Julkkikset

Erin ei anna maailman määritellä, millainen nainen ja äiti hän on – nämä 3 asiaa hän on tehnyt yleisten odotusten vastaisesti

Laulaja-lauluntekijä Erin, 42, on vahvasti sitä mieltä, että maailman ei saa antaa määritellä, millainen nainen ja äiti itse on. Erin paljasti kolme asiaa, jotka hän on tehnyt toisin kuin häneltä olisi odotettu.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Nelonen Media

Erin Anttila ei ole aina toiminut yleisten odotusten mukaisesti.

Laulaja-lauluntekijä Erin, 42, on vahvasti sitä mieltä, että maailman ei saa antaa määritellä, millainen nainen ja äiti itse on. Erin paljasti kolme asiaa, jotka hän on tehnyt toisin kuin häneltä olisi odotettu.

Laulaja-lauluntekijä Erin eli Erin Anttila, 42, on mukana Vain elämää -ohjelman juhlakaudella eli 10. tuotantokaudella. Ensimmäisen kerran Erin nähtiin ohjelman 1. tuotantokaudella vuonna 2012.

Erin kokee, että juhlakausi sai hyvin energisen startin.

– Minusta tuntuu, että monet kaudet ovat alkaneet energialtaan alhaalta, ja energiatasot ovat nousseet ohjelman edetessä. Tällä kaudella oli räjähtävä alku ja jossain vaiheessa energia hyvällä tavalla tasoittui. Mukana oli monta energiapakkausta, varsinkin Late ja Samu, Erin kertoo viitaten 10. kaudella mukana olleisiin artisteihin Lauri Tähkään ja Samu Haberiin.

Vain elämää -juhlakauden artistit
Vain elämää -ohjelman 10. kaudella nähtävät artistit ovat Lauri Tähkä, Antti Tuisku, Erin, Paula Vesala, VilleGalle, Maija Vilkkumaa, Elastinen ja Samu Haber.

Biisien kirjoittamien on Erinille väylä ilmaista anarkistista puoltaan

Itseään Erin kuvailee hyvin rauhalliseksi.

– En ole uhoajaluonne, Erin sanoo.

Silti Erininin kappaleista voi löytää ripauksia anarkiaa. Monet kappaleista käsittelevät hyvin vaiettuja asioita. Esimerkiksi Onko se oikein -niminen kappale kertoo abortista ja Vanha nainen hunningolla -kappale käsittelee ikääntyneen naisen seksuaalisuutta.

– Ehkä biiseissä on anarkiaa, vaikka en käyttäydykään muuten anarkistisesti. Biisinkirjoittamisen kautta on syntynyt väylä ilmaista tällaista puolta itsessäni, Erin selittää.

Erin on vahvasti sitä mieltä, että maailman ei saa antaa määritellä, millainen nainen ja äiti itse on. Vaikka Erin ei koe käyttäytyvänsä anarkistisesti, on hän silti toiminut useampaan kertaan yleisten odotusten vastaisesti. Erin antoi asiasta kolme esimerkkiä.

Millä tavoin Erin on toiminut yleisten odotusten vastaisesti?

1. Lukion jälkeen opiskelujen sijaan laulajan uralle lähteminen

Erin ei valinnut perinteistä polkua ammattiin kouluttautumisessa, vaan lähti lukion jälkeen laulajan uralle.

– Lukion jälkeen en täyttänytkään yhteishakulomaketta.

2. Lasten hankkiminen hieman myöhemmällä iällä

Erinillä on puolisonsa, Nylon Beatin entisen kitaristin Vesa Anttilan kanssa nykyään kaksi lasta.

– Mietin pitkään ylipäätään sitä, hankinko lapsia ollenkaan. Sain ensimmäisen lapseni 36-vuotiaana. Aika monta vuotta sain kuunnella sitä, että milloin aion hankkia lapsia ja kannattaisi kyllä nyt jo. Se on superärsyttävää.

3. Perinteisen kodin hengettären roolin jättäminen, koska se ei tunnu omalta

Erin on kokenut paineita ruoanlaitosta.

– En osaa yhtään laittaa ruokaa tai leipoa. Pitää muistuttaa itseä siitä, että se ei haittaa. On olemassa kaikenlaisia naisia ja kaikenlaisia äitejä. Tämä toimii myös toisinpäin. Minun ei tarvitse olla tosi kova jätkä, jotta osoittaisin, etten ole liian perinteinen nainen. Jos minun tekee mieli laittaa korkkarit jalkaan ja ripset naamaan, niin sekin on täysin ok.

Lue myös:

Erin Anttila: ”Päädyin parrasvaloista kaupan kassalle”

Laulaja Erin: ”Ihailin nuorempana nelikymppisiä naisia”

X