Julkkikset

Heidi Sohlberg löysi laulaja Waltteri Torikasta sydänystävän: ”Ystävät huolehtivat siitä, ettei sairauden pelko saa liikaa valtaa”

Juontaja Heidi Sohlbergin ja oopperalaulaja Waltteri Torikan ystävyys syttyi vasta muutama vuosi sitten, mutta Waltteri on jo ehtinyt olla Heidin tukena niin syöpähoidoissa kuin avioerossakin. – Waltterin kanssa voin itkeä ja nauraa, Heidi sanoo.
2.5.2019 Teksti: Miia Siistonen Kuvat: Mirva Kakko

Kesken konsertin orkesteri poistui lavalta. Paikalle jäivät vain solisti Waltteri Torikka ja kitaristi Juha Savela. Yleisössä supistiin: mitähän nyt tapahtuu? Sitten laulaja alkoi puhua ystävyyden merkityksestä ja siitä, kuinka tärkeätä on tukea läheisiä silloin, kun heillä on vaikeaa.

– Tämä on sinulle, Heidi, hän totesi ja aloitti kappaleen Silta yli synkän virran.

Yleisön joukossa Heidi Sohlberg tuijotti esiintyjää sumentunein silmin. Hänen päänsä oli kalju, sillä rankat syöpähoidot olivat vieneet hiukset, ripset ja kulmakarvat.

Tuolloin, joulukuussa 2016, Heidi oli kokoontunut lähipiirinsä kanssa Waltterin konserttiin entisessä kotikaupungissaan Jyväskylässä. Heidin ja Waltterin ystävyys oli vielä tuore, mutta yleisössä oli paljon ihmisiä, jotka olivat tunteneet Heidin koko ikänsä. Sieltä täältä salista kantautui niiskauksia.

Lavalla Waltteri ei uskaltanut kertaakaan katsoa suoraan Heidiin. Hän pelkäsi äänensä murtuvan.

100-prosenttisella luottamuksella

Puusta katsoen näillä kahdella ei näyttäisi olevan paljon yhteistä. Heidi Sohlberg, 37, on entinen missi ja eronnut kahden tyttären äiti. Waltteri Torikka, 34, on oopperalaulaja ja poikamies.

Silti he ovat löytäneet yhteisen sävelen.

Heidillä on laaja ystäväpiiri, johon kuuluu myös miehiä. Mutta Waltteri on ensimmäinen, josta tuli sydänystävä.

– Waltteri on semmoinen herkkä hulluttelija. Hänen kanssaan voin itkeä ja nauraa. Saatamme puhua isoista ja vakavista asioista ja seuraavassa hetkessä laittaa täysin ranttaliksi.

Waltteri kuvailee itseään taiteelliseksi runopojaksi, jonka on aina ollut helppo tulla juttuun naisten kanssa. Työssään hän joutuu olemaan sosiaalinen, mutta lähipiiri on pieni.

– Minulla on yhden tai kahden käden sormilla laskettava joukko ihmisiä, joihin voin täysin luottaa. Heidi on heistä yksi. Hän on eläväinen ja valoisa persoona. Tunnen, että hänen seurassaan nämä ominaisuudet tarttuvat minuunkin. Heidin kanssa voin olla täysin oma itseni.

Waltteri on tuttu vieras Sohlbergeilla. Viimeksi koko porukka lojui sohvalla syömässä popcornia ja katsomassa Heidin tyttärien valitsemaa elokuvaa Inside Out. Illan päätteeksi Waltteri villitsi tytöt tekemään kanssaan jumppaliikkeitä.

– Itselläni kun ei ole perhettä, tuollaiset koti-illat ovat minulle valtavan voimaannuttavia. Ne tuovat myös vastapainoa työlle. En voisi olla läsnä lavalla tuhansien ihmisten edessä, ellen välillä saa heittäytyä lapseksi ja nauraa itselleni. Noista pienistä hetkistä saa paljon voimaa.

Waltteri Torikka ja Heidi Sohlberg

Waltterin Caruso-koira viihtyy Heidin sylissä.

Waltteri puolestaan tuki Heidiä sairauden aikana. Hän jopa tarjoutui seuraksi sytostaattihoitoon. Mies istui vieressä ja puhui mukavia samalla, kun solumyrkky valui Heidin suoneen.

– Totesimme, että tässä ollaan eikä muuta voida. On pakko hyväksyä tosiasiat, mutta synkistely ei ainakaan helpota oloa, Waltteri sanoo.

– Heitimme hyvää läppää, ja sain ajatukset muualle. Musta huumori on ollut minun selviytymiskeinoni, Heidi jatkaa.

Pienen pelon sairaus jätti Heidiin. Viime syksynä häneltä poistettiin varmuuden vuoksi munasarjat. Yhä hän kuulostelee kroppaansa ja jokainen poikkeava tuntemus herättää kysymyksen: eihän se vain ole syöpä?

– Onneksi ystävät huolehtivat siitä, ettei pelko saa liikaa valtaa.

Luit juuri lyhennelmän Annan kansijutusta 18/2019, jossa Heidi Sohlberg ja Waltteri Torikka kertovat ystävyydestään. Miten Heidi ja Waltteri kohtasivat ensimmäisen kerran? Mitä Heidi ajatteli Waltterista etukäteen, miten käsitys sitten muuttui? Miten Waltteri ja Heidi viettävät yhteistä aikaa? Miten Heidin rintasyöpä vaikutti Waltteriin? Entä miten Waltteri oli tukena Heidin avioerossa? Lue lisää Annan numerosta 18/2019 tai tilaa lehden lukuoikeus täältä!

Lue myös

Suosittelemme