Julkkikset

Etäsuhteessa elävät, vauvasta haaveilevat Johanna Pakonen ja Antti Lehto: ”Näemme toisiamme 2–7 päivänä kuukaudessa”

Laulaja Johanna Pakonen ja Antti Lehto ovat eläneet jo kaksi vuotta etäsuhteessa. Vaikka rakkauden välissä on 600 kilometriä, heidän haaveissaan on yhteinen koti ja lapsi. – Olemme keskustelleet mahdollisesta perheenlisäyksestä. Tässä asiassa joudun muistuttamaan Anttia, että olen 42-vuotias, Johanna sanoo.

Teksti:
Eveliina Lauhio
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Antti Lehdolla ja Johanna Pakosella on 10 vuotta ikäeroa. Nyt he haaveilevat perheenlisäyksestä.

Laulaja Johanna Pakonen ja Antti Lehto ovat eläneet jo kaksi vuotta etäsuhteessa. Vaikka rakkauden välissä on 600 kilometriä, heidän haaveissaan on yhteinen koti ja lapsi. – Olemme keskustelleet mahdollisesta perheenlisäyksestä. Tässä asiassa joudun muistuttamaan Anttia, että olen 42-vuotias, Johanna sanoo.

Laulaja Johanna Pakonen, 42, ja projektijohtaja Antti Lehto, 31, elävät etäsuhteessa olosuhteiden sanelemana. Antti asuu yksin Helsingissä, ja laulaja Johanna 6-vuotiaan tyttärensä Nellin kanssa Oulussa. Rakkauden välissä on 600 kilometriä.

Antti työskentelee tapahtuma-alalla Tapaus Oy:n projektijohtajana ja esiintyy kerran kuussa Scandinavian Hunks -ryhmän kanssa. Työt ovat pääosin Helsingissä mutta voivat viedä hänet vaikka Las Vegasiin. Laulajan ura taas vie Johannaa keikoille eri puolille Suomea.

– Näemme toisiamme kuukaudessa 2–7 päivänä. Monesti nekin menevät niin, että Antti ehtii tulla töistä kotiin Lauttasaareen vain hetkeä ennen kuin minä lähden ajamaan keikalle, Johanna sanoo.

Kaksi vuotta seurustelleet Johanna ja Antti ovat puhuneet moneen kertaan yhteen muuttamisesta, mutta sopivaa kompromissia asuinpaikasta ei ole vielä löytynyt.

Omaan aikaan ja tilaan tottuneille aikuisille hynttyiden yhteen laittaminen voi myös olla kova paikka, eikä lapsiperheen elämä ole Antille entuudestaan tuttua.

– Vaikka uskonkin sataprosenttisesti suhteeseemme, pieni järjen ääni huutaa päässäni, että olkaa nyt aivan varmoja siitä, miten yhteinen arki samassa kodissa sujuisi, ennen kuin teette päätöstä, Johanna sanoo.

Vauvahaaveiden esteenä ikä?

Vaikka etäsuhde on raastanut molempia, ero ei ole käynyt tosissaan kummankaan mielessä. Pariskunta on puhunut myös yhteisestä lapsesta. Johannan mukaan se on ainoa asia, johon heidän ikäeronsa vaikuttaa – Antti on Johannaa kymmenen vuotta nuorempi.

– Meillä on vauvahaaveita. Olemme keskustelleet mahdollisesta perheenlisäyksestä. Tässä asiassa joudun muistuttamaan Anttia, että olen 42-vuotias. Lapsen saaminen ei ole minulle todennäköisesti enää kovin kauan mahdollista, jos on enää edes tällä hetkellä.

Johanna Pakonen ja Antti Lehto
Johanna Pakonen ja Antti Lehto ovat olleet yhdessä kaksi vuotta.

Antti on aina ajatellut, että perhe olisi mukava, sitten joskus.

– Se luo tietenkin hieman paineita, että isäksi tuleminen Johannan kanssa ei ehkä ole kauan mahdollista.

– Suhtautumiseni perheen perustamiseen on vaihdellut vuosien varrella. Viimeisen kahden vuoden aikana ajatukseni ovat tulleet selkeämmiksi. Nyt tiedän, että haluan elää perhe-elämää, jossa olisi tämänhetkisen kokoonpanon lisäksi yhteisiä lapsia. Koska asumme tällä hetkellä eri puolilla Suomea, ajatus lapsesta tuntuu kuitenkin vielä melko kaukaiselta, vaikka olisikin hienoa tulla isäksi, Antti pohdiskelee.

Myös Johannaa askarruttavat käytännön asiat. Olisi mukavaa asua ensin edes hetki saman katon alla, ennen kuin perheenjäsenten lukumäärä kasvaa. Lisäksi hän aprikoi, jaksaisiko nelikymppisenä aloittaa kaiken alusta.

Johanna ei kuitenkaan halua alkaa murehtia sitä, voiko hän enää tulla raskaaksi.

– Silloin seksistä tulisi pakonomaista yrittämistä ja parisuhteen fiilis kärsisi. Lasta ei ole vielä yritetty, mutta ajatus muhii mielessä. Suhtaudun asiaan niin, että lapsi tulee, jos on tullakseen. Meillä on hyvä elää Antin ja Nellin kanssa myös kolmistaan, toivottavasti pian saman katon alla.

Luit lyhennelmän Anna-lehden kansijutusta. Miten Johannan ja Antin etäsuhde toimii? Millainen miehenmalli Antti haluaa olla Johannan tyttärelle? Millainen äiti Johanna on? Lue Johannan ja Antin yhteishaastattelu Anna 29/2018 -numerosta tai tilaa lehden lukuoikeus täältä!

X