Julkkikset

Heli ja Aki Palsanmäen kotona jököttää huutokauppavuosien virheostoksia – kolho turhake on ylitse muiden

Tiukkojen vuosien jälkeen Heli ja Aki Palsanmäelle on ollut tärkeä hoitaa raha-asiat kunnialla. Kaikista tärkeintä on kuitenkin terveys.

Teksti:
Emilia Saloranta
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Heli ja Aki Palsanmäki.

Tiukkojen vuosien jälkeen Heli ja Aki Palsanmäelle on ollut tärkeä hoitaa raha-asiat kunnialla. Kaikista tärkeintä on kuitenkin terveys.

Heli ja Aki Palsanmäki ovat pitäneet omaa huutokauppaa kuusitoista vuotta. Heidän elämästään ja huutokaupasta kertovan Huutokauppakeisari -ohjelman kuvaukset alkoivat jo vuonna 2013.

Aki kertoo, että vaikka hän oli koulussa kova jännittäjä, kameroiden edessä hän tunsi ensihetkistä asti olevan kuin kotonaan.

– Uskon, että ohjelman suosion salaisuus on se, että olemme omia itsejämme. Kyllä maalaispoika voi olla aika kuuma!

Puolisolla, Helillä, kesti kameroihin tottuminen pidempään.

– Olin ehkä ensimmäiset neljä vuotta kameroiden seuratessa hiljainen, enkä ole sellainen oikeasti ollenkaan, nainen totesi  Nelosen syyskauden ohjelmien lehdistötilaisuudessa.

Avaimet hukassa

Monia katsojia on kiinnostanut se, millaista tavaraa pariskunnan omaan kotiin on päätynyt.

– Niitä on ihan hirveästi. Silloin alussa Heli varsinkin huusi monenlaista kippoa ja kuppia ja osti niitä, kun käytiin muissakin huutokaupoissa. Taloudellinen tilanne oli alkuvuosina välillä niin tiukka, että siinä jouduttiin tyhjentämään muutaman kerran omat vitriinit, myymään omia tavaroita, että saatiin laskut maksettua.

Tavaroiden joukkoon on mahtunut myös virheostoja.

– Yksi on vaaliuurna, jonka ostin kymmenen vuotta sitten. Se on seisonut siitä asti tuunauspisteen vieressä, kun olen etsinyt sen avaimia sen kymmenen vuotta, Heli muistelee.

Molemmat painottavat, että ostamisen suhteen heille on vuosien aikana tullut ”järkeä päähän”. Molemmilla on yksi keräilykohde. Violetista pitävä Heli keräilee kotimaisia liilaa lasia ja Aki Kupittaan saven figuureita.

– Minulla on muutamia akustisia kitaroita seinällä, mutta olen niiden suhteen ostokiellossa, Aki sanoo ja vilkaisee Heliä.

Terveys ensin

Vaikeiden alkuvuosien jälkeen kaksikko osaa olla kiitollinen taloudellisesti vakaammasta tilanteesta. Koronavuosistakin selvittiin säästöjen turvin.

– Kyllä yksi tärkeä asia on aina ollut hoitaa raha-asiat hyvin. Viime vuosina terveys on noussut tärkeimmäksi. Pelaan nykyään padelia kaksi kertaa viikossa, Espanjassa jopa viisikin kertaa viikon aikana. Olen myös lopettanut tiettyjen nautintoaineiden nauttimisen kokonaan, Aki kertaa.

Heliltä löydettiin maaliskuussa kohdusta syöpä, joka saatiin hoidoilla kuriin. Enempää Heli ei halunnut kohtusyövästä ja prosessista kertoa. Mutta kyyneleet ovat yhä herkässä.

– Kyllä terveys on aina ollut kaikkein tärkeintä, se on minulle aina ollut selvää, Heli hymyili liikutuksen läpi.

X