Julkkikset

Juontaja Henkka Hyppönen: ”En ole koskaan googlannut itseäni enkä katso omia ohjelmiani”

Sekä radiossa että televisiossa juontajan töitä tehnyt Henkka Hyppönen ei juuri luota somekansan yleiseen mielipiteeseen. – Minua kiinnostaa arvostamieni ihmisten antama palaute. Sen saan muutenkin kuin verkon kautta, Henkka sanoo.
16.4.2018 Teksti: Hilppa Alanko Kuvat: Nelonen Media

Juontaja Henri ”Henkka” Hyppönen, 45, toimii puheenjohtajana uudessa some- ja digimaailmaan sijoittuvassa Kupla-tv-ohjelmassa. Ohjelmassa hän jakaa panelisteille viikon aiheisiin liittyviä, nettinokkeluutta mittaavia tehtäviä.

Henkka sanoo, että hän itse ei ole erityisen kiinnostunut siitä, mitä hänestä verkossa puhutaan. Hänen mielestään yleinen mielipide ei ole paras menestyksen mittari.

– En ole koskaan googlannut itseäni. En myöskään katso omia tv-ohjelmiani. Näen työni tulokset esimerkiksi tv-ohjelmaa tehdessä katsojaluvuissa. Ne kiinnostavat minua. Lisäksi minua kiinnostaa arvostamieni ihmisten antama palaute. Sen saan muutenkin kuin verkon kautta, Henkka sanoo.

Radiossa työskennellessään Henkka kuunteli ohjelmiensa nauhoja jälkikäteen ja analysoi omaa työtään. Hän kuitenkin huomasi, että toimintamallista oli hyötyä vain jonkin aikaa.

– Tietyn pisteen jälkeen alkaa korjata virheitä, jotka eivät oikeastaan edes ole virheitä. On paljon parempi ottaa muilta neuvoja vastaan siitä, mihin suuntaan pitää mennä, kuin yrittää itse tehdä analyysiä.

Somessa käydään usein alatyylistä ja huonolaatuista neuvottelua

Henkka käyttää sosiaalista mediaa varsin laajasti. Aktiivisimmin hänellä käytössä ovat WhatsApp, Twitter, Instagram, Mediumia ja LinkedIn.

Aikoinaan Twitter kiehtoi Henkkaa erityisesti siksi, että palvelussa oli paljon eri alojen asiantuntijoita, joiden näkemykset antoivat tietoa ja ajattelemisen aihetta.

– Nyt se on useimmiten sellaista alatyylistä ja huonolaatuista neuvottelua. Nykyään pitää valita paljon tarkemmin, ketä seuraa.

 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *