kerralla.

– Koska niin moni hieman pyöristyy ensimmäisen aviovuoden aikana, päätimme, että meidän on mahduttava samoihin asuihin kuin vuosi sitten, Tiina kertoo.

Samuel sattui kuitenkin löytämään valkoisen rippipukunsa ja ihastui siihen ikihyviksi.

– Sitä piti pienentää, joten sovimme, että se on hyväksyttävä asu. Ainakin näytimme parilta, kun olimme molemmat valkoisissa, Tiina sanoo.

– Ensimmäisissä häissä en uskaltanut revitellä. Nyt sain ja uskalsin olla oma itseni myös pukeutumisen puolesta, Samuel sanoo.

Entä miten helposti Tiina veti vanhan hääpukunsa ylleen?

– Söin jääpaloja viimeiset kaksi viikkoa, että sain ahdettua itseni hääpukuuni. Oli aika tiukassa, Tiina kertoo naureskellen.

Perinteistä parisuhdearkea

Tällä hetkellä Tiina ja Samuel viettävät hyvin perinteistä parisuhdearkea Tikkurilassa yhdessä asuen. He etsivät aktiivisesti uutta isompaa asuntoa.

– Postinumero ei muutu, Samuel vastaa kysymykseen uuden asunnon sijainnista.

Häiden lisäksi Tiina ja Samuel aikovat pian ottaa uusinnan muustakin viime vuoden yhteisestä tekemisestä: pian järjestettäviä Tikkurila-festareita pari odottaa jo innolla. Tänä vuonna Tiina on uskaltanut luottaa siihen, että festareille mennään pariskuntana, eikä ole piilottanut omaa lippuaan niin kuin ohjelman kuvausten aikana.

– Lippumme ovat jääkaapin ovessa kiinni magneeteilla, Tiina kertoo.

Lue myös:

Ensitreffit alttarilla -pari Tiina ja Samuel: ”Olemme olleet vain kolme yötä erossa toisistamme”

Ensitreffit alttarilla -pari Tiina ja Samuel: ”Pystymme luottamaan toisiimme aivan täysin”

Ensitreffit alttarilla -pari Milla ja Kimmo avautuvat tunteistaan: ”Vollotin lattialla ja kerroin Kimmolle rakastavani häntä”

Ensitreffit alttarilla -pari Milla ja Kimmo: tähän rakastuimme toisissamme

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi