Annika Damström
– Musiikkia kuunnellessani rakentelen päässäni tanssikoreografioita, Annika kertoo.
Julkkikset

Heviä fanittava tv-toimittaja Annika Damström: ”Musiikissa rakastan draamaa ja voimaa”

Musiikki on energian lähde Annika Damströmille. Erityisen tärkeää on valita hyvä biisi, kun spinning alkaa. – Oikein tunnen, kuinka voima virtaa lihaksiin!
Teksti: Miia Siistonen Kuvat: Sampo Korhonen
Raskas musiikki on Ylen toimittajalle Annika Damströmille, 49, läheistä. Enää ulkoiset seikat eivät ole niin tärkeitä kuin nuorempana, jolloin keikkoja varten piti sonnustautua niittivyöhön ja bändipaitaan.

Varhaisteininä tukkaheviä

”Muistan, kun kuuntelin 1990-luvun alussa Metallican vasta ilmestynyttä Black Albumia. Olin juuri saanut ajokortin ja luukutin levyä autossa. Siihen liittyi väkevä vapauden tunne.

Musiikissa rakastan genrestä riippumatta draamaa ja voimaa. Haluan sen herättävän vahvoja tunteita. Varhaisteininä kuuntelin tukkaheviä: muuan muassa Mötley Crüeta, Bon Jovia ja Whitesnakea. Äidin mukana pääsin jo 14-vuotiaana Deep Purplen konserttiin. Metallican vanavedessä aloin kuunnella muutakin metallimusiikkia.

Kaveripiirissä makuni on herättänyt joskus ihmetystä ja huvittuneisuutta. Raskaassa musiikissa minua viehättää estetiikka ja tietty huumori: aikuiset ihmiset liehuvat linnanneitoina ja taisteluasuissa miekka kourassa. Minulle tuo estetiikka näyttäytyy joskus hieman koomisena, mutta ei se vähennä musiikin arvoa.”

Miehellä sama musiikkimaku

”Nuorempana sonnustauduin keikoille kiireestä kantapäähän, oli bändipaidat ja niittivyöt. Enää ulkoiset seikat eivät ole niin tärkeitä.

Viimeksi laittauduin täyteen sotisopaan viime syksynä mieheni firman juhliin, joiden teemana oli teinivuodet. Meillä on sama musiikkimaku, joten pukeuduimme hevipariskunnaksi. Ylläni oli nahkarotsi, revityt farkkusortsit, verkkosukkahousut ja leopardikuvioiset nilkkurit. Tukkaa kiharrettiin pari tuntia, jotta siitä saatiin tarpeeksi pöyheä.”

Musiikista energiaa spinningiin

”Olen musiikin suhteen hevijuuseri. Minulla on napit korvissa lähes aina, kun astun ulos ovesta. Olen laatinut ikisuosikeistani Spotify-listoja, joita soitan fiiliksen mukaan.

Musiikki on minulle ennemmin energisoiva kuin rauhoittava elementti. Erityisesti kaipaan sitä urheillessa. On hyvin tärkeätä, mikä biisi soi, kun aloitan spinningin. Usein se on Children of Bodomin Living Dead Beat. Oikein tunnen, kuinka voima virtaa lihaksiin: nyt lähtee!”

Annan lukijoiden musiikkimaku

Pop ja rock ovat lukijoidemme mieleen! Suurenna kuvaa klikkaamalla sitä. Lähde: Annan lukijapaneeli

Juttu on julkaistu Annassa 9/2022.

X