Julkkikset

Häädieettejä vetävä Martina Aitolehti: Tämän takia en itse koskaan laihduta

Martina Aitolehti astelee kesällä alttarille rakkaansa Stefan Thermanin kanssa. Vaikka Martina vetää suunnittelemiaan häädieettejä asiakkailleen, hän itse ei aio ryhtyä dieetille ennen omia häitään. – Enemmän mietin sitä, että saan tarpeeksi ruokaa ja että ruoka on sellaista, että jaksan.
30.5.2018 Teksti: Hilppa Alanko Kuvat: OM-arkisto

Martina Aitolehti, 35, on intohimoinen liikkuja ja triathlon-harrastaja. Hän on parhaillaan mukana Speedon kampanjassa, jossa hän treenaa uintia olympiauimari Matti Rajakylän johdolla. Seuraava triathlon-kisa Martinalla on sunnuntaina. Sitä varten hän on treenannut jo pitkään hyvin monipuolisesti.

Ei tarvetta häädiettiin

Martina menee kesällä naimisiin miesystävänsä Stefan Thermanin, 30, kanssa. Vaikka Martina vetää suunnittelemiaan häädieettejä asiakkailleen, itse hän ei aio häädieetille ryhtyä.

– Kulutukseni on niin kova, että en mieti mitään dieettiä ikinä. Enemmän mietin sitä, että saan tarpeeksi ruokaa ja että ruoka on sellaista, että jaksan, Martina kertoo.

Martina haluaa opettaa asiakkailleenkin, että ilman dieettejäkin voi pysyä hyvässä kunnossa.

– Kun kaikki palaset ovat kohdillaan, ei tarvitse miettiä, saako syödä. Aina saa syödä, jos syö oikeaa ruokaa. Silloin ei varmasti liho. Ei ole tarvetta nipistää mistään ruoasta. Ruoka on polttoaine. Ei autokaan kulje ilman bensaa. Ihan sama pätee kehoon, Martina sanoo.

Treenejä yhdessä Stefanin kanssa

Martina ja Stefan jakavat urheilullisen elämäntyylin. Stefan on entinen alppinisti, joten kovaa treenaaminen on hänellekin tuttua puuhaa.

– Myös Stefan on innostunut triathlon-harjoittelusta. Välillä treenaamme yhdessä, Martina paljastaa.

Häistä ei ole tulossa mediaspektaakkelia

Tulevia häitään Martina ei halua juurikaan kommentoida. Hän kuitenkin kertoo, että sekä hän että Stefan haluavat viettää häitä ilman median läsnäoloa.

– Häihimme ei tule yhden yhtä lehteä, Martina sanoo.