Selviytyät Suomi Helena Ahti-Hallberg
"Olin itsevarma lähtiessäni, ja ehkä vielä vahvempana palasin, kun löysin rajani", Helena Ahti-Hallberg kertoo Selviytyjät Suomi -kokemuksestaan.
Julkkikset

Helena Ahti-Hallberg vannoi, ettei häntä nähdä bikineissä televisiossa – toisin kävi

Selviytyjät Suomi -kisassa 16 julkisuudesta tuttua henkilöä lähtee Filippiinien viidakkoon kilpailemaan 30 000 euron voittopotista. Selviytyjien joukossa Filippiineille lähti myös Helena Ahti-Hallberg. Kotiin palattuaan hän halusi ensimmäiseksi pullon sokerikokista ja sipsipussin.
Teksti: Onnimanni Liukkonen Kuvat: Anthony Ubaud/Studio Fotonokka oyv

Tanssiyrittäjä ja Tanssii tähtien kanssa -tanssija sekä -tuomari Helena Ahti-Hallberg, 50, vannoi, ettei häntä tulla koskaan näkemään bikineissä televisiossa. Selviytyjien ensimmäistä jaksoa ei tarvitse pitkään katsoa, kun tuo lupaus tulee rikottua. Kuumuus oli yksi haasteista Filippiinien rantaviidakossa.

Realitykilpailun ryhmässä Helena omaksui itselleen luonnollisen roolin.

– Minä olin siellä leirillä tehokas. Siinä missä muut olivat väsyneitä ja ottivat päiväunia, niin minulla ei virta sellaisessa tilanteessa lopu lainkaan. Siellä minä lakaisin lehtiä pois hiekkapoluilta ja olin hyödyllinen leiritilanteessa.

Kilpailu vahvisti Helenan ajatusta siitä, että henkinen kantti kestää. Kovilla tosin oltiin.

– Kuvittelin, että kilpailut olisivat sellaisia, joissa vaaditaan muutakin kuin pelkkiä lihaksia; näppäryyttä ja nokkeluutta. Että naiset ja miehet olisivat tasa-arvoisessa asemassa, mutta ne tehtävät olivat ihan järkyttävän fyysisiä.

 Helena Ahti-Hallberg

”Olin itsevarma lähtiessäni, ja ehkä vielä vahvempana palasin, kun löysin siellä rajani. Yhtenä aamuna heräsin ja itkin sitä, kuinka paljon rakastan miestäni, kotia, työtä ja kollegoita”, Helena Ahti-Hallberg sanoo.

Eniten ärsytti juomapuoli.

– Vihaan vettä. Se oli ainoa juoma mitä siellä oli. Heti, kun tulin sieltä pois, halusin pullon sokerikokista ja sipsipussin.

Selviytyjät Suomi, SU 20.30 Nelonen

X