Julkkikset

Heikki Paasonen tunsi Maritansa vuosia ennen rakastumista: ”Se oli pitkään sellaista kissa-hiiri-leikkiä, jompikumpi oli aina tahollaan parisuhteessa”

Heikki Paasonen ja Marita Alatalo olivat olleet yhdessä puolisen vuotta, kun raskaus sai alkunsa, mutta ennen rakkauden leimahtamista pari oli tuntenut toisensa vuosia. – Mutta kun aloimme olla yhdessä, kaikki oli heti luontevaa.

Teksti:
Annan toimitus
Kuvat:
Sampo Korhonen

– Tuntuuko tämä hyvältä ja oikealta? Se on kriteeri, jolla teen kaikki päätökseni.

Heikki Paasonen ja Marita Alatalo olivat olleet yhdessä puolisen vuotta, kun raskaus sai alkunsa, mutta ennen rakkauden leimahtamista pari oli tuntenut toisensa vuosia. – Mutta kun aloimme olla yhdessä, kaikki oli heti luontevaa.

Hyvä, että ehdimme eteisessä kätellä. Tällä letkautuksella Heikki on tavannut vastata kysymykseen siitä, missä vaiheessa parisuhdetta lapsen yrittäminen tuli ajankohtaiseksi. Heikki ja Marita olivat olleet yhdessä puolisen vuotta, kun raskaus sai alkunsa, mutta ennen rakkauden leimahtamista pari oli tuntenut toisensa vuosia.

– Se oli pitkään vähän sellaista kissa-hiiri-leikkiä, jompikumpi oli aina tahollaan parisuhteessa. Mutta kun aloimme olla yhdessä, kaikki oli heti luontevaa.

Suuriinkin elämänmuutoksiin Heikki sanoo aina suhtautuneensa uteliaan ennakkoluulottomasti.

– Tuntuuko tämä hyvältä ja oikealta? Se on kriteeri, jolla teen kaikki päätökseni. Perstuntumalla mennään.

Suurin osa Heikin samanikäisistä ystävistä on saanut lapsia vasta aivan viime vuosina, eikä hän itse usko, että olisi ollut valmis isäksi yhtään aiemmin. Kun Heikki nuorempana seurasi vierestä tuttuja vanhempia, perhearki näyttäytyi jokseenkin ankeana. Hänellä ei ollut siihen kiire.

– Minun piti saada juosta pitkään baareissa ja mennä muutenkin just niin vapaasti kuin halusin. Jos tarjottiin kuukauden työkeikkaa ulkomailla, kysyin vain, että koska lähdetään.

Nyt on toisin. Edelleen kuukauden ulkomaankeikat voivat onnistua, mutta ennen päätöstä asiasta neuvotellaan kotona ja eri vaihtoehtoja punnitaan. Myös riskinottajana Heikki on muuttunut huolettomasta harkitsevammaksi.

– Kun vastuulla on lapsen elättäminen, talouteen vaikuttavia ratkaisuja täytyy miettiä tarkemmin.

Luit juuri lyhennelmän Annan jutusta, jonka on kirjoittanut Maria Mäkelä. Jutussa Heikki Paasonen kertoo muun muassa siitä, miksi viime vuosi tuntui erityisen raskaalta. Lue koko juttu Annasta 11/2023 tai digilehdestä. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

X