Nanna Karalahti
Julkkikset

Fitness-tähti Nanna Karalahti: ”Onni ei tule siitä, että pudottaa viisi kiloa”

Nanna Karalahti, 28, tietää kokemuksesta, että turhista asioista stressaaminen kannattaa unohtaa. Hänen esikoispoikansa Jax täyttää toukokuussa vuoden. – Uni on tärkein asia hyvinvoinnissa. Siihen pystyy vaikuttamaan ruoalla ja treenin määrällä, Nanna sanoo.
Teksti: Virpi Valtonen Kuvat: Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Fitness-tähti ja personal trainer Nanna Karalahden, 28, ja hänen aviomiehensä, ex-jääkiekkoilija Jere Karalahden, 41, Jax-poika täyttää toukokuussa vuoden.

Nanna sanoo, että hän on tähän asti elänyt täysin Jax-vauvan ehdoilla, mutta tilanne on muuttumassa lapsen kasvamisen myötä.

– Nyt on se vaihe, että Jax imee ja syö jo vähemmän. Se tarkoittaa minulle sitä, että pääsen pariksi tunniksi liikenteeseen ilman sitä hirveää rumbaa, että pumppaan maitoa ja mietin hoitajaa. Se on ihanaa, Nanna toteaa leveästi hymyillen.

– Ensimmäinen vauvavuosi on sitovaa aikaa: sitä on täysin kiinni vauvassa. Vaikka se on tosi ihanaa, tarvitsen myös omaa aikaa. Nyt, kun tilanne vauvan kanssa on helpottunut, yritän käyttää sen hyväksi. Huomaan, että sen ansiosta jaksan taas paremmin.

Mustavalkoinen ajattelu vaihtui armolliseen itsekuriin

Urheilun parissa töitä tekevä ja terveellistä elämää viettävä Nanna osallistuu lauantaina 20. toukokuuta Helsingin Kansalaistorilla Naisten Kympin hyvinvointipäivään, jossa hän luennoi omasta tiestään armolliseen itsekuriin ja hyväksyvämpään minäkuvaan.

– Onni ei tule siitä, että pudottaa viisi kiloa. Se tulee siitä, miltä sisällä tuntuu. Onneen pystyy tietysti vaikuttamaan liikunnalla ja ravinnolla, mutta turhien asioiden stressaaminen kannattaa unohtaa. Niillä ei ole merkitystä.

Nanna kertoo stressanneensa itsekin aikoinaan paljon ja turhasta.

– Olen ollut todella mustavalkoinen treenaamiseen ja hyvinvointiin liittyvien asioiden suhteen. Mutta onneksi olen oppinut muuttamaan ajatuksiani. Sen ansiosta elämäni on helpottunut todella huomattavasti. Painotan valmennuksissanikin naisille sitä, että elämä muuttuu, kun oppii muuttamaan ajatuksiaan, Nanna kertoo.

Pienen lapsen äitinä riittävä ja hyvä uni on tullut Nannallekin yhä tärkeämmäksi.

– Uni on tärkein asia hyvinvoinnissa. Siihen pystyy vaikuttamaan ruoalla ja treenin määrällä.

Nanna sanoo huomanneensa, että hänen unenlaatunsa on paljon huonompaa silloin, kun hän syö huonosti ja on treenaamatta.

– Elinvoimaisuuteni on suoraan verrannollista siihen, miten olen syönyt ja urheillut. Esimerkiksi tänä aamuna heräilin ilman herätyskelloa ennen poikaa, mutta silloin, kun syön ja liikun huonommin olen todella väsynyt ja haluaisin vain maata sohvalla ja syödä herkkuja. Sekin on silloin tällöin mielenterveyden kannalta hyvä juttu, mutta levosta ja pienestä herkuttelusta ei saa ikinä tulla morkkiksia.

Lue lisää:

Nanna Karalahti: ”Äidiksi tulo on muuttanut kaiken”

Nanna Karalahti: ”Suomalaisnainen treenaa paljon kovempaa kuin ruotsalainen”

X